ADHD en voeding

snoep variatieKinderen met ADHD zijn vaak heel druk en kunnen zich minder goed concentreren. Meestal slikken ze medicijnen (Ritalin, Concerta). Naast medicatie is het ook mogelijk om een speciaal dieet te volgen. Er zijn al allerlei onderzoeken gedaan naar voeding en ADHD. Het is een streng dieet. De basis is eigenlijk een soort eliminatiedieet, hetgeen inhoudt dat we gaan beginnen met een “basis” voeding met zo min mogelijk allergenen, geur- en kleurstoffen, suiker, cafeïne, theïne. Door eerst deze voedingsmiddelen eerst zo veel mogelijk weg te laten, gaan we daarna stap voor stap bepaalde producten toevoegen om te kijken hoe men er op reageert. Een gezonde voeding is natuurlijk altijd van belang, maar ook bij ADHD boeken wij van Diëtistenpraktijk Renate de Schaap zeer goede resultaten, waarbij het mogelijk is dat de medicatie omlaag kan. Bij ons in de praktijk begeleiden we regelmatig kinderen maar ook volwassenen met ADHD.

(RS)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>