LBD en niet parkinson?

ParkinsonDe Lewy Body Dementia Association bracht onlangs naar buiten dat veel mensen medicijnen slikken tegen alzheimer of parkinson, ter wijl ze die ziektes helemaal niet hebben. De kans is groot dat ze de aandoening hebben waar weinig mensen van gehoord hebben: dementie met lewylichaampjes (Lewy body dementia, LBD)

 

 

 

Bij LBD ontstaan er abnormale eiwitafzettingen in de hersenen, de zogeheten lewylichaampjes. De ziekte tast het denkvermogen, het gedrag, de beweging en de stemming aan. Omdat de symptomen veel lijken op alzheimer of parkinson wordt het vaak verkeerd gediagnosticeerd en krijgen de patiënten de verkeerde medicijnen, die meer schade aanrichten dan goeddoen.

Eén mogelijke aanwijzing dat iemand LBD heeft, is dat het de problemen met het verstandelijk functioneren optreden binnen 1 jaar na de parkinsonachtige verschijnselen.

Bij Parkinson zijn er dieetrichtlijnen en diëtisten die speciaal geschoold zijn in deze aandoening geven de begeleiding. Zij zijn aangesloten bij Parkinsonnet.

(TZ)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>