In coma door kaneel?!

Laatst was ik op een verjaardag en hoorde ik mensen praten over een `kaneel challenge oftewel, de cinnamon challenge. Dit houdt in dat je een lepel kaneel naar binnen probeert te werken zonder water te drinken. Ik had er nog nooit van gehoord. Het klinkt misschien onschuldig, maar kan heel gevaarlijk zijn. Diverse filmpjes op internet laten zien dat je in eerste instantie heel erg gaat hoesten en of niezen en je het niet `weg krijgt`. Ook wordt het dan soms ingeademd en dan gaat het fout. De vezels van de kaneel kunnen diep in je longen terecht komen. Vooral mensen met longproblemen of astma hebben dan een probleem. De luchtwegen gaan knijpen en je krijgt dan letterlijk geen lucht. Als het in de longblaasjes komt kan het ook een ontsteking veroorzaken. Als de longblaasjes beschadigd raken, kun je evt. zelfs in coma raken. Er zijn helaas al een paar gevallen bekend. Dus: don`t try this at home!

MB

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>