Avocado is vitaminebom!

 

Als je elke dag een halve tot een hele avocado eet binnen een cholesterolverlagend dieet kan dit het slechte LDL-cholesterol verlagen bij mensen met overgewicht. En dan is het ook nog een vitaminebom. Een avocado is rijk aan vitamine B, vitamine C, vitamine E  en vitamine K . Ook bevatten ze o.a. de mineralen kalium, magnesium, koper, foliumzuur en ijzer. Een avocado bevat ook nog eens ongeveer 4 gram eiwit. Dit is meer eiwit  dan in andere vruchten. En suikers, die zitten er bijna niet in. Een halve avocado bevat maar 0.2 gram suiker.

Avocado’s bevatten veel enkelvoudige onverzadigde vetzuren, hetgeen het LDL-cholesterol kan helpen verlagen. Ze bevatten wel meer calorieën dan andere fruitsoorten en groenten. Daarom is het belangrijk om niet te veel avocado’s te eten (net zoals noten), omdat dit gewichtstoename kan geven.

Je kunt avocado verwerken in een salade of guacamole of op brood of toast smeren. Sommige mensen vinden het lekker om hem gewoon uit te lepelen, dat kan natuurlijk ook.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>