Zwangerschapswens? Denk aan voldoende jodium!

Brood

 

 

D

e laatste jaren is brood een beetje in een een kwaad daglicht gesteld. Veel mensen zien het ten onrechte als dikmaker door de koolhydraten of laten het weg vanwege de gluten, terwijl er geen glutenallergie is.

Brood, en dan met name de vezelrijke variant zoals volkorenbrood is een prima basisvoedingsmiddel, mits je er natuurlijk niet teveel van eet (maar dat is met alles) of teveel en calorierijk broodbeleg op doet. Brood is ook belangrijk vanwege de jodium die aan het broodzout is toegevoegd. Veel broodvervangers zoals beschuit en crackers bevatten over het algemeen geen jodium, omdat daar geen gejodeerd zout bij wordt gebruikt. Jodium speelt een belangrijke functie bij de schildklier. Daarnaast kan een tekort aan jodium tijdens de zwangerschap ook problemen geven bij de hersenontwikkeling van de baby. Zelfs een klein gebrek aan jodium kan bij de moeder leiden tot een lager IQ bij het kind. Evt. kun je jodium ook extra slikken naast de foliumzuur.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>