Agenten met dikke buik

Volgens Tweede Kamerlid Louis Bontes is het geen optie dat agenten met een dikke buik rondlopen. Uit onlangs gedane conditietest is gebleken dat bijna de helft is gezakt en velen zelfs niet meegedaan hebben.

Minister Opstelten wil verbetering zien volgend jaar met de toets en verplichte deelname invoeren. Het is wel hun eigen verantwoordelijkheid (hee, waar hebben we dit eerder gehoord), dus werken aan de conditie mag niet onder werktijd.

Als diëtist denk ik dat er ook veel winst te behalen valt als agenten hun eetgedrag onder de loep zouden nemen. Vaak onregelmatig eten of iets makkelijks (en vaak ongezond) op straat kopen. Fitheid is een combinatie van voldoende bewegen en gezond eten. Dus pak beide aan zou ik zeggen. Onze deuren staan wagenwijd open!

TZ

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>