We eten meer (verse) vis

De gemiddelde Nederlander at 3,6 kilo vis in 2010, dat is 1% meer dan in 2009. Dit blijkt uit de consumptiecijfers vis, schaal- en schelpdieren van onderzoeksbureau GfK. 92 % van de Nederlanders zet wel eens vis op tafel. Vooral verse vis is steeds populairder.

Gezond
Een goede ontwikkeling vindt het Voedingscentrum, want vis hoort thuis in een gezond eetpatroon. Om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen, eet je 2 keer per week vis, waarvan ten minste 1 keer per week vette vis, zoals haring, zalm, makreel of sardines.

Duurzaam
Bij het kopen van vis is het ook belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid van de visvangst. Kijk of het MSC-keurmerk op de verpakking staat, gebruik de VISwijzer of vraag de visboer over de herkomst van de verse vis. Op de actiepagina ‘ Waar heeft jouw zalmmoot gezwommen’ vind je handige overzichten die kunnen helpen bij het maken van een meer duurzame keuze.

Bron: http://www.voedingscentrum.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>