Ondersteuning van behandeling van dikke kinderen door sms’jes

Kinderen die een behandeling volgen om overgewicht te verliezen, hebben baat bij sms-berichten op hun mobieltjes. Vaak stoppen kinderen minder vaak met hun behandeling als ze ondersteunend motiverende sms’jes krijgen. Het aantal kinderen dat stopt is met ruim de helft gedaald door de sms’jes. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Judith de Niet onderzoeker op de afdeling Medische Psychologie en Psychotherapie van het Erasmus MC.

De Niet heeft gekeken hoe de behandeling beter vol te houden is voor kinderen. Het idee ontstond omdat het grootste deel van de kinderen een mobiele telefoon heeft. en sms’en een populaire manier van communiceren onder jongeren is. De kinderen in het onderzoek volgden de Dikke Vrienden Club. Dat is een leefstijlbehandeling van een jaar die kinderen en hun ouders onder andere leert om eet- en beweeggewoonten te veranderen. De kinderen zijn tussen de 7 en 12 jaar oud.

De ene groep kreeg een extra ‘behandeling’ met sms’jes. De kinderen stuurden elke week een sms aan de onderzoekers hoe hun voeding- en beweeggedrag en hun stemming de afgelopen week was. Vervolgens kregen de kinderen een ‘sms met op hun afgestemd motiverend en steunend feedback. Bij kinderen die deze sms’jes kregen, lag de uitval ruim drie keer zo laag als bij de kinderen die geen berichten kregen.

Bron: Niewsoverkindervoeding

(JA)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ondersteuning van behandeling van dikke kinderen door sms’jes

  1. psycholoog kruishoutem

    is een manier om ervoor te zorgen dat ze de ouderlijke band niet hoeven op te zoeken via eten

      /   Reply  / 
  2. psycholoog kruishoutem

    voor meer info over eetstoornis behandeling klik hier op a href=”http://www.psycholoog-jovo.be/psychologische-problemen/eetstoornis-behandeling.html” title=”eetstoornis-behandeling”/eetstoornis-behandeling

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>