Voedselallergie, wat nu?

Afgelopen vrijdag was ik op de Allergiebeurs in Utrecht, wat zeker de moeite waard was. Je kon er van alles proeven zoals allerlei glutenvrije producten.

Heb je zelf misschien een voedselallergie? Of misschien je kind?
Bij een voedselallergie maakt je afweersysteem in het lichaam antistoffen tegen bepaalde eiwitten in de voeding (bijvoorbeeld die in melk, gluten of noten voorkomen). Doordat het lichaam antistoffen afgeeft treden er ziekteverschijnselen op. Deze klachten kunnen variëren van jeuk en uitslag tot ernstige shock reacties. Producten die voor zulke soorten reacties zorgen worden allergenen genoemd. Zo bestaan er ook voedselallergenen. De meest voorkomende zijn: pinda’s, kippenei, koemelkeiwit, bepaalde soorten fruit, vis, tomaat en noten.

Als je op zoek bent naar een advies bij je voedselallergie of intolerantie dan zou je een afspraak bij een diëtist kunnen maken. Samen gaan we kijken welke producten je het beste kunt vermijden om de klachten te laten verminderen of verdwijnen en welke producten je juist wel mag hebben! Wij bespreken heel uitgebreid het eetpatroon om je daarna een advies op maat te kunnen geven. Het komt regelmatig voor dat sommige producten waarvan je denkt dat ze geen klachten geven, toch de boosdoener zijn. Verder begeleiden wij je met het aanpassen van het eetpatroon o.a. door het geven van allerlei praktische tips en productkeuzen zodat je zelf binnen het dieet kunt variëren.

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>