Knolselderij puree, een lekkere en gezonde variatie op aardappelen, rijst of pasta. De puree bevat veel minder koolhydraten en is zeer vergelijkbaar met aardappelpuree. Het past dus perfect in een koolhydraat arm dieet!
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1-2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten of 1 ui, gesnipperd
- 600-800 gram knolselderij
- 50 ml droge witte wijn of water
- 200 ml kippenbouillon
- 6 eetlepels slagroom (light), kookroom of melk
Hoe maak je het?
- schil de knolselderij en snijd hem in ongeveer gelijke stukken
- bak vervolgens de sjalotjes of ui in olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg daarna de knolselderij toe en bak deze 5 minuten mee
- Blus het geheel af met wijn en doe na 5 minuten de bouillon erbij
- Laat het 20 minuutjes zachtjes koken
- Pureer de knolselderij en voeg tenslotte de room of de melk toe.
Lekker met wat groenten en bijvoorbeeld biefstuk. Eet smakelijk!