Eieren in het nieuws

ei grappigZijn eieren nou wel of niet gezond? Dat is een vraag die wij bijna elke dag krijgen. Eieren staan al jaren in een slecht daglicht en worden gezien als de nummer 1 oorzaak van een verhoogd cholesterol. Gelukkig zijn deze eiwitbronnen echt niet zo slecht als gedacht. Een verhoogd cholesterol wordt vaak veroorzaakt door een combinatie van meerdere factoren en dus niet per definitie door eieren. Eieren zijn namelijk een bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen heb je nodig voor een goede gezondheid. Eieren passen dus prima in uw voedingspatroon!

Echter staan de eieren nu in het slechte daglicht in verband met een ander nieuwtje.. Zo zijn er een hoop eieren besmet met fipronil, een anti-luizenmiddel. Deze stof is niet toegestaan in de voedselketen. Op de website van de NOS staan meerdere artikelen over dit onderwerp. Hier kunt u terecht voor meer informatie.

Maar wees niet bang, Als de besmetting is opgelost kunt u weer met een gerust hart ontbijten met uw eitje.

Heeft u problemen met uw cholesterol of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

AH

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>