Groente in de spotlight

groente en fruitkar“Eet minimaal 250 gram groenten per dag!” Elke dag zien we het wel ergens voorbij komen: op de televisie, op straat of in de supermarkt. Waar het voorheen nog 200 gram was, heeft de Gezondheidsraad dit al aangepast naar 250 gram. Steeds meer onderzoeken wijzen uit hoe belangrijk groente voor ons is. Daarom wordt het ook zo uitgebreid gepromoot.

Ook de supermarkten doen mee met de trend en geven de groenten een steeds betere plek in de winkel. Het begint al aan het begin van de winkel. De stellingen worden leuker aangekleed en de variatie steeds groter. Zelfs als tussendoortje wordt groente steeds populairder. Je vindt nu allerlei zakjes en bakjes met kleine stukjes groenten erin, zoals worteltjes, komkommer of verschillende soorten door elkaar. Met deze ontwikkeling zijn wij natuurlijk super blij! Rauwkost bevat veel vitamines en is goed voor de lekkere trek. Het is gemakkelijk mee te nemen naar het werk of in het lunchtrommeltje naar school. Een aantal jaar geleden hadden we dat natuurlijk nooit verwacht. Groenten stond toen een stuk minder in de spotlight dan nu.

Doe dan ook vooral mee met de trend en haal die 250 gram per dag!

 

(AH)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>