Technologie en voeding, een opkomende markt

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor: de voeding bijhouden in een dagboekje of via speciale apps. Iedereen wil gezonder leven, een gezonde voeding is daar één van. Hiervoor zijn een aantal hulpmiddelen die veel gebruikt worden. Denk aan een dieetlijst van bijvoorbeeld een diëtist of een voedingsapp. De voedingsapps hebben de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt. Veelvoorkomende zijn MyFitnessPal, Fatsecret, Mijn eetmeter en Calorieën en voeding. In deze apps kan je een doelstelling opstellen: wil je afvallen, aankomen of juist op gewicht blijven? En gemakkelijk bijhouden wat je eet, drinkt en beweegt op een dag. Sommige van deze apps kunnen zelfs gekoppeld worden aan technologische accessoires zoals een sporthorloge. In de app kan je aangeven wat je gewichtsverloop etc. is. Aan de hand daarvan geeft de app aan hoe je bezig bent op de lange termijn, dus kom je al in de buurt van je streefgewicht? Wanneer je je voeding invoert geeft hij aan hoeveel je hebt gegeten, hoeveel je nog moet of hoeveel je overschreden hebt.

De ene app bevat een grotere database aan producten dan de ander. Zo heeft de Mijn Eetmeter een kleine database en geeft een algemeen beeld van de voeding. Deze app is dus geschikt voor het ‘eenvoudige’ gebruik. De MyFitnessPal daarentegen bevat een grote database en gaat in op de details van ieder merk. Mocht je product er niet instaan kan je het scannen door middel van de barcode van het voedingsmiddel.

Zo heeft elke app zijn voor- en nadelen. Probeer er dus een aantal uit en besluit aan de hand van jouw eisen en behoeften welk app het beste bij je past. Mocht je nou gebruik willen maken van een persoonlijk dieetadvies, neem dan gerust contact op met de diëtist.

AH

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>