Dieet bij een auto-immuunziekte

superfoodsAuto-immuunziekten, wat zijn dat precies? Er zijn veel verschillende soorten auto-immuunziekten. Ze ontstaan doordat het lichaam een vergissing maakt en lichaamseigen cellen en stoffen ziet als vreemd en ongewenst. Om deze cellen te vernietigen gaat het lichaam antistoffen aanmaken. Er zijn meerdere soorten auto-immuunziekten zoals reuma, diabetes en alopecia areata (pleksgewijze kaalheid)

Bepaalde factoren kunnen een groot effect hebben op ons lichaam. Denk daarbij bijvoorbeeld aan voedselintoleranties, transvetten, stress en een hoge bloedsuikerspiegel. Deze factoren kunnen klachten geven aan gezonde mensen en bij auto-immuunziekten de klachten verergeren.

Voor sommige auto-immuunziekten zijn er verschillende behandelmethoden door middel van hormoontherapie of medicatie. Toch zal dat niet bij elke ziekte werken en zijn er andere oplossingen voor om de klachten te verhelpen of te verminderen.

U kunt bijvoorbeeld beginnen met het aanpassen van uw leefstijl. Denk daarbij aan het verminderen van stress, stoppen met roken en het volgen van een passend (auto-immuun/paleo) dieet. Dit dieet bevat voornamelijk pure en onbewerkte producten, wat enige aanpassing vergt. Binnen onze praktijk helpen wij meerdere doelgroepen met diverse klachten en ziektebeelden. Heeft u een auto-immuunziekte of denk u baat te hebben bij een auto-immuun dieet? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u graag.

(AH)

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>