Basisverzekering voor veel mensen onduidelijk

Bij 82 procent van de Nederlanders is de basisverzekering nog steeds een raadsel. Deze mensen gaven minimaal één onjuist antwoord op de vraag of de huisarts, tandarts en fysiotherapeut onder de basisverzekering valt.

Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Verzekeringssite.nl onder ruim 500 Nederlanders. Om ervoor te zorgen dat mensen voldoende kennis hebben om de juiste zorgverzekering te kunnen kiezen, heeft Verzekeringssite.nl de zorgverzekeringquiz ontwikkeld.

“Elk jaar verbazen wij ons over de resultaten van dit onderzoek. Nog steeds zijn Nederlanders onvoldoende op de hoogte van de basisverzekering. Hierdoor maken ze keuzes op basis van verkeerde informatie. Dit kan tot teleurstellingen leiden, omdat de zorgverzekering niet datgene vergoed waarvan ze dachten dat het vergoed zou worden. Of ze betalen te veel, omdat ze een aanvullende verzekering hebben genomen voor iets wat al in de basisverzekering is gedekt,” licht Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe.

Basisverzekering
De basisverzekering is sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel een aantal maal aangepast. De laatste twee jaar is er echter vrij weinig verandert.

Eigen risico
Ook over het eigen risico bestaat verwarring. Zo denkt 43 procent van de Nederlanders ten onrechte dat het eigen risico geldt voor een bezoek aan de tandarts of fysiotherapeut. Deze kosten worden echter niet vergoed door de basisverzekering, waardoor er geen eigen risico geldt. Het eigen risico geldt bijvoorbeeld wel voor zorg in het ziekenhuis. Minister Schippers heeft onlangs laten weten  een  publiekscampagne te starten met extra aandacht aan het eigen risico.

Bron: http://www.verzekeringssite.nl

MB

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Basisverzekering voor veel mensen onduidelijk

 1. 2014verzekering

  Vergelijk Alle Zorgverzekeringen! Zoals elk jaar is het mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. http://2014verzekering.nl/

  Maar welke zorgverzekering past bij u en waar moet je nu op letten als je wil overstappen? De zorgvergelijker vrijblijvend in een aantal stappen zien welke Zorgverzekering bij past!

    /   Reply  / 
 2. Bart

  Eind vorig jaar overgestapt via https://www.poliswijzer.nl. Dit is een site van Ben Woldring. Makkelijk vergelijken en veel informatie over vergoedingen. Ook het onderling vergelijken van polissen, waarbij je onderling de verschillen goed kan zien, vond ik een pluspunt.

    /   Reply  / 
 3. Johan

  Zijn natuurlijk tal van sites waarop je de zorgverzekeringen kan vergelijken. Het is al lastig om te kiezen voor een zorgverzekeraar, maar ook lastig om te zien welke vergelijker je nou moet gebruiken. Zal Independer beter zijn dan HoyHoy bijvoorbeeld, heb geen flauw idee. Een andere site die ik ook tegenkwam is http://www.vergelijkzorgverzekering2016.com/. Wel een hoop info te vinden, als is de vergelijkingsmodule wel hetzelfde zoals je hem vaker ziet verschijnen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>