Plan beweegmomentjes in

Werknemers die lang achtereen zitten zonder tussentijds te bewegen, hebben een grotere kans op chronische ziekten zoals diabetes type 2 en overgewicht. Het inlassen van beweegmomentjes in het werk is daarom een nieuw advies van TNO en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (nisb) voor werknemers die tijdens hun werk langdurig zitten. Ook al sporten en bewegen mensen voldoende in hun vrije tijd, er is toch een risico op gezondheidsklachten als de functie of het beroep  periodes van langdurig zitten omvat die niet regelmatig onderbroken worden. Boodschap: iedereen die door de dag heen regelmatig langer dan een half uur achter elkaar zit, is gebaat bij het inlassen van beweegmomentjes.

 

 

Hoe?
U kunt een beweegmoment inlassen door staand te telefoneren, naar een collega te lopen in plaats van te mailen, staand of wandelend te lunchen of te gaan staan als een collega aan uw bureau komt om even te overleggen. Uit de eerste studies komt een voorlopige vuistregel: onderbreek het zitten één keer per half uur voor minimaal twee minuten. Het belangrijkste daarbij is opstaan en de benen in actie brengen.

Bron: http://www.bloedsuiker.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>