Kinderen eten te weinig groente en fruit

Kinderen eten te weinig groente en fruit per dag, terwijl velen het lekker vinden en het ook regelmatig aangeboden krijgen. Maar toch eet iets minder dan de helft van de kinderen niet dagelijks fruit. En nog geen derde eet elke dag groenten. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het Productschap Tuinbouw.

Gemiddeld eten kinderen 1,3 stuks fruit per dag. Driekwart heeft een vast fruitmoment, zoals na schooltijd of in de pauze. Van groente eten kinderen gemiddeld 1,7 opscheplepels bij de warme maaltijd, ook regelmatig salade. Tussendoor eet ongeveer de helft van de kinderen groente. Ongeveer de helft van de kinderen geeft aan wel eens fruit mee te nemen naar school, variërend van een tot vijf dagen per week. Een vijfde neemt soms groente mee naar school.

Het onderzoek geeft inzicht in kennis, houding en gedrag van kinderen (en hun ouders). Het onderzoek is bedoeld als nulmeting voor het EU-Schoolfruitprogramma. Kinderen van de bovenbouw (groep zes t/m acht) denken dat ze genoeg fruit en groente eten. Echter overschatten ze de genuttigte hoeveelheid. Ook is het advies voor groente- en fruitconsumptie niet bij iedereen bekend. Het blijkt dat ruim de helft weet dat twee stuks fruit per dag worden aanbevolen en tweederde weet dat je dagelijks groenten moet eten. De ouders kennen het advies iets beter.

Bron: Nieuwsoverkindervoeding.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>