Ongezonde snacks zijn aantrekkelijker voor jongeren

Veel jongeren hebben moeite met de keuze tussen en Mars en een gezonde sinaasappel, zo wijst onderzoek van de Wageningen Universiteit uit.

Aan ruim 554 leerlingen van veertig scholen werd door de onderzoekers een ongezonde (Mars, chips) en een gezonde (fruit) snack uitgedeeld. De leerlingen vulden daarna een vragenlijst in over het product. De scholieren werden door de onderzoekers gevraagd hun product onderling te ruilen. Degenen met de ongezonde snack waren hier minder toe bereid dan degenen met de gezonde snack.

Onderzoekster Leonie Cramer constateert dat de binding aan de chips of Mars groter was dan aan het fruit. Als leerlingen zelf mogen kiezen dan kiest 60 procent de ongezonde snack. ‘Blijkbaar spelen allerlei emotionele processen een grote rol’, zegt Cramer in universiteitsblad Resource.

Om de gezonde keuze te stimuleren is het belangrijk om met deze hechtingsdrang aan ongezond rekening te houden, stelt de onderzoekster. ‘Kantines zouden bijvoorbeeld moeten proberen een gezond standaard menu samen aan te bieden of een gezondere standaardsnack, zodat de makkelijke keuze voor de consument ook een gezonde keuze is.’

Bron: VoedingNu.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>