Ramadan

Volgende week begint de ramadan. De ramadan is een sociale gebeurtenis. Wie niet mee kan doen, voelt zich buitengesloten. Dit is voor gezonde mensen al een opgave, maar voor zieken kan het regelrecht ongezond zijn. Mensen die ziek zijn en meedoen, kunnen daar overigens nog zieker van worden.
Een aanzienlijk deel van de diabetespatiënten is moslim en doet dus jaarlijks mee aan de islamitische vastenmaand, de ramadan. Deze patiënten doen soms gevaarlijke dingen. Soms nemen ze tijdens de hele ramadan geen medicijnen of ze sparen hun dagelijkse dosis op en nemen dan ’s avonds alles in één keer.Voor diabetespatiënten is het belangrijk dat ze hun maaltijden goed spreiden over de dag en dat ze op tijd hun medicijnen innemen. Maar dat kan dus niet als je pas na zonsondergang weer mag eten. Jaarlijks komen een aantal diabetespatiënten in het ziekenhuis als gevolg van vasten tijdens de ramadan. Vaak raakt ook de suikerspiegel van moslims met suikerziekte tijdens de ramadan ontregeld.

Bron:medicalfacts

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ramadan

  1. MetaBool

    Als er iets heilig is voor moslims is het de ramadan wel. Ook moslims met een gezondheidsprobleem willen meedoen met vasten. Geef daarom liever tips over hoe om te gaan met vasten dan het af te raden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>