Rubriek: vegetarisch

Zelfgemaakte groentechips!

Een gezond alternatief voor gefrituurde aardappelchips zijn ovenchips van groenten zoals wortel of rode biet. Ook fruit zoals appel, banaan en perzik zijn hier geschikt voor. Bestrooi dunne plakjes groenten of fruit met wat (zee)zout en paprikapoeder. Bak in de oven op 180 graden tot de chips krokant en knapperig zijn. Als je op natrium

Lees verder...

Meringue als toetje, lekker licht!

Afgelopen weekend heb ik bij de buren meringue gegeten. Toen dacht ik meteen aan de blog, want dit is superlekker , maar toch heel licht en heerlijk met zomerfruit! Je kunt er nog slagroom opdoen, maar zonder is ook al een traktatie. Dit heb je nodig: Bakpapier Spuitzak alleen het eiwit van 4-5 eieren sap

Lees verder...

Supermarkt Spar gestart met maaltijdservice voor ouderen

Onder de naam ‘Eet Smakelijk’ is supermarktketen Spar een pilot gestart met een maaltijdservice. De maaltijdservice is vooral gericht op ouderen. Ouderen of andere geïnteresseerden kunnen de maaltijden online bestellen via de website van Spar, of via bestelformulieren in de supermarkt. De maaltijden kunnen vervolgens worden opgehaald in een van de vestingen of eventueel aan

Lees verder...

Tips voor Pesach!

  Aandachtspunten: – Klap de matse dubbel, zodat je minder beleg nodig hebt. – Een ongerezen paasbroodje is een goede variatie. Ze zijn voedzaam en je hebt minder beleg nodig. -Als beleg kun je nemen: jam, geraspte kaas, light smeerkaas, fromage frais 0%, Hüttenkäse (5%),magere vleeswaren of mager aangemaakte tonijn,- eier- of avocadosalade. – salades

Lees verder...

Kabinet adviseert minder vlees

Het kabinet adviseert Nederlanders om minder vlees te eten.  We zouden beter  „flexitariër” kunnen worden, stelt het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dat betekent dat we gehaktballen, biefstuk  en andere vleesproducten een paar dagen in de week zouden overslaan. Daarnaast wordt door het Wereld Kanker fonds het advies gegeven om maximaal 500 gram rood vlees

Lees verder...

Recept met quinoa

Lekker recept, met het ‘hotte’ ingrediënt quinoa. De zaden van de plant quinoa lijken op graankorrels en worden ook op die manier in de keuken gebruikt. Quinoa kan dienen als vervanger van rijst of couscous. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.

Lees verder...

Nieuw: Crunchy tahin (sesampasta)

Lima, producent van biologische voeding, introduceert een zoete sesampasta van gepelde en  gemalen sesamzaadjes voor op brood. De chruncy tahini komt in drie smaken, naturel, dadels en rozijnen op de markt. Ze zijn biologische en rijk aan eiwitten, vezels en onverzadigde vetten.

Lees verder...