Geitenkaas beter dan kaas van koemelk?

Regelmatig verschijnen er beweringen dat geitenkaas beter zou zijn dan gewone (koemelk) kaas. Zo zou geitenkaas meer vitamine A bevatten en minder lactose. Dit is niet het geval. Qua vitamine A zijn ze ongeveer gelijk. Geitenkaas bevat zelfs een beetje lactose en gewone harde kaas niet. Feta heeft het nadeel ook veel zout te bevatten. Ook gewone oude kaas en gorgonzola bevatten veel zout. Dus kies wat je het lekkerst vindt, maar houd wel rekening met de hoeveelheden.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>