Sporten zonder koolhydraten?

Regelmatig heb ik cliënten in mijn praktijk die koolhydraatarm (willen) eten. Het lijkt wel of mensen `bang` zijn om koolhydraten te eten, terwijl daar helemaal niets mis mee is. Tenzij je het natuurlijk hebt over teveel koolhydraten of enkelvoudige geraffineerde suikers. Maar juist een sporter heeft koolhydraten nodig als brandstof voor zijn spieren. Iedere sporter sport op zijn koolhydraat-voorraad.

 

 

Zou je als sporter geen koolhydraten nemen, dan kun je niet presteren, zeker niet op topniveau. Je lichaam gaat dan wel over op de vetverbranding, maar dat kan alleen op een lager vermogen. Als je bij sporten op meer dan 80% zit van je normale vermogen dan wil je lichaam vanwege de beschikbare zuurstof de koolhydraten verbranden, zodat je beter kunt presteren. Als je wil afvallen, probeer dan minder vet te eten, maar zeker niet minder koolhydraten!  Ook door de focus op eiwitten, komen koolhydraten vaak i de verdrukking.  Probeer wel voor de gezonde koolhydraten te kiezen, dus volkorenbrood, fruit, aardappelen, volkorenpasta etc. En zo min mogelijk suikers zoals kristalsuiker, koek, snoep en gebak.

MB

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>