Voor- en nadelen van afvallen

Iedereen kent het wel, als je voor de spiegel staat zijn er soms kleine dingetjes die je aan je zelf zou willen veranderen meestal zijn het de overtollige kilo’tjes die je er het liefst zo snel mogelijk af wilt krijgen, maar hoe? Eén ding is zeker: je hebt er alles voor over om weer in dat (feest)jurkje te passen waar je een paar jaar geleden in straalde.

Er zijn veel verschillende soorten manieren om af te vallen, maar de gezondste manier is nog altijd veel bewegen en gezond eten. Bewegen hoeft niet in de sportschool, doe het vooral niet als je dat niet wilt. Bedenk dat wandelen (evt. met je hond of die van de buren)en fietsen(naar het werk) ook beweging zijn. Neem de trap i.p.v. de lift, stap 1 of meerdere haltes eerder uit, zet de auto verder weg etc. En bedenk: shoppen is ook beweging!

Het lijkt simpel, maar dat is het voor de meeste mensen niet. Het kan helpen om jezelf af te vragen waarom je af wilt vallen. Wat zijn voor jou de voordelen van afvallen? Wat zijn voor jou de nadelen van afvallen? (ja, die zijn er ook).

 

 

Schrijf dit voor jezelf eens op papier en kijk welke `rij`het langst is. Die van de voordelen of nadelen? En als de lijst met voordelen langer is?  Dan zou het theoretisch goed moeten gaan met afvallen, maar in de praktijk is dat soms anders. Dan moet je voor jezelf nagaan waar de valkuilen zitten. Of als de lijst met nadelen groter is, dan is het nu misschien niet het juiste moment en kun je beter even wachten, omdat het anders alleen maar frustreert, of alleen meer gaan bewegen of minder snoepen.

Het kan helpen om het lijstje met voordelen ergens op te hangen, zodat het je helpt met de motivatie en je weet waarvoor je het doet. En mocht het een keer een dag (of weekend) niet lukken, blijf er niet in hangen, maar pak de draad weer op! Kijk naar de dingen die wel goed zijn gegaan, je hebt bijvoorbeeld wel meer bewogen (gedanst, geskied, gelopen). Bekijk het positief!

Belangrijkste blijft om bewust te eten. Denk na voordat je iets in  je mond stopt en eet niet tegelijk met computeren, t.v. kijken, krant lezen etc.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>