Recept glutenvrije pannekoeken

Steeds meer mensen hebben een glutenvrij dieet. Speciaal voor hen deze week glutenvrije pannenkoeken. Pannenkoeken met Teffmeel gebakken voor een vollere smaak.

Als er naast Teff gekozen wordt voor rijstebloem of een andere glutenvrije bloemsoort kan dit gerecht geheel glutenvrij zijn. Teff is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en een aantal supermarkten.

Teff is misschien minder bekend. Teff wordt al eeuwenlang gegeten. Het is een graangewas dat al in een piramide uit het jaar 3359 voor Chr. Werd aangetroffen. Het wordt het meest gegeten in het land van oorsprong, Ethiopië waar het een belangrijk voedingsmiddel is, rijk aan essentiële voedingsstoffen, zoals hoogwaardige eiwitten, koolhydraten, weinig vet, veel vezels, rijk aan ijzer, calcium en kalium. Een groot voordeel is dat het product glutenvrij is. Een glutenintolerantie komt tegenwoordig al bij twee procent van de West-Europese bevolking voor. Gluten komen gewoonlijk voor in granen zoals tarwe, rogge, gerst en haver. Voor mensen met een glutenintolerantie is gewoon brood geen optie. Voor hen is het misschien een idee om zelf brood te bakken met Teffmeel. Als volkorenmeel bevat Teff meel alle essentiële voedingsstoffen. Teff kan onder andere worden gebruikt voor het bakken van brood en pannenkoeken, maar ook als bindmiddel voor soepen en sauzen.

50 g Teffmeel
50 g zetmeel ( rijstebloem of  -glutenvrije- bloem)
1,5 g zout
1 ei
150 ml melk
olie of boter voor het bakken

Meng het Teffmeel met het gekozen zetmeel en zout. Voeg het losgeklopte ei en de melk toe en roer samen tot een glad beslag.
Verhit de boter of olie in een koekenpan en bak pannenkoeken van het beslag
Tip
Voeg naar smaak kaas, , spek, gember, stukjes appel, ananas of rozijnen toe.

Bron: http://www.plusonline.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>