Zelf ijsthee maken!

Met deze zomerse temperaturen is het heerlijk om iets verfrissends te drinken. Thee is dan waarschijnlijk niet het eerste waar je aan zou denken. Maar je kunt natuurlijk ook een koude variant ervan drinken. Kant-en klare ijsthee op een terras of in de supermarkt kan veel suiker bevatten. Kijk goed op het etiket.

Maar je kunt het ook zelf heel makkelijk maken. Dit is ook nog eens een stuk voordeliger! IJsthee maken smaakt het beste als het een tijdje heeft kunnen trekken. Daarnaast moet de thee natuurlijk tijd hebben om af te koelen. Het is dan ook handig als je het bijvoorbeeld de avond van tevoren maakt.

Je zou kunnen beginnen met je favoriete (sterke) thee te zetten. Losse thee geeft de krachtigste smaak. Verwijder de thee  na een paar minuten trekken en laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna mag je de thee in de koelkast zetten totdat tot dat helemaal koud is. Als je wilt zou je nog wat citroen, gember of munt kunnen toevoegen. En tenslotte nog wat ijsblokjes!

Hou je niet zo van een sterke theesmaak dan kun je (ongekookt) kraanwater gebruiken en de thee de hele nacht laten trekken in de koelkast.

Heb je na het lezen nu meteen zin in ijsthee? Dan kun je hele sterke thee zetten (met maar de helft van het water dat je normaal zou gebruiken) en vul vervolgens het ‘ontbrekende’ water aan met ijsblokjes ( en evt. citroen, limoen, gember of munt).

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>