Welk ijsje is het beste?

Met dit warme weer is een ijsje heerlijk om een beetje af te koelen, maar is natuurlijk ook heel lekker. Maar wat is nu de beste keuze als je op je gewicht wilt letten? Als je graag wilt afvallen of op gewicht blijven is een waterijsje (50 kcal) een goede keuze. Ook kun je  af en toe 2 bolletjes sorbetijs nemen (samen 90 kcal).  In yoghurtijs zitten nog iets meer calorieën, namelijk 133 per 2 bolletjes. Roomijs (2 bolletjes) en softijs bevatten 218 calorieën, dus dat is ruim 4 keer zoveel als een waterijsje. Dan is de koek van het hoorntje (en de evt. slagroom) nog niet meegerekend. Dus probeer de laatste 2 soorten ijs bij uitzondering te nemen. Wil je juist aankomen in gewicht dan kun je voor de calorierijkere ijsjes kiezen.

Daarnaast kun je natuurlijk zelf lekkere ijsjes maken: je neemt wat yoghurt en (zoet) fruit naar keuze en stopt dit samen in de blender. Er zijn in de winkels evt. diverse ijsvormpjes te koop. De vriezer in en klaar!

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>