Uit eten invloed op bloeddruk

Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziekten en nierproblemen.

In Singapore is er een onderzoek gedaan onder ruim 500 studenten van 18-40 jaar oud. 27,4% van de studenten had tijdens het onderzoek prehypertensie, daarvan was 49% man en 9% vrouw. 2,2% van de studenten had hypertensie.

Geconcludeerd kan worden dat de deelnemers met (pre)hypertensie vaker per week buitenshuis eten, een hogere BMI en weinig beweging hebben. 38% at meer dan 12 maaltijden buitenshuis. Het risico op prehypertensie is volgens de onderzoekers 6% verhoogd na het eten van één maaltijd buiten de deur. Er is meer onderzoek nodig om te kijken  of er preventief actie moet worden ondernomen.Als je buiten de deur eet, kun je zelf invloed uitoefenen op de hoeveelheid zout die je binnen krijgt. Je zou aan de keuken kunnen vragen of ze geen zout willen toevoegen en vragen of de saus apart geserveerd kan worden, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel  je ervan neemt. Vooral pittige sauzen (bijv. sambal) bevatten veel zout. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je kiest: een kaasplankje bevat meer zout dan een vruchtensalade of sorbet. Soep bevat ook aardig wat zout en is vaak al van tevoren gemaakt. Evt. kun je zelf dieetzout meenemen naar het restaurant. Daarnaast verhoogt alcohol ook de bloeddruk, dus drink met mate.

Bron:http://www.voedingnu.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>