Wil je afvallen? Eet vaker peulvruchten!

Net nieuw binnen in de schijf van vijf en er komt steeds meer nieuws over peulvruchten. Peulvruchten passen prima in een gezond voedingspatroon. Het eten van eiwitten en vezels kunnen een voller gevoel geven en peulvruchten bevatten deze allebei! Voorbeelden van peulvruchten zijn: bruine bonen, erwten, kikkererwten, kidneybonen of linzen. Peulvruchten passen heel goed binnen een vegetarisch, veganistisch en glutenvrij dieet.
Dus eet eens wat vaker peulvruchten, niet alleen in chili con carne, maar ook bijv. als soep of door je salade kun je linzen of kikkererwten doen of maak zelf humus. Als tussendoortje kunt u van kikkererwten ook heerlijke krokante “snackje”maken:
Spicy geroosterde kikkererwten. Hier kunt u lezen hoe u dit lekkere en makkelijke snackje klaar maakt.

 

Ingrediënten:
potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
1 theelepel paprikapoeder
snuf chilipoeder
snuf zeezout
1 eetlepel olijfolie

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Laat de kikkererwten uitlekken
- Meng de kikkererwten met de olijfolie en kruiden, spreid het vervolgens uit over het bakpapier in een ovenschaal
- Rooster ze 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat de kikkererwten nog 10 minuten in de oven staan.

MB/RS

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>