Kinderen willen geen saaie lunchtrommel!

Alle scholen zijn (bijna) weer begonnen. Supermarktketen Albert Heijn deed onderzoek naar de lunchtrommel van schoolgaande kinderen. Driekwart van de kinderen luncht minimaal 3 keer per week op school. De standaardlunch van Nederlandse kinderen bestaat uit hartige boterhammen (87%) en vaak ook een zoete (55%) variant. Daar wordt een stukje fruit bij gegeten (54%) en vruchtensap (30%) of water (26%) bij gedronken. Maar wie bepaalt wat er eigenlijk wat er in de lunchbox komt? Kinderen blijken dit te beslissen. Volgens 65% van de ouders beslist hun kind mee over de inhoud van de lunchtrommel. Kinderen zeggen zelf nog veel meer invloed te hebben, want volgens 85% van de kinderen beslissen zij wat er mee naar school genomen wordt.

Uit het onderzoek blijkt dat veel ouders het lastig vinden om een gezonde lunch mee te geven. Ze willen maximaal 5-10 minuten besteden aan het maken van de lunchbox. Ouders vinden vooral vezels belangrijk, dus volkorenbrood of `gezonde`crackers. Kinderen geven aan dat ze meer afwisseling willen, want hun lunch is vaak hetzelfde en daardoor best wel saai. Kinderen willen heel graag aardbeien, druiven of komkommer meekrijgen. Je zou dit kunnen afwisselen met snoeptomaatjes, worteltjes, (gedroogd)fruit of radijsjes als ze dit ook lekker vinden.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>