Lach-therapie bij slikangst

Heb jij afgelopen maandag nog gekeken op RTL 5 naar bizarre eters? Deze keer ging het over Michael en Daniël. Michael had last van stik- en slikangst en nam alleen maar koffie en chocoladevla en woog nog maar 43 kg. Daniël was verslaafd aan fast food.

Michael was in het begin steeds minder gaan eten na stressvolle gebeurtenissen. Daarna ging hij steeds minder vast voedsel eten en steeds meer vloeibaar. Hij was bang dat hij zou stikken. De voedingspsycholoog Lieveke Goossens liet hem eerst weer pap en soep eten en liet hem zien wat er eigenlijk gebeurt in je lichaam als je slikt. Dat ging heel goed, ook de gepureerde groente van presentator Dennis Weening. Maar risotto en een stukje vlees lukte hem niet in het huisje waar ze samen met andere eetstoornis-kandidaten zaten, hij miste zijn vriendin heel erg. Toen is hij naar een lachpsycholoog gegaan voor lachtherapie. Het schuddebuiken kan ontspannend voor Michael werken wat hem weer kan helpen bij het eten. Het was leuk om te zien dat het echt goed voor hem werkte, hij klapte dubbel van het lachen en zijn ogen begonnen te tranen. Dit was een goed teken! Het schijnt dat als je echt goed moet lachen dat je niet meer rechtop kunt blijven staan en ‘dubbel klapt’. Dit vond ik  erg interessant. Daarna lukte het hem zelfs om een stukje bruidstaart te eten op zijn eigen huwelijk. Hij zag de toekomst positief tegemoet.

MB

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>