Blog over diabetes type 1

Over type 1 diabetes hoor je vaak veel minder dan type 2 diabetes. Daarom vond ik het leuk om op de website van www.bloedsuiker.nl is te zien dat er nu iemand een eigen blog is begonnen over type 1 diabetes.

 

 

Voor Hein Oude Hesselink (21) was de diagnose diabetes type 1 op zeventienjarige leeftijd een opluchting. Hij legt uit: “Ik zat toen in mijn eindexamenjaar. Ongeveer een jaar lang voelde ik me niet goed en het ging steeds slechter. Eén keer ben ik weggeraakt en ik viel kilo’s af. Ik heb meerdere onderzoeken gehad maar er werd niets gevonden. Vaak kreeg mijn eindexamenstress de schuld. Totdat op een dag mijn glucose werd geprikt. Ik moest direct naar het ziekenhuis en daar ben ik twee weken gebleven. Ik was totaal verzuurd.” Toch kwam de diagnose als een opluchting. “Opeens wist ik waardoor ik me zo slecht voelde. Het kwam dus niet door de stress. Natuurlijk is diabetes een ernstige ziekte, maar er kon iets aan gedaan worden en dat gaf hoop.”

Aangespoord door vrienden en bekenden begon Hein Oude Hesselink een jaar terug te bloggen over zijn leven met diabetes. Gestaag groeit het aantal lezers van zijn blog. Vooral de ‘diabetes type 1 bullshit bingo’ deed het goed. Een bingo over de grootste irritaties van mensen met diabetes type 1. Neem eens een kijkje op zijn blog!

http://www.diabetes-blog.nl/

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>