Groentefroetels laten kinderen meer groente en fruit eten

Hoe krijg je kinderen zo ver dat ze (meer) groente en fruit gaan eten? Moniek Buijzen, hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit, onderzoekt hoe je dat op een positieve manier voor elkaar kunt krijgen.

Jonge kinderen die samen met een onderwijzer of ouder een verhaal lezen over een konijn dat graag wortels eet, eten daarna twee keer zoveel wortels als kinderen die niet worden voorgelezen.

Overgewicht
Dit project wil jonge kinderen (tot 6 jaar) stimuleren meer groente en fruit te eten. Simone de Droog (Communicatiewetenschapper van de Radboud Universiteit) : ‘Kinderen die al op jonge leeftijd gewend zijn geraakt aan het eten van groente, zullen die smaak ook meer gaan waarderen. Soms moet je ze wel tien keer laten proeven voordat ze vertrouwd zijn met de smaak.‘
Met een subsidie van NWO ontwikkelde ze vier verschillende ‘karakters: konijn eet graag wortels, schildpad houdt van komkommers, aap van bananen en rups is dol op appels. De karakters komen tot leven in verhalen, die via prentenboeken, voorleesplaten en een app met de kinderen worden gedeeld. De Droog: ‘Het doel van deze verhalen is om duidelijk te maken dat het eten van groente en fruit leuk is en om imitatiegedrag (het eten van groente en fruit) te stimuleren.’

Website De Wereld van de Groentefroetels, vanaf 17 april online: www.groentefroetels.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>