Je goede voornemens, hoe gaat het daarmee?

Ben je je goede voornemens alweer vergeten? Het Voedingscentrum ontwikkelde een nieuwe tool om de goede voornemens volte houden of weer op te pakken . Met de tool ` Mijn Doel` kun je moeilijke snackmomenten in drie stappen aanpakken.

Een account op Mijn Voedingscentrum verschaft toegang tot Mijn Doel. De eerste stap is een week lang een eetdagboek bijhouden via Mijn Eetmeter. Bij het invoeren van een snack worden vragen gesteld over de situatie tijdens het eten van de snack. Zo laat Mijn Doel mensen  inzien waarom en waar er wordt gesnoept. Het is trouwens een gratis account.

Daarna worden er doelen gesteld met de gegevens die Mijn Doel heeft verzameld. De laatste stap is het uitvoeren van de gestelde doelen. Via Mijn Doel kunnen de voornemens gemonitord worden. De tool kijkt na een week hoe het gaat en geeft eventueel adviezen.

Het voedingscentrum heeft voor de ontwikkeling van Mijn Doel gebruik gemaakt van het Selfregulation lab van Universiteit Utrecht. Daar wordt onderzoek gedaan naar hoe mensen hun eetgedrag het beste kunnen veranderen. Mijn Doel wordt dit voorjaar geëvalueerd en zo nodig verbeterd.

Bron:https://mijn.voedingscentrum.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>