Nieuwe Nederlandse dramaserie over dialysepatiënt

Vanaf zondag 20 november 2011 wordt op Nederland 2 een nieuwe 8-delige dramaserie van KRO en NCRV uitgezonden: LIJN 32. Een van de verhaallijnen draait rond een dialysepatiënt en zijn vrouw.

De serie begint met tien ogenschijnlijk willekeurige passagiers die op een cruciaal moment in hun leven in dezelfde bus in Amsterdam stappen, met noodlottige gevolgen. In de rechtszaal moet op dat moment een belangrijke rechtse politicus in een zaak van een Antilliaanse vrouw getuigen. Vlak voor het gerechtsgebouw verongelukt in een enorme explosie de bus met alle passagiers aan boord. Na die fatale busrit gaat LIJN 32 zes weken terug in de tijd en volgt in acht afleveringen alle passagiers en betrokkenen totdat ze in de laatste aflevering weer samenkomen.

Een van de rollen is voor Eric van der Donk, die dialysepatiënt meneer Teunissen speelt. Zijn vrouw (Annemarie Prins) is tamelijk verward. Zij kan de zorg voor zichzelf en het huishouden amper aan. Dan blijkt er ook thuisdialyse mogelijk te zijn en zo komt Marcia (Maureen Tauwnaar) in hun leven. Maar ook haar maken ze geen deelgenoot van de ernst van hun problemen. In haar onzekerheid klampt mevrouw Teunissen zich vast aan zwerver François (Porgy Franssen).

Andere rollen worden vertolkt door, onder vele anderen, Elsie de Brauw, Sabri Saad el Hamus en Gijs Scholten van Aschat.

Bron: http://www.niernieuws.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>