Toneelvoorstelling over darmen toert langs de Nederlandse ziekenhuizen

De toneelvoorstelling ‘De Darmdialogen’, ontwikkeld door de Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met artsen- en patiëntenorganisaties, toert vanaf maart langs de Nederlandse ziekenhuizen om aandacht te vragen voor darmkanker. ‘De Darmdialogen’ is een humoristisch drama over de darmen. Een informatieve voorstelling, vol lach, zang en dans, met een duidelijke boodschap. De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Haye van der Heyden en wordt gespeeld door Cystine Carreon, Han Oldigs en Ellen Pieters, onder muzikale begeleiding van Gert Wantenaar.

Darmkanker
Jaarlijks krijgen ongeveer 12.000 patiënten en hun naasten te maken met darmkanker. Bijna 5.000 mensen overlijden elk jaar aan de gevolgen van darmkanker. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is de ziekte goed te behandelen. In het kader van internationale darmkankermaand maart vraagt de Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met artsen- en patiëntenorganisaties dit jaar aandacht voor darmkanker door middel van de toneelvoorstelling ‘De Darmdialogen’. Darmkanker is een ziekte die binnen de taboesfeer valt; mensen vinden het lastig om over de stoelgang te praten. Uit publieksonderzoek van de Maag Lever Darm Stichting blijkt dat ruim 18 procent  van de ondervraagden moeite heeft met praten over darmklachten, zelfs met de eigen huisarts. Door middel van de ‘De Darmdialogen’ willen artsen en patiënten het taboe doorbreken en stimuleren dat mensen met klachten tijdig naar de dokter gaan.

De voorstelling
‘De Darmdialogen’ is geschreven door auteur Haye van der Heyden en wordt gespeeld door Cystine Carreon, Han Oldigs en Ellen Pieters onder muzikale begeleiding van accordeonist Gert Wantenaar. ‘De Darmdialogen’ is een humoristisch drama waarin hilarische verhalen en indrukwekkende liedjes elkaar afwisselen: ‘Hé buurvrouw, nog lekker ontlast vanochtend?’ En: ‘Waar we het vandaag over hebben, kan ons allemaal overkomen. Jong en oud’. Tien aangrijpende dialogen over poep, darmpoliepen, alarmsignalen, doktersbezoek, onderzoek, samen ziek zijn en de dood.

Kijk voor meer informatie over de voorstelling op www.darmdialogen.nl.

Bron: http://www.mlds.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>