De nieuwe Eettabel

De Eettabel heeft een vernieuwde vormgeving en is vanaf nu weer te bestellen via de webshop van het Voedingscentrum. De Eettabel is een handig hulpmiddel voor iedereen die gezond en gevarieerd wil eten. Van meer dan 1600 voedingsmiddelen staat vermeld hoeveel calorieën, eiwit, koolhydraten, vet, voedingsvezels en natrium ze leveren.

De tabel is gebaseerd op analysecijfers van het Voedingscentrum en gegevens van fabrikanten. De tabel laat gegevens van 1600 producten zien, van aalbessen tot en met Zwitserse strooikaas. Maar ook gerechten als patat, pizza en pannenkoek staan erin. De gegevens zijn weergegeven per gebruikseenheid, niet per 100 gram. Zo kun je zien wat een sauslepel dressing en een sneetje brood leveren.
De Eettabel is ook geschikt voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, overgewicht en darmklachten.

Bron:http://www.voedingscentrum.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De nieuwe Eettabel

  1. b.prosman

    wil graag deze brochure bestellen(de nieuwe eettabel)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>