Invloed van drugs op stoelgang

Er zijn relatief veel mensen in onze praktijk die last hebben van darmklachten. Soms is de oorzaak makkelijk uit de voeding te halen, maar regelmatig is het een zoekplaatje. Het is ook belangrijk om te kijken naar andere dingen, zoals beweging, stress, maar ook drugs. Zo kan cannabis de darmperistaltiek (darmvoortbeweging) vertragen. Ook kan cannabis eetbuien uitlokken, omdat dit zoete trek geeft. Alcohol kan diarreeklachten geven, zeker als het ook koolzuurhoudende alcohol is, zoals bier, kan het ook gasvorming geven. Gasvorming kan een opgeblazen gevoel geven of leiden tot oprispingen (boeren)  of flatulentie (winderigheid).

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>