Website over spierziekten en voeding door diëtisten

Welke voedingsproblemen kom je tegen bij spierziekten zijn er en wat kun je ermee doen? Sinds 1 september is er een nieuwe website over voedingsaspecten bij neuromusculaire aandoeningen.

 

 

Het netwerk Diëtisten voor spierziekten (DvS), bestaande uit circa 25 leden, heeft de site gelanceerd voor professionals en voor mensen met spierziekte.

Voedingsgerelateerde problemen
Voor spierziekten bestaat geen dieet. Wel zijn er een aantal voedingsgerelateerde problemen die secundair kunnen ontstaan, zoals gewichtstoename, obstipatie en botontkalking.
Bij een aantal spierziekten kunnen stoornissen ontstaan die primair met de ziekte te maken hebben. Bijvoorbeeld kauwproblemen, slik- en verslikproblemen, vertraagde passage door maag en/of darmen en soms fecale incontinentie.

DvS netwerk
De leden van DvS werken vooral in revalidatiecentra en behandelen kinderen en/of volwassenen. DvS is erkend als een kennisnetwerk door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Doel site
Met de site wil DvS de beschikbare (voedings)informatie zo breed mogelijk toegankelijk maken. De samenstellers van het netwerk maken voor de website gebruik van wetenschappelijke literatuur in combinatie met praktijkervaring om voedingsadviezen te ontwikkelen.

Bron: http://www.voedingnu.nl

(MB)

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>