Chirurgen kunnen stroom obesitaspatiënten niet aan

Chirurgen kunnen de stroom mensen die bariatrische chirurgie willen (zoals bijv. een maagverkleining) nauwelijks aan.  Ze doen ongeveer 30 operaties per week. Maar blij zijn ze er niet mee. Ze geven aan dat ze het grote obesitasprobleem hiermee niet kunnen oplossen.
Daarom vragen ze aan de politiek en overheid met een gedegen plan te komen om zowel kinderen als volwassen een betere en gezondere leefstijl aan te leren. Dat ze daardoor werkeloos zouden kunnen raken, dat deert ze niet. Deze mening uitten ze in de Volkskrant.

Een maagverkleining is geen kant en klare `oplossing`maar kan zeker een goed hulpmiddel zijn. Het is belangrijk om voor jezelf goed de voors en tegens af te wegen. Het kan al helpen als je probeert om gezonder te eten en meer te bewegen, een diëtist kan je daarbij helpen. Daarnaast begeleiden wij regelmatig mensen die in het voortraject van bariatrische chirurgie zitten. Als je een BMI van boven de 40 of boven de 35 hebt met specifieke aan overgewicht gerelateerde medische klachten hebt (bijvoorbeeld diabetes) dan kom je in aanmerking voor zo’n ingreep. Dit moet dan wel door een multidisciplinair team goedgekeurd worden. Wij helpen dan bij het aanleren van een nieuw voedingspatroon door deze aan te passen zoals het moet voor na de operatie. Zoals o.a. 6 eetmomenten per dag en niet te eten en drinken tegelijk. Het ziekenhuis bepaalt hoeveel iemand moet afvallen.

Persoonlijk denk ik dat je niet te makkelijk moet denken over een maagverkleining. Het blijvend veranderen van je eetgedrag blijft het belangrijkste, dit verandert niet door een operatie. Maar ik kan me voorstellen dat mensen die alles al hebben geprobeerd en ook daardoor klachten hebben zoals diabetes en niet of niet voldoende kunnen bewegen het een uitkomst is.

 

MB/TZ

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chirurgen kunnen stroom obesitaspatiënten niet aan

  1. sdsd

    super meisjce.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>