Emotionele verandering na gewichtsverlies

Op de site van de Telegraaf zag ik een ontroerende blog van Shannon Britton. Ze  woog 220 kg toen ze 27 jaar was. Ze onderging een maagverkleining, maar ze had niet gedacht dat het zo zwaar zou zijn. Ondanks een goede voorbereiding met chirurgen, psychologen en voedingsdeskundigen. Ze viel ruim 120 kg af.

 

 

 

 

Wat mij het meest intrigeerde was dat ze vond dat niemand haar had voorbereid op het feit dat je emotioneel totaal verandert na zoveel gewichtsverlies.  En ook het feit dat het getal op de weegschaal er niet meer toe doet voor haar. Het gaat volgens haar niet om een getal, het gaat erom hoe je in je vel zit.  Dit laatste probeer ik ook vaak uit te leggen aan cliënten die te vaak (daarmee bedoel ik vaker dan 1 keer per week) op de weegschaal staan. Het is maar een getal, net als je leeftijd. Sommige mensen laten hun hele humeur ervan afhangen. Zonde!

Wil je haar hele blog lezen kijk dan op : http://www.telegraaf.nl/vrouw/

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>