Liposuctie: vet komt terug

De snelste manier om vet krijt te raken is liposuctie. Liposuctie wordt al ongeveer 30 jaar uitgevoerd, maar nu blijkt dat het verwijderde vet weer terugkomt, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Het verwijderde vet van bijvoorbeeld buik, dijen of billen komt weer terug op andere plaatsen in het lichaam.

Liposuctie is een eenvoudige maar ruwe manier om vet te verwijderen, en het is een niet ongevaarlijke behandeling. Onder de huis wordt een buis gebracht die door een krachtige vacuümpomp het vet verwijderd. Op deze manier wordt heel plaatselijk vet verwijderd. Uit onderzoek van de Universiteit van Colorado blijkt dat het verwijderde vet een jaar na de behandeling terugkomt, verdeeld op armen, schouders en bovenbuik.

De structuur van vetcellen wordt bij liposuctie vernietigd waardoor het vet niet terugkomt op de plek waar het verwijderd is. Ter compensatie komt er meer vet op andere delen van het lichaam. “Dit laat maar weer eens zien dat je moeder natuur niet voor de gek kunt houden”, aldus wetenschapper Rudolph Leibel.

Aan het onderzoek deden 32 vrouwen, met een leeftijd rond 30 jaar en een gemiddeld gewicht, mee. De meeste van de deelnemers hebben vet laten verwijderen uit hun heupen en dijen. Zes weken, zes maanden en een jaar na de operatie werden de maten van de vrouwen gemeten. Het bleek dat het meeste vet op de buik zat en minder op hun heupen en dijen. Toch zijn de vrouwen blij met het resultaat. “Ik maakte me altijd zorgen over mijn dijen en dat hoeft nu niet meer”, aldus een van de deelnemers.

Bron: Telegraaf.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Liposuctie: vet komt terug

  1. Maaike | dieeten afvallen

    Zoals je al zelf zegt: je kunt moeder natuur niet voor de gek houden, operatief afvallen lijkt mij in vrijwel alle gevallen geen optie en niet goed voor je lijf!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>