Afvallen met Sonja Bakker

Het dieet van Sonja Bakker is inmiddels een grote hype; het wordt dus tijd dat ook wij onze mening geven.

Het principe van haar methode wijkt eigenlijk niet af van hoe wij in de praktijk werken: eet met normale voeding maar let op de hoeveelheid en op magere producten.

Maar of het ook op de lange termijn effectief zal zijn ligt eraan hoe je het boek gebruikt…
Zie je dit boek als het zoveelste dieet waar je na 6 weken ook weer genoeg van hebt, dan zullen de kilo’s er na verloop van tijd toch weer bij komen.

Daarom is het belangrijk te kijken of deze menu’s wel bij je passen. Het is niet voor jou individueel opgesteld, misschien is het te weinig en verbruik je meer energie? Of ben je veel onderweg en kan je niet altijd alles verkrijgen, of heb je zakelijke afspraken waardoor je vaak uit eten gaat. Of misschien heb je als ontbijt wel geen zin in beschuit?

Verder vinden wij het belangrijk dat je zelf een menu kan samenstellen met magere producten en waar je op dat moment trek in hebt. Door het klakkeloos volgen van het boek leer je niet zelf te bedenken welk mager gerecht je maakt.

Eindconclusie: absoluut geen slechte methode, maar let op hoe je het benadert!!

facebook share facebook share

359 Reacties // Reageer

359 thoughts on “Afvallen met Sonja Bakker

 1. linda

  hallo,..

  ik gebruik nu het boek van sonja een 3 weken en het gaat echt lekker.je hebt tot tegenstelling van andere boeken hierbij geen honger.en je mag best veel hebben.het werkt bij mij heel erg goed en met resultaat dat er nu 5 kilo af is.ook voornamelijk vocht,maar het gaat er wel af!!

    /   Reply  / 
  1. Bloeddrukmeter / vetmeter specialist

   Beste afvallers…

   Afvallen is leuk… of niet, je figuur door afvallen op die manier positief veranderen is zeker leuk. Daar doe je het voor toch? Nee!! nee!! nee!! Je doet het ook voor je gezondheid! En dan is niet belangrijk of je 5 kilo kwijt bent. De grote vraag is of het vetpercentage van je lichaam juist is! Je kunt met een dieet vele kilo’s kwijtraken en toch een veel te hoog lichaamsvetpercentage houden. Of door je dieet kan je vetpercentage zelfs hoger worden. En dat is superongezond! Stap eens van die weegschaal over op een Tanita vetmeter/weegschaal. Dan weet je tenminste wat je weegt… Kom snel kijken in onze webshop: http://www.vetmeter-shop.nl

     /   Reply  / 
 2. Renate de Schaap

  Beste Linda,
  Wat goed dat je succes hebt en je geen “trek” hebt! Veel van mij cliënten zijn hier ook zo blij mee, met het dieet wat wij ze voorschrijven. Wat ik het grote voordeel vind, is dat men dan een individueel dieet heeft en zeker weet dat hij/zij niet te weinig eet. Dit komt helaas nog steeds te vaak voor. Met een individueel dieet kun je het naar mijn idee het langst op volhouden en je eetpatroon blijvend aanpassen!

    /   Reply  / 
 3. jessica

  hallo
  ik heb een aantal weken sonja bakker gedaan en ben ook zeker wel afgevallen maar toch hou ik dit ook weer niet vol.heb t online afslanken gedaan en heb uitgerekend hoeveel calorieen je op een dag binnen krijgt en dat zijn er maar 900!!toch wel erg weinig.ik ben er ook inderdaad van overtuigd dat het bij je moet passen.ik had gehoopt dat dit echt zou werken voor mij maar 900 calorieen zijn voor mij te weinig om iets goed vol te houden helaas weer maar iets anders proberen!!

    /   Reply  / 
 4. Antoinette te Wierik

  Hallo
  Ik heb een 6 tal weken nu het dieet gevolgd en ik ben al 7 kilo lichter. Ik krijg veel reactie van mijn directe omgeving. Mijn man stimuleert mij ook met het volgen van het dieet en geeft mij regelmatig een compliment.
  Het is goed vol te houden omdat er veel variaties per weekz zijn.

  gr Antoinette

    /   Reply  / 
 5. marijke rober

  hallo
  ik ben vanmorgen begonnen met met het sonja bakker dieet ik ben heel benieuwd naar het resultaat ik ben n.l ms patient en heb dus niet veel beweging maar ik gahet wel proberen mischien heeft iemand wel een idee wat ik wel zou kunnen doen
  gr marijke

    /   Reply  / 
 6. Gerard

  Hallo,

  Ik ben inmiddels zo’n 6 weken bezig samen met mijn partner, en ben inmiddels 10,5 kg afgevallen. Mijn partner iets minder, maar toch altijd nog 4,5 kg. Juist het concrete voorschrijven van het dagelijkse dieet heeft ons erg geholpen.
  We hopen het vol te houden tot de volle 9 weken, en daarna lijkt ons het niet moeilijk om indien nodig opnieuw een balans te vinden. Maar goed – dat is vooralsnog de toekomst.
  Ik kan het in ieder geval iedereen aanbevelen.

    /   Reply  / 
 7. Vesta

  Ik vind het Sonja Bakker dieet goed vol te houden, ik ben nu in de 2e week bezig en merk nu al dat mijn kleding losser gaat zitten. Ik ben 3 jaar geleden met hulp van een dieetiste van 96 kilo naar 75 kilo gegaan maar omdat ik 1.73m ben vond ik dit nog te veel, ik sport best veel (5 tot 6 uur per week) en toch bleef ik rond de 73 kilo wegen. Door Sonja Bakker te lezen ben ik erachter gekomen dat ik veel te weinig at en niet gevarieerd genoeg. Sonja Bakker is voor mij dus echt een uitkomst.

    /   Reply  / 
  1. SUPERDIEET

   Als je echt een SUPERDIEET zoekt , dan moet je zeker even op deze site kijken!! Vele zijn je met succes voorgegaan!!

     /   Reply  / 
 8. carol

  Het is een goede manier van bewust zijn van het gezonde eten. Ik vindt het dus ook geen dieet…..
  Maar afvallen doe je dus wel. Ben al op mijn streefgewicht.
  Voor iedereen aan te raden. en na een paar weken het gedaan te hebben weet je echt wel wat vet eten is en wat niet.

    /   Reply  / 
  1. Sjef

   Wat goed om te lezen dat het voor jou tot nu toe goed werkt!
   Zelf pas ik de methode van “Gezonde Gewoontes” toe. Deze helpt me ook enorm, want ik doe het samen met de Personal Coach (op DVD hoor!). Deze helpt en motiveert je écht goed. Zie de website:
   http://afvallenzonder-dieet.nl

   Succes!!

     /   Reply  / 
 9. willy

  Zelf ben ik in deze 9 weken 12 kilo afgevallen en mijn man ongeveer 8. Het is makkelijk vol te houden zelfs nu na 3 weken vakantie met af en toe een uitspatting en het boek in het achterhoofd zijn we weinig tot niets aangekomen. Vandaag starten we weer met week 1 we willen nog een paar kilo’s kwijt. Het is natuurlijk een van de vele methodes, maar deze werkt voor mij nu eens echt.

    /   Reply  / 
 10. angelique

  hoi ik ben twee weken bezig en ben 3 kilo kwijt dank je sonja groetjes p.s het is het makkelijkste dieet dat ik ooit heb gedaan

    /   Reply  / 
 11. m.poulain

  hoi graag wil ik afvallen .maar ik heb een
  groente en fruit allergie en dus heb ik weinig keuze.heb het al vaak geprobeerd om
  af te vallen ik eet al kleine porties maar heb geen resultaat tot nu toe.er moet zeker 20 kilo af maar hoe! help

    /   Reply  / 
  1. Nazanin

   hi! Wat vervelend zo een allergie! Als je zoveel moet afvallen kun je ook op een cambridge dieet gaan. Ik heb het zelf ook gedaan, helaas had het voor mij teveel nare bijwerkingen (het is echt moeilijk) maar mijn vriendinnen zijn binnen 2 maanden 13 kilo afgevallen! Gr Nazanin

     /   Reply  / 
 12. Petra (collega dietist)

  Ik zou je adviseren om naar een dietist te gaan. Zij kan je helpen om af tevallen met een gevarieerd eetpatroon zonder de groenten en fruitsoorten waar je allergisch voor bent.

  Je kan op onze website, http://www.dietistennet.nl, kijken om een afspraak te maken. Woon je niet in de buurt? Kijk dan eens op de website van de Nederlanddse vereniging van dietisten, http://www.nvdietist.nl, voor adressen van andere dietisten.

  Succes,

    /   Reply  / 
 13. carry

  hallo,
  ik wou jullie even vertellen, over mijn broer en sch zus, die volgen dit dieet 12 weken en mijn schoonzus is 10 kilo kwijt en mijn broer 20 kilo.
  goed he.
  voor mijn broer vindt ik het dubbel zo goed want hij is ook nog eens kok, dus hij staat elke dag voor een berg verleidingen.
  ik ga maandag begingen ik hoop dat ik ook tot die 10 kilo kom want dat is mijn doel.
  ik wens iedereen heel veel succes.
  groetjes carry

    /   Reply  / 
 14. mamalou

  beste mensen,

  Steeds meer mensen volgen het sonja bakker dieet!! Maar het werkt!!! Het scheelt stukken omdat ik niet zelf hoef na te denken wat ik eet.Ik verval wel bij stress in mijn oude patroon maar begin dan gewoon weer bij week 1 opnieuw !! Wat ik mis is dat te snel te veel afvallen niet goed is je vel wordt er los van en vooral bij de oudere dames herstelt dit nauwelijks ..
  ik ben 178 m en ga voor de 65 nog 5 kilo dus ..
  succes allemaal

    /   Reply  / 
 15. bert rek

  hallo
  ik wil alleen even weten of je hier je hele leven mee door mag gaan.ik kan iemand die gaat een beetje op een anorexia-patient lijken.

    /   Reply  / 
 16. aziza

  Beste mensen,

  ik ben twee weken bezig met het dieet, ik heb af en toe wel honger maar het is vol te houden.
  Echter begint over twee weken alweer de ramadan ik weet niet hoe ik dan verder zou moeten gaan aangezien ik de hele dag niet mag eten of drinken.Wie kan mij helpen of heeft hier ervaring mee.

  tot horens aziza

    /   Reply  / 
 17. nelly

  Lees het boekje dan eens goed en pas eventueel de hoeveelheden aan!! ik heb ook de hoeveelheden aangepast omdat ik veel in beweging ben. en dan hou je het misschien wel vol. En zondig een dag in de week dan ga je de volgende dag er weer vol goede moed tegenaan!!

    /   Reply  / 
 18. Julie de Cuba

  Hallo,
  Is het boek van Sonja Bakker verkrijgbaar op Aruba? Mijn andere vraag is of vervangende producten worden voorgesteld i.v.m. het feit dat misschien niet alle producten lokaal verkrijgbaar zijn. Hartelijk dank voor uw reactie.
  Julie de Cuba, Aruba

    /   Reply  / 
  1. Niels

   Voor het boek van sonja weet ik het niet maar dit werkt ook echt goed het boek het mentale dieetplan

     /   Reply  / 
 19. Gra

  Ik ben zo dolblij met dit dieet. Ik heb een aantal keren een dieet op proberen te pakken, maar dit is het helemaal. Ik ben nu 5 weken bezig en ben 5,2 kilo afgevallen. Dat is echt heel veel te weten dat ik niet met overgewicht te maken haad, maar de kilo’s waardoor ik niet meer in mijn kleren pasten kwijt wilde. Nog maximaal 4 kilo te gaan en ik ben nog blijer. Ik heb nog 4 weken, dus dat moet wel lukken. Iedereen heel veel succes.

    /   Reply  / 
 20. monique tuiyhof

  hallo ik vindt wat in het boek staat te weinig het gaat volgens mij om dat je gevarieerd eet en met mate

    /   Reply  / 
 21. sandra

  Mijn man en ik zijn sinds kort ook begonnen met Sonja Bakker en wat wij hier prettig aan vinden is dat dit – in tegenstelling tot andere dieeten – ook toegankelijk is om onze peuter aan de maaltijd deel te laten nemen. Hij wil immers altijd eten wat pappa en mamma eten en hierin zit genoeg gevarieerdheid. Buiten dat zijn mijn ouders al een tijd bezig en het afvallen gaat bij hun ook hartstikke goed. Ik wordt een beetje moe van alle commentaar die alle dietisten menen te moeten geven op haar na de verkoop van vele boeken. Afgunst wellicht? Het is nou eenmaal (financieel) niet voor iedereen weggelegd een dietist te raadplegen en de praktijk heeft al legio voorbeelden dat dit voor de mensen werkt. Laat mensen zelf kiezen op welke manier ze willen afvallen. De meeste mensen weten ook heus wel dat afvallen c.q. op gewicht blijven een kwestie is van je levens-/eetpatroon wijzigen, maar hebben net een duwtje in de rug of leidraad nodig. IK vind dat dit een goed handvat is om hiermee aan de slag te gaan. Dus: Sonja bedankt, WIJ zijn er wel blij mee!

    /   Reply  / 
 22. Petra (dietist)

  Beste Sandra,

  Fijn dat het afvallen zo goed lukt! Het is dan ook absoluut geen afgunst dat wij commentaar geven op het dieet van Sonja Bakker. Wij geven alleen onze mening en zoals u hierboven kunt lezen geven wij ook aan dat mits je er goed mee omgaat het best een goede methode kan zijn. Al zijn de hoeveelheden erg weinig waardoor het effect op de lange termijn een probleem kan worden.

  Graag wil ik reageren op uw opmerking dat het financieel niet voor iedereen is weggelegd om naar een dietist te gaan. Want voor iedereen die een verwijzing krijgt van de huisarts of specialist wordt er 4 uur vergoedt uit de basisverzekering. En de meeste huisartsen vinden een verwijzing naar een dietist voor mensen die willen afvallen erg goed!

    /   Reply  / 
 23. Yvonne van den Hurk

  Hierbij mijn reactie, na zo ongeveer 33 jaar dieeten, het boek aangeschaft, het werkt! Ben 10kg afgevallen, veel actiever geworden. Pas zelf dingen aan zoals: yoghurt vind ik soms nogal koud en zuur zeker als ontbijt, ik doe het volgende weeg 200 gram yughurt af en doe er 50 gram optimel vla bij, dan is het best lekker en verantwoord. Als ik zin heb in chocola, neem ik chocoladevla van optimel meestal in het weekend met een klein toefje ligt slagroom, scheelt ontzettend veel calorien.
  Sonja bedankt! groetjes Yvonne

    /   Reply  / 
  1. SUPERDIEET

   Niet alleen met sonja kun je afvallen!! Je kunt ook een keer dit SUPERDIEET proberen! Je zult versteld staan van de uitwerking!! Vele gingen je met veel succes voorgegaan !

     /   Reply  / 
 24. Marlon Fokkink

  Zo ik ben nu 3 dagen bezig aan het sonja bakker dieet, k ben nu 2 kg kwijt. ik weeg nu 77 kilo en zou er nog graag 20 kilo af willen. ik hoop dat het lukt. succes afvallers

    /   Reply  / 
 25. Julia

  Ik wil graag afvallen. ik ben 24 jaar, weeg 82 kilo en ben 1,69 mtr. das dus effe te veel. ik wil erg graag starten met dit dieet, en ik hoop dat het me lukt. hiervoor heb ik weet hoe je eet gedaan maar daar val je wel mee af, maar dan moet je niet weer normaal gaan eten dan zit het er zo weer bij op. ik ga maandag beginnen ik zou graag 25 kilo af willen vallen. dan kan ik me volgend jaar zomer hopelijk weer op t strand vertonen. ik schaam me voor mijn “lovehandels”.Kus

    /   Reply  / 
 26. EM

  2weken geleden ben ik begonnen met het Sonja Bakker dieet. Ik woon 67,5 kg. daarnaast heb ik een baan waarbij ik lichamelijk veel in touw ben en sport ik 4x in de week. Cardio training en harlopen. Ik ben nu 6 kg kwijt. Nog 3 tegaan. Het werkt prima voor mij. Voorheen kookte ik niet, hierna wil ik zeker op een verantwoorde manier gaan koken en blijven bewegen.
  Op momenten dat ik onwijs veel trek heb, pak ik n schaaltje rauwkost met n lichte dressing.. Bovendien heb ik in mijn tas altijd een bakje met wortel of radijs. Begin me weer onwijs happy te voelen onder mijn kleding.
  groetjes EM

    /   Reply  / 
 27. Chris Vergaelen

  Beste Julia,

  Eerst en vooral veel succes met je dieet. Als je een dieet stopt en weer bijkomt kan dit slechts twee redenen hebben: of je eet opnieuw niet evenwichtig (er is een reden waarom je 82 kilo weegt) – een diëtiste kan je hierbij helpen of je hebt spieren verloren tijdens het dieet door een tekort aan proteïnen (gebeurt bij vele diëten) waardoor je minder caloriën kan verbranden en daardoor opnieuw bijkomt.

  Nogmaals veel succes

    /   Reply  / 
 28. Chris Vergaelen

  Dieet of afvallen is nooit voor de lange termijn. Diëthiek = leer van gezond en evnwichtig eten – is helemaal niet hetzelfde als afvallen = periode van onevenwicht. Een dieet (in de zin van afvallen)volgen is dus steeds voor een korte termijn en impliceert dat er een tekort is dat niet mag aangehouden worden.

    /   Reply  / 
 29. milou

  hoi hoi!
  ik ben nu twee weken bezig met sonja bakker, maar bij mij is er nog maar 300 gram vanaf…helaas… misschien komt het omdat ik in de vakantie 3 kilo ben kwijt geraakt zonder diët? mijn broertje doet ook mee, zelfde als mij, maar is al 5 kilo kwijt geraakt! naja bij hem mocht dat ook wel eens gebeuren…
  volgens mijn bmi zit is midden op gezond gewicht. nou mooi toch?> geen sonja voor nodig!

    /   Reply  / 
 30. thealente

  hoi Jessica,

  je kan “Qigong” gaan proberen ; je krijgt dan en oefening ( die ik 1 x gedaan heb en ik heb nu al een half GEEN honger meer! HEERLIJK en ongelooflijk. Ik ben nu 17.5 kilo afgevallen in een half jaar! De eerste week 4 kilo de tweede week 4 kilo enz, Je mag me mailen op [email protected] voor meer info!

  groet Thea

  Tip: Zoek een methode die bij jou past. Zoekt en gij zult vinden!

    /   Reply  / 
 31. m.van es

  Mijn man en ik zijn aan de derde week bezig.Er zijn 21/2 kilo afgegaan, zowel bij hem als bij mij. Ik voel mij wel hongerig, mijn man niet.Ik ben ook wat licht in mijn hoofd. Ik ben 77 jaar. Lengte 1.52 en woog 69. Ik woog te veel volgens de dokter.
  Verder is het een gevarieerd en lekker dieet.
  r.van es

    /   Reply  / 
 32. Warda

  Hallo Aziza
  Heb ook het SB-dieet gevolgd, namelijk 8 weken voor ik op vakantie ging. Viel toen 8 kilo af. In Marokko viel ik, tot afgrijzen van mijn schoonmoeder, nog eens 2 kilo af. Heb nog 5 kilo te gaan. Met Ramadan morgen moet het denk ik wel lukken. In de regel val ik met Ramadan 2 tot 3 kilo af. Daarna kom ik weer bij. Ben benieuwd hoe dat nu gaat. Succes met je SB en alvast een goede Ramadan toegewenst.

    /   Reply  / 
 33. m.van es

  Kunt u mij een antwoord geven op mijn ingestuurde bevinding?

    /   Reply  / 
 34. Petra (dietist)

  Beste heer/mevrouw van Es,

  Waar wilde u precies een antwoord op hebben. Uw vraag is mij niet duidelijk.

  Met vriendelijke groet,

  Petra van der Meer

    /   Reply  / 
 35. anoeska

  ik moet van mijn vriend die moslim is mee doen aan de ramadan omdat we ook op de moslim manier getrouwd zijn. Ik heb een hele erge vorm van anorexia gehad ik woog nog maar 34 kilo op het laatst. En anorexia gaat nooit helemaal over. Ik eet wel gewoon maar het zit er nog steeds. Ik ben 28 ik weeg 44 kilo en ben 1.63 lang. Vind u het dat ik er goed aan doe om mee te doen met de ramadan. Voor mij is het eerder een straf die me herinnert aan de slechte periode die ik heb gehad.

  Ik hoop hier op een antwoord te krijgen.

    /   Reply  / 
 36. Petra (dietist)

  Beste Anoeska,

  Als je er zelf al een slecht gevoel bij heb en het je herinnert aan de periode van anorexia zou ik het je niet aanraden. Maar daarnaast weet ik niet wat voor afspraken je hier met je man over hebt.
  Bespreek met je man waarom het voor jou moeilijk is om mee te doen.

    /   Reply  / 
 37. corina

  ik heb het boek bestelt .Heb ook verschillende dieten gedaan. Maar je moet je leefwijze veranderen ,en ik moet zeggen dat heb ik ,alleen het staat nu stil ( afvallen),al een tijd .Ik hoop dat ik door het boek erachter komt wat ik verkeerd doe.En neem van me aan ik eet ,gezond ,uit de schijf van 5 en weet welke produkten wel of niet moet gebruiken.Dus ben benieuwd of het bij mij werkt. Waar ik alleen tegenop zie en wat ook het moeilijkste is je balans, afvallen is een ding maar op je streefgewicht blijven staan een ander .Ik hoop dat sonje hier in de toekomst ook wat info over schrijf ,b.v. op je streefgewicht en hoe dit houden.

    /   Reply  / 
 38. ingrid

  mensen die zeggen;t was toch te weinig dat sonja bakker dieet…..dan neem je toch een snee brood extra??ik ben nu 10 weken bezig en ik ben 8 kilo afgevallen.Ik hou me aan de schema’s en ik neem af en toe wat extra’s,maar ik blijf op dit gewicht. T is een makkelijk te volgen dieet,en als je zwaarder werk doet of meer nodig hebt,dan kan je zelf wat toevoegen,je weet zelf wel wat verantwoord is!!

    /   Reply  / 
 39. Bugs

  ik ben 8 weken bezig met de Bakker dieet maar niet meer dan 5 kilo afgevallen, alles in het eerste 5 weken – maar ik heb nog 10 kilo te gaan en nu (voor 3 weken) het werkt niet meer. Ik heb de plan volgt, en heb ook begonnen met meer fietsen en wandelen. Wat meer moet ik doen om beter success te hebben?

    /   Reply  / 
 40. Bugs

  ik moet ook zegen dat ik heb eerder niet slechte gegeten, niet echt anders dan in Sonjas dieet, alles die ik heb veranderd is dat ik nu minder eet. Veel mensen heb voorordelen, als je dik bent moet je wel alleen van de snackbar eten, of te veel cola drinken, maar het is niet altijd zo.

    /   Reply  / 
 41. sietske

  ik wil ook graag aan het dieet beginnen maar ik weet niet waar je het kan kopen. kan iemand mij daarbij helpen?

    /   Reply  / 
 42. Layla

  Hai Sietske,
  Bij ons heb je het bokje van Sonja bakker zelfs in de supermakrt liggen. Maar ook gewoon bij de boekhandel en bol.com is het verkrijgbaar.
  Veel succes ermee.

    /   Reply  / 
 43. Michelle

  Mijn partner en ik zijn halverwege juli 2006 begonnen met het Sonja Bakker dieet. Mijn partner is nu op zijn streefgewicht beland en is 17 kilo afgevallen. Ik ben er nog niet, maar ik zie het nu echt zitten. Ik had zoveel dieten gedaan en ik had het eigenlijk al opgegeven oen dacht laat maar zo. Maar natuurlijk voel je er niet beter door. Ik ben nu al 25 kilo afgevallen en op een gezonde en zeer gevarieerde manier, door het dieet te volgen en toch erop te letten om een 1/2 uur te bewegen per dag. Tijdens onze vakantie hebben we gewoon gegeten maar met mate en vooral niet gesnoept. Het is gewoon zo dat dit dieet je bewuster maakt hoe je eigenlijk werkelijk moet eten. En natuurlijk weten we allemaal wat we verkeerd doen, maar na 30 jaar en vele dieten en afvallen en weer meer bijkomen. Denk ik (ik praat voor mezelf)dat ik iets heb gevonden waarmee ik oud kan worden op een gezonde manier en niet meer bang hoeft te zijn dat ik aankom. Straks als ik nog eens 20 kilo ben afgevallen, blijf ik deze eetgewoonte aanhouden, maar dan niet zo strikt als in het boek. Heel veel mensen hebben hun meningen over een dieet, 10 jaar geleden was ik bij een dietist, ik kreeg ongeveer hetzelfde dieet voorgeschreven, alleen moest ik het de maaltijden zelf bijelkaar verzinnen, wat ik zo fijn vindt van het boek van Sonja is dat je daar niet over hoeft na te denken en het boekje kan volgen. En lust je iets niet dan neem je er iets anders voor in de plaats.
  Voor mij is dit echt een topper dieet.

    /   Reply  / 
 44. ada Post

  Hallo.
  Ik volg strikt het dieet van Sonja Bakker.
  Maar ik ben vegetarisch dus ik gebruik quorn inplaats van vlees maar ik val niet af.
  Ik neem ook weleens andere soja produicten inplaats van quorn. Zou het daaraan liggen?

  groeten ada post

    /   Reply  / 
 45. Daantje

  Ik begin morgen met het sonja bakker dieeet
  ik ben 18 jaar en weeg bijna 59 kilo, het liefst wil ik er 8 kilo af. Ben benieuwd hoe snel ik de kilo’s kwijt raak.
  Ik hou jullie op de hoogte.

    /   Reply  / 
 46. j van schaagen

  ik ben nu aan de zesde week begonnen maar ben nog maar 4 kg kwijt ik ga slecht naar de wc ik lig hier wakker van ,wil het graag volhouden maar heb nu zoiets van mmmmmmmmm misschien is dit niks voor mij, kan iemand me helpen, wat doe ik verkeerd? mensen in mijn omgeveing gaan als een speer wat doe ik fout help voor dat ik de moet op geef

    /   Reply  / 
 47. ada Post

  Drink iedere morgen een klein flesje yakult, dat helpt bij mij wel. groet ada

    /   Reply  / 
 48. Daantje

  Wat je ook kan doen is elke morgen met een glas lauw/warm water beginnen, voordat je begint aan het ontbijt.

    /   Reply  / 
 49. Petra (redacteur)

  Inderdaad kan een probiotica zoals yakult, actimel, activia, helpen voor een betere stoelgang en ook een glas lauwwarm water voor het ontbijt.
  Maar ook heel belangrijk is voldoende volkoren brood, aardappelen, zilvervliesrijst of volkoren pasta te eten. Daarnaast is voldoende groente en fruit belangrijk.
  En als u te weinig drinkt kan dat ook een belangrijke oorzaak zijn waardoor de stoelgang minder gaat.
  Sterkte!

    /   Reply  / 
 50. j van schaagen

  maar dat is het niet ik drink meer als twee liter water per dag en dan nog buiten om de thee koffie, ik volg het dieet van sonja zoals het in het boekje staat met de volkoren produkten en alles er op en eraan warm water drinken doe ik ook smorgens, ik ga nu de activia en de yakult proberen maar zijn dit geen extra calorieen
  bedankt voor jullie tips groetjes jo

    /   Reply  / 
 51. Denise

  Hoi allemaal, ik ben gisteren begonnen met deze methode en heb nu dus 2 dagen achter de rug. Ik had vanmiddag wel wat honger maar heb zojuist mijn avondeten op en zit weer goed vol. Ik wil 8 kilo afvallen want ik ben maar 1.50 lang en weeg 59 kg.Ik heb alleen een probleem, ik lust maar heel weinig groenten. Ik propeer van zoveel mogelijk soorten een rauwkost salade te maken. Heeft iemand nog andere tips voor mij. Ik wens iedereen veel succes en doorzettingsvermogen.
  Groetjes Denise

    /   Reply  / 
 52. Daantje

  Ik heb er nu net zoals denise 2 dagen op zitten.
  Het is me erg goed bevallen. Ik heb nog weinig last gehad van lekkere trek.
  Ik had ook een vraag, ik vind kaas, smeerkaas echt vanaf kleinsafaan erg vies.
  Af en toe probeer ik het nog wel eens maar ik krijg het me strot gewoon niet dooor.
  Nu vind ik tosti’s enzo wel lekker maar ben ik niet altijd in de gelegenheid om die overal te maken. Ik weet dat ik ook ander hartif beleg mag eten ipv kaas maar kipfilet, filet amirican en rookvlees zijn ook niet echt mijn favoriet.
  Weten jullie nog een ander alternatief voor de kaas?
  GREETS

    /   Reply  / 
 53. Hülya

  ik ben 16 jaar en weeg bijna 67 kilo, het liefst wil ik er 20 kilo af. zelfs ben ik 1.60. ik zou graag wat informatie’s hebben over het afvallen.
  alvast bedankt.

    /   Reply  / 
 54. Petra (redacteur)

  Beste Hulya,

  Als je 1,60m bent, is 8-10kg afvallen beter dan 20kg en zeker op jouw leeftijd wanneer je lichaam nog in de groei is.

  Ik zou je adviseren een afspraak te maken voor een dieetadvies om af te vallen op een verantwoorde manier. Ga naar onze website voor het telefoonnummer of laat daar een bericht achter dan bellen wij je terug. (www.dietistennet.nl)

    /   Reply  / 
 55. Dominique

  Ik heb laatst het boek van Sonja bakker aangeschaft “Bereik je ideale gewicht voor tieners”
  Er staat precies in wat je per dag moet eten en wanneer..
  Maar mijn vraag is , is dat alles wat je per dag mag eten?
  En zoniet.. hoe weet je wat je er nog bij mag eten?

    /   Reply  / 
 56. Bugs

  ik voel me een beetje teleurgesteld dat ik geen antwoord over mijn vraag heb gekregen- wat doe ik verkerd als ik de dieet strikt aanhouden maar niet meer afvallen? Wat anders moet ik doen? Zou ik nog minder eten?

    /   Reply  / 
 57. Petra (redacteur)

  Nog minder eten is absoluut de oplossing niet, dan wordt het alleen maar moeilijker om af te blijven vallen. Door het dieet van Sonja Bakker kan de stofwisseling vertraagd zijn geworden doordat het erg kleine hoeveelheden zijn, dan zou je steeds minder moeten gaan eten om nog steeds af te vallen. Door een volwaardiger dieet te volgen kan de stofwisseling weer gestimuleerd worden en zou het afvallen weer beter kunnen gaan.

  Een dietist kan je hier goed bij adviseren.

    /   Reply  / 
 58. fien van den braak

  ik heb 9 weken dieet gedaan en ben 10 kilo
  afgevallen. maar mag ik nu weer gewoon van
  de eerste week met door gaan?

    /   Reply  / 
 59. Petra (redacteur)

  Het zal geen probleem zijn om weer opnieuw te beginnen met het boekje. Maar bedenk wel of je dat zelf ook wilt en kunt volhouden. Het is beter om een eigen voedingspatroon aan te meten. Dit kan bijvoorbeeld wel met de producten die in het boekje staan, maar niet vast op maandag broccoli, maar waar je zelf zin in hebt die dag.

  Verder ben in van mening dat het soms te weinig is, waardoor je tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan krijgen. Kijk eens op onze website wat je per dag nodig hebt om al je voedingsstoffen binnen te krijgen. http://www.dietistennet.nl/aanbevolen_voeding.html

    /   Reply  / 
 60. Maggie

  Ik ben sinds een week bezig met het Sonja Bakker dieet en merk dat ik eigenlijk al de hele week bijna constant hoofdpijn heb. Kan er een relatie zijn tussen het dieet en de hoofdpijn? Verder is mijn vriend (die het dieet ook doet) al 3 kilo afgevallen in 1 week en ik nog maar 300 gram… is hier ook een verklaring voor?

    /   Reply  / 
 61. sanne

  ik eet als ik trek heb tomaten, soms wel 10 per dag.
  zou dit bij het sonja dieeet kwaad kunnen?
  ik lees alleen maar over fruit appels enzo

    /   Reply  / 
 62. Peter

  Ik krijg er zelfs nog meer darmproblemen van.

    /   Reply  / 
 63. Madelief

  In het stukje wordt zoiets gezegd als, misschien heb je wel geen zin in een beschuit. Daarom is het soms lastig te volgen.
  Ik ben zelf begonnen in het boekje en ik lust bijvoorbeeld geen melk, Voorin het boekje staan alternatieven voor alle producten. 2 beschuiten is bijv 1 volkoren boterham. Zo kun je zelf kiezen wat je wilt. En hoef je niet het precieze boekje te volgen. Belangrijk is natuurlijk wel de afwisseling, maar daar ben je zelf bij.

  Ik ben nog maar pas begonnen, maar het gaat me erg goed af, ik had in het begin nog wel honger, maar dat hoort geloof ik bij een calorieverminderingsdieet.

  Iedereen succes met het afvallen met Sonja Bakker, ik kan het tot nu toe iedereen aanraden

    /   Reply  / 
 64. Josje

  Ben in de 7 de week van het SB. dieet.
  Tot mijn grote teleurstelling ben ik pas 2 kilo afgevallen.
  Heb in deze 6 weken wel twee feestjes gehad met een etentje,maar heb met mate hieraan meegedaan.
  Verder vol ik het dieet best stipt.

    /   Reply  / 
 65. yvonne bouquet

  vraag ; ik lust geen aardappels ,wat kan ik hiervoor in de plaats eten

    /   Reply  / 
 66. Petra (redacteur)

  In plaats van aardappels kun je pasta of rijst of peulvruchten (bruine bonen, kapucijners) eten. Kies bij voorkeur de volkoren soorten.

  Succes.

    /   Reply  / 
 67. martine

  Hallo ikheb het boek besteld, omdat ik er een kilo of 20 af wil hebben pfff weet niet of ik dat ga halen maar ik ga het proberen, kan me gezin gewoon mee eten? of krijgt mijn zoontje van 2 dan te weinig voedingsstoffen binnen? en ik heb en HMS en kan amper bewegen is beweging erg belangrijk bij dit dieet? gr martine

    /   Reply  / 
 68. Anita

  Wij zijn nu drie weken verder en ik hou me aan het diet maar toch gaat het erg langzaam.Ik was drie kilo kwijt maar blijf nu staan.Snappen doe ik het niet want mijn vriendin blijft wel afvallen ..Ik kan wel minder aan beweging doen dan haar.Want ik ben ziek..Maar dan nog zal je toch af kunnen valen.Of werkt het dan niet..Wie heeft daar een antwoord op.Of zou ik dan minder moeten eten…Groetjes Anita .

    /   Reply  / 
 69. Petra (redacteur)

  Bewegen is altijd belangrijk om af te vallen. Is dit door een bepaalde oorzaak moeilijk of niet haalbaar dan zal het afvallen ook moeizamer gaan. Vergelijk je daarom niet met anderen en bedenk in welke termijn je 20kg wilt afvallen. Misschien is het beter om een tussen doel te hebben van 10kg en dan verder te kijken naar de volgende 10kg.

  En nogmaals minder eten is echt de oplossing niet. Dat is al het nadeel van dit boek van Sonja Bakker dat het op sommige momenten te weinig is, waardoor je verbranding te laag wordt en het afvallen alleen maar moeilijker wordt.

  Als je wilt weten of je alle voedingsstoffen wel binnenkrijgt, kan je het beste een afspraak met een dietist maken om uw voedingspatroon eens goed door te nemen.

    /   Reply  / 
 70. Esmee van der velden

  Super methode. misschien krijg je inderdaad weinig binnen, van de 2000 die een vrouw moet krijg je 500. en ik ben vrij groot, dus had wel vaak last van duizelingen, en als jij weinig eet val je altijd af. maar de combinaties en hoeveel heden.. super!! ben met de eerste keer van 9 weken 17 kg afgevallen en ben nu weer begonnen, en na 1 week al 2,5 kg eraf!!prima.

    /   Reply  / 
 71. Yvonne

  Ik zit nu in de 9e week, sta 2 weken bijna stil, dan er bij en dan er af. Maar ja, ik zit dan ook bijna op mijn streefgewicht. Nog 2 kilo, en dat is moeilijk. Maar ik ga nog even door, gewoon van voor af aan. Kijk nu al uit naar het volgend boek van haar. Ik ben nu 8.5 kilo kwijt.
  Ik ben er zeer tevreden mee, absoluut geen honger. Men moet wel meer drinken dan gewoonlijk ( ik ben niet zo’n drinker), want anders word ik duizelig en krijg ik hoofdpijn. Maar sinds ik me aangeleerd heb om meer te drinken, heb ik nergens meer last van. Ik voel me super en hoop zo op gewicht te blijven.

    /   Reply  / 
 72. anne

  Hallo,
  mijn moeder volgt het dieet,
  ik ben 17,5 jaar, kan ik dan meedoen of moet ik echt het boek voor kinderen halen???
  ik ben 1,70meter en weeg 68 kilo. hoeveel kan eraf??

    /   Reply  / 
 73. irene

  eey,
  ik ben bijna 15 en ik ben aan het afvallen. ik zit nu op 59 kilo en ik moet onder de 55 kilo binnen 3 weken zitten. nog 4 kilo duss.. ik hoop dat ik het ga halen met sonja en niet al te veel te snoepen. ik ben 1.62, best klein dus. hebben jullie tips waardoor ik als ik uit school kom niet aan alle voorraden begin te snoepen? alvast bedankt

    /   Reply  / 
 74. marijke

  Hallo anne,
  je kunt het dieet doen maar eet dan wel voldoende. Als je op de 65 zit heb je al een BMI van 25 dat is goed. Een BMI tussen de 20 en 25 is een gezond gewicht. Succes

  Groetjes MArijke

    /   Reply  / 
 75. Anna

  Is het dieetenboekje afvallen met Sonja,ook geschikt voor diabetes of moet ik dan een ander boekje aanschaffen.

    /   Reply  / 
 76. Petra (redacteur)

  Het boekje van Sonja Bakker is niet geschikt voor diabetes. Dan raadt ik u aan een afspraak met een dietist te maken.
  Bij diabetes is een persoonlijk dieetadvies het beste.

    /   Reply  / 
 77. Esmeralda

  Kan iemand me adviseren wat ik in de plaats van vis kan nemen. Dit lust ik echt niet.
  Voor de rest is de menusuggestie perfect !

    /   Reply  / 
 78. margriet tichelaar

  geachte mevrouw, is er ook een vegetarische variant van uw dieet? hartelijke groet, margriet tichelaar.

    /   Reply  / 
 79. mieke korebrits

  Ben vandaag met het SBdieet begonnen. Ik denk dat het voor mij makkelijk is vol te houden omdat ik veel meer moet eten als dat ik voorheen deed.Ik at s morgens 1 of geen boterham, tussen de middag niets en s a ovnds meestal een pistoletje. In het weekend wel veel vette dingen.
  Ik weeg nu 74.1 kg en er moet zeker 5 a 6 kg af. ik hou jullie op de hoogte

    /   Reply  / 
 80. Marcella

  Ik vind het juist super de luxe handig dat ik niet zoals bij de Weight Watchers alles zelf moet bijhouden, opzoeken, wegen en tellen. Overigens vind ik de WW-methode een bewezen goede afvalmethode en toen ik het boek van Sonja Bakker las liet het mij er veel aan denken, maar met dit verschil dat ZIJ voor JOU de maaltijden per dag samenstelt en dit vind ik erg praktisch!!!
  Ik heb er veel zin in om op deze manier mijn 6 kg kwijt te raken die ik met 5x per week 1,5 uur te sporten NIET ERAF KREEG! En heb er alle vertrouwen in dat dit mij gaat lukken in 5 a 6 wkn. Ik laat het wel weten….. :)

    /   Reply  / 
 81. Nel Willemen

  Ik heb nu 9 weken de recepten uit het boek gevolgd en het resultaat is reuze.
  Ik ben maar 1.65 meter en woog na de vakantie in okteber 73 kilo.
  Nu is dat 65 kilo iedereen ziet het gelijk en sommige die je lang niet hebben gezien vroegen mij ben jij dat wel en je bent toch niet ziek ofzo.
  Ik heb het samen met mijn zoon gedaan en mijn man alleen de warme maaltijden omdat hij zwaar werk heb moet hij wat extra’s.

    /   Reply  / 
 82. W.J. Visser

  Is er ook een reactie van iemand bij wie de kinderen het dieet uit het boek volgen~?
  Mijn dochter is te zwaar en ik heb het boek besteld bij onze boekhandel maar ik ben benieuwd naar resultaten bij kinderen.

    /   Reply  / 
 83. edcar

  lekker he rijk worden sonja bakker met andermans gewicht klink klare oplichterij vindt ik het

    /   Reply  / 
 84. jansen

  hallo sonja
  ik heb verleden maand gevraagt wat ik moest eten op mijn leeftijd ik ben 71 jaar ik wil 10 kg af vallen als het kan ik heb wel een email gekregen dat ik bericht zou ontvangen maar verder niets meer ik hoop dat ik nog wat hoor voor mijn gezondheid ik heb je boek.afwachtend mevr.jansen bij voorbaat mijn dank.

    /   Reply  / 
 85. Petra (redacteur)

  Beste Mevrouw Jansen,

  Als u een vraag heeft aan Sonja Bakker, bent u aan het verkeerde adres..

  Deze blog wordt onderhouden door 3 dietisten van Dietistenpraktijk Renate de Schaap.

  Om te adviseren wat u moet doen om af te vallen, zal ik eerst met u door moeten nemen wat u op dit moment eet. Ik raad u aan om een afspraak met een dietist te maken voor een goed dieetadvies.

  Succes!

    /   Reply  / 
 86. ingeborg

  Hallo,
  Graag wil ik nog wat zwangerschapskilo’s kwijtraken!Kan iemand mij vertellen of Sonja Bakker mag in combinatie met Borstvoeding? Ergens heb ik gelezen dat het mag wanneer ik het mannendieet volg, of wanneer ik een boterham, een zuivelprodukt en een stuk fruit extra eet
  groetjes

    /   Reply  / 
 87. Simone

  Mensen, mensen wat een strijd tussen allerlei diëten. Of je het nu haalt uit een boek of m.b.v.een diëtist, het belangrijkste is dat je zelf er achter komt wat voor jou het prettigst is. Ikzelf heb nog nooit eerder een dieet gevolgd, maar heb na 2 zwangerschappen wel een BMI van ruim 26,3. Mijn moeder is in 4 maanden tijd ruim 13 kilo afgevallen met SB en daarom ben ik er zelf vorige week ook aan begonnen. Na 1 week 2,5 kilo lichter (BMI nu 25,4)en het is goed vol te houden. Ikzelf vond het te vroeg om een diëtiste te raadplegen, daar ik nog nooit een poging had gedaan om af te vallen en de Sonja Bakker methode spreekt me gewoon aan. Ik denk wel dat als je een heel intensief leven hebt en veel sport dat je dan echt uit moet kijken, want je krijgt zeker niet veel calorieen binnen. Het belangrijkste is gewoon dat je gewoon probeert via de schrijf van 5 te eten en soms pas ik zelf het voorgeschreven programma iets aan omdat dat beter in onze gezinssituatie past met 2 kleine kinderen (1 en 3 jaar). Ik wens een ieder veel succes met afvallen (indien nodig) en het belangrijkste is dat je de balans vindt….

  Simone

    /   Reply  / 
 88. Petra (redacteur)

  Beste Ingeborg,

  Het is niet verstandig om af te vallen als je nog borstvoeding geeft. Er komen met afvallen stoffen vrij uit je vetmassa en deze komen dan via de borstvoeding ook bij je kind terecht. Dit kan dan schadelijk zijn.

  Dus ik raad je aan nog even te wachten met afvallen!

    /   Reply  / 
 89. sylvia

  Wat is nou beter aardappels of rijst ?
  Het Sonja Bakker dieet bevat meer aardappel gerechten en ik dacht toch zo, dat aardappels uit den boze waren met een dieet.
  Kunt u mij hierop een antwoord geven ?
  M.v.g Sylvia

    /   Reply  / 
 90. Maaike

  Ik ben morgen aan mijn 4de dag ‘sonja bakker’ toe.
  Ik vind de variëteit heerlijk (ik ben erg snel op iets uitgekeken, dus voor mij ideaal!) Alleen erg veel last van honger en het ‘licht in mn hoofd’ gevoel, wat later op de dag uitbreekt in enorme futloosheid en stevige hoofdpijn. (drink wel 2 a 2,5 liter water) Kwestie van wennen, hoop ik…

  Heeft iemand trouwens het antwoord op de volgende vraag:

  I.v.m mn migraine kan ik slecht tegen alcohol. Vooral rosé en rode wijn kan ik weinig hebben. Laat dat nu net op het menu staan voor vrijdag en zaterdag!
  Weet iemand of dit vervangen kan worden door een witbiertje of een rosébiertje? (het is wel een stuk minder calorierijk als de wijnen)
  Dit vind ik veel lekkerder en heb ik bijna tot geen last van…

    /   Reply  / 
 91. Jos

  Als man ben ik dan ook begonnen volgens de Sonja Bakker methode. Mijn streefdoel na negen weken zal zijn om 8 kg kwijt te raken. Ik zit nu in de tweede week en ben na 1 week al 5 kg afgevallen!! Gaat wel erg snel. Ik hou me aan het dieet, drink veel water, veel fruit en heb totaal niet moeite om me te laten verleiden tot vette voedingsgewoontes. Sonja Bakker is voor mij een leidraad, deze week op een verjaardag wel een 1/2 stukje rijstevlaai gehad. Ik ben echt niet bang dat dit smaakt naar meer, ik moet zeggen dat je er dan dubbel van geniet! Omdat ik onregelmatig in de gezondheidszorg werk kan ik me niet altijd houden aan het “verplichte” karakter van de opgestelde menu’s. ( gaat om het avondeten) Ik eet dan ook veel rauwkost, met mate aardappelen en wel de groente, ook als deze ingebonden is. Zelf vind ik het belangrijk dat het een methode is om je een spiegel voor te houden en bewust te maken wat je eetgewoontes zijn, maar dat het geen kwijning voor je moet zijn!
  Wat ik wel afvraag is wat te doen als de kilo’s er zo snel af blijven gaan, dus na het streven van die 8 kg. (Ik weet wel dat bij een man de eerste weken de kilo’s eraf kunnen vliegen) Ook heb ik het erg koud, vetverbranding goed op gang gekomen?
  In ieder geval voel ik me (psychisch & lichamelijk) lekker in mijn vel zitten.

    /   Reply  / 
 92. Petra (redacteur)

  Beste Sylvia,

  aardappelen zijn helemaal niet slecht. Ze bevatten zelfs minder koolhydraten dan rijst of pasta, maar wel veel vocht.

  PAsta en rijst kan je uiteraard ook eten als je wilt afvallen.

  Het gaat bij allemaal om hoeveel eet je ervan en wat eet je erbij. Aardappels met vette jus of pasta met een romige saus is natuurlijk niet verstandig.

    /   Reply  / 
 93. Petra (redacteur)

  Beste Maaike,

  Als je echt last van honger, hoofdpijn en licht gevoel in je hoofd hebt, kan het zijn dat je te weinig eet.

  Mijn mening over Sonja Bakker is inderdaad dat het vaak te weinig is. Als je daar dus last van blijft houden zou ik wat meer eten van de gezonde producten. Daarmee hou je het dieet ook langer vol.
  Verder lijkt me dat je geen alcohol moet drinken als je er niet tegen kan.

  Succes

    /   Reply  / 
 94. Maaike

  Hallo Petra!

  Bedankt voor je snelle reactie, ik heb ook inderdaad altijd extra volkorenbrood en/of een mueslibol bij de hand, evenals tomaten, komkommer en appels. Het gaat nu al stukken beter, ik moest ook even wennen denkik!

  Wat die alcohol betreft; met (de meeste soorten) bier heb ik er geen last van, vandaar dat ik het als vervanger wilde gebruiken. (plus dat ik rosébier erg lekker vind, t.o.v. andere alcoholische dranken)
  Als ik de aantal calorieen vergelijk zie ik dat bier minder calorierijk is als wijn… maar toch word bier als dikmaker gezien… hoe zit dit?

    /   Reply  / 
 95. Petra (redacteur)

  Bier wordt meer als dikmaker gezien, omdat men er simpelweg vaak veel meer van drinkt!

    /   Reply  / 
 96. Martijn

  Ik lees overal dat mensen geen trek hebben.
  Ben nu zelf een week bezig en maak bij iedere appel die ik eet nu serieus de overweging om hem niet te schillen zodat ik meer heb. Hoe triest kan je worden?
  Ik ga er wel mee door want afvallen doe je!

  iedereen veel succes?

    /   Reply  / 
 97. Martijn

  Ik lees overal dat mensen geen trek hebben.
  Ben nu zelf een week bezig en maak bij iedere appel die ik eet nu serieus de overweging om hem niet te schillen zodat ik meer heb. Hoe triest kan je worden?
  Ik ga er wel mee door want afvallen doe je!

  iedereen veel succes?

    /   Reply  / 
 98. Maaike

  Aha is het op die manier! Haha… ik houd me netjes aan 1 glas rosébier, en dat gaat prima.

  Hongergevoel blijft uit, soms een beetje maar dan neem ik een mueslibol, appel of cracker.

  Ben nu 3 kilo kwijt in 5 dagen en het gaat super! Ik voel me lekker, de producten zijn lekker… alleen mn broek gaat een beetje flubberen haha :)

    /   Reply  / 
 99. Jeanot

  Vanaf voige week dinsdag begonnen en er is al 3,2 kilo af!!!
  Gaat best lekker zo en je eet best wel gevarieerd
  Ik heb nu ook geleerd om s’morgens te eten wat ik vroeger zelden of nooit deed
  Is het zo dat je stofwisseling beter op gang komt of is dit maar een fabeltje?
  Je word jezelf ook bewust wat voor dikmakers je ervoor allemaal naar binnen werkte
  Ik heb ook wel wat last van hoofdpijn maar ik denk dat dit een pure ontwenning is van alles wat je hiervoor nuttigde
  Voor iedereen op dit forum:probeer dit lekker vol te houden is supergezond!!!

    /   Reply  / 
 100. Marissa

  Hoofdpijn komt vaak door een gebrek aan water. Zorg echt dat je minimaal 2 liter per dag drinkt.

    /   Reply  / 
 101. Pickmik

  Hallo,

  Ik ben samen met mijn vriend nu ook begonnen aan Sonja Bakker.
  We zitten nu in de tweede week.
  Omdat ik het niet perse nodig vond om af te vallen (niet drastisch) doe ik gewoon mee aan het mannen dieet.
  Zo hoeven we minder na te denken over onze boodschappen, en de hoeveelheden gewoon 2 keer kopen. Toch val ik wel een beetje af omdat het mannendieet al minder calorieen bevat dan een vrouw mag binnen krijgen.
  Af en toe heb ik wel honger, maar dat is meer hunkeren naar de lekkere trek. Dat moet je gewoon even volhouden en dan kom je daar wel overheen.
  succes iedereen verder!

    /   Reply  / 
 102. Jenny

  Wat is een verantwoorde vervanger voor het vlees? Dus voor een vegetarier?

    /   Reply  / 
 103. sima

  hee mensen, hoe heet haar boek??
  Welke is beter, die nieuwe of die oude van haar??? xxx

    /   Reply  / 
 104. Monique

  Ik vraag me af, of je wel goed kunt functioneren (werk/studie/sport)op het SB-dieet , omdat het toch onder de 1000 kcal zit gemiddeld.
  En of je lichaam niet in de spaarstand terecht komt.

    /   Reply  / 
 105. Sonja

  Hallo, ik had een vraag.
  Ik sport gemiddeld 3/4 keer in de week en verbrand dan 500/600 calorien per keer. Ik ben ook met Sonja Bakker bezig en nu vroeg ik me af hoeveel calorien krijg ik nou gemiddeld op een dag binnen?

  Groetjes

    /   Reply  / 
 106. Petra (redacteur)

  Beste Monique,

  Ik denk inderdaad dat het sonja bakker dieet te weinig kan zijn. Het verschilt wel per dag en of je het exact volgt of zelf nog wat aanvult met gezonde producten.
  Daardoor kan je minder goed gaan functioneren maar vooral wordt je verbranding lager, zoals jij het noemt in de spaarstand. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om te blijven afvallen en om bij iets meer eten niet snel weer aan te komen.

    /   Reply  / 
 107. anna

  Ik vind de SB-methode een openbaring. Ik ben altijd al een snoeper geweest. Nu ik regelmatiger eet en me aardig aan het schema hou, heb ik minder behoefte aan zoet. Sonja beschrijft dit ook in haar boek (suikerspiegel). Zeer herkenbaar. Gisteravond op mijn werk dacht ik dat het maar beter was om geen tussendoortje te nemen, want dat scheelt….nou dat heb ik geweten. Later die avond zag ik een pakje spritskoekjes daar heb ik gelijk vier van opgegeten en ik luste er nog wel meer…zo zie je maar!

    /   Reply  / 
 108. kulpekaai

  Anna die probleem ik ook hebben ik wil dat oook snel eten het is gewpoon lekker laat di afval maar azitten wij zijn wie we willen izjn.:D:D:D::D:D:D

    /   Reply  / 
 109. Barbara

  Ik woon in Amerika en van mijn moeder heb ik beide Sonja Bakker boekjes gekregen. Hoewel ik hier best creatif moet zijn met de produkten gaat het goed. Ik zou alleen graag willen weten of ik de vis kan vervangen met hetzelfde gewicht in garnalen. Alvast bedankt!

    /   Reply  / 
 110. roos

  hallo ik ben twee weeken al begonen met het dieetik val wel af en kom ook weer zo snel bij ik sta nu weer bij het begin wat moet ik doen help me aub

    /   Reply  / 
 111. Irene

  Kan je het Sonja Bakker ook goed volgen als je vegetarisch bent (dus ook geen vis)? Of moet je dan alles aanpassen want dan is een ander dieet misschien beter voor me.

  Groetjes Irene

    /   Reply  / 
 112. Petra (redacteur)

  Als je vegetarisch bent is het belangrijk dat je een vervanger neemt voor het vlees om wel alle voedingsstoffen binnen te krijgen.
  Als je Sonja Bakker volgt en alleen het vlees weglaat krijg je dus te weinig voedingsstoffen binnen.

  Wil je afvallen en toch gezond eten, vraag dan eens advies bij een dietist. Zij weet precies wat je nodig hebt ter vervanging van vlees.

    /   Reply  / 
 113. sylvia

  Ik ben vandaag begonnen met het dieet van sonja bakker.
  Ik weeg 79 kilo en wil eerst naar de 70 en dan naar de 65.
  Ik heb wel honger, maar dat krijg je wel goed weg met water.

  groetjes sylvia

    /   Reply  / 
 114. sylvia

  Ik ben vandaag begonnen met het dieet van sonja bakker.
  Ik weeg 79 kilo en wil eerst naar de 70 en dan naar de 65.
  Ik heb wel honger, maar dat krijg je wel goed weg met water.

  groetjes sylvia

    /   Reply  / 
 115. joke

  ik ben zo zwaar dat me lichaam pijn doet veral me spieren .ik ben nu 93kilo en wil graag 79 heb er best wel veel aan gedan maar ik heb een broerte gehad in nov en ben gestop met roken en ben nu even 10kilo aan gekomen .sonja help me met een dieet heb veel honger wil dat gevoel kwijt en ik sport toch ook 3keer per week liefs groetjes joki

    /   Reply  / 
 116. Patricia

  Ik ben heel tevreden met het dieet van sonja bakker.Het is heel varieerend en goed vol te houden soms kan ik het niet eens allemaal op.ik ben nu 6 weken bezig en ben 6.5 kilo afgevallen.Ik ben begonnen in het nieuwe boek.Ik kan het iedereen aanraden je zult zien dat je genoeg van alles binnen krijgt denk wel meer fruit en granen en zuivel enz dan je ooit van te voren hebt gegetenIk wens ieder die eraan gaat beginnen veel sucses groetjes Patricia

    /   Reply  / 
 117. eva

  ik volg al 3 weken de dieet, en ben 3 kilo afgevallen. wat ik ook inmiddels gemerkt heb is dat je “buiten gaan eten ” afleert. want af en toe had ik momenten dat ik dat wel deed en vervolgens weer alles moest braken. ik zou graag willen weten of er ook andere zijn die het zelfde hebben meegemaakt?…

    /   Reply  / 
 118. bianca

  ik ben nu aan het eind van mijn zevende week bezig met sonja bakker moet wel zeggen dat ik me stukken beter voel maar ben na 7 weken pas 5 kilo kwijt ook heb ik het gevoel dat ik stil sta ondanks dat ik me goed aan het dieet hou dit werkt erg frustrerend vooral als ik hoor dat andere mensen al 10 a 15 kilo kwijt zijn. ook train ik ongeveer 5 keer in de week 3uurtjes en als ik daar geen tijd voor heb wandel ik anderhalf uur en doe ik nog wat buikspieroefeningen thuis.ik drink al ruim 7 weken water en het enige wat ik dan wel anders neem is af en toe zoals in het boek beschreven een schocomel light en een halvolle melk buiten deze 2 dranken drink ik dus al 7 weken water(ruim 3 liter per dag) ook vraag ik me af of sonja bakker een combinatie dieet is omdat ze schrijft in et boek als je iets vervangt in een dag moet je de hele dag vervangen.nu ben ik wel geschrokken dat ik maar 900 calorieen binnen krijg omdat ik op de sportschool ruim 700 calorieen eraf train.ook heb ik ontzettende problemen met mijn stoelgang ondanks dat ik veel water drink. hoe komt het dat ik niet meer afval?? of dat ik uberhaupt na 7 weken maar 5 kilo kwijt ben?

    /   Reply  / 
 119. bianca

  ook wil ik nog even aanvullen dat ik altijd een hele slechte eter en drinker ben(1 glas water op een dag) geweest at eigenlijk maar 1 maaltijd per dag.wat ik wel deed tussendoor als ik honger had een plakje kaas of worst dus niet echt gezond een zoetekauw ben ik nooit geweest dus taart en chocola enzo doet mij niks wel hield ik van mijn biertje.door deze manier van leven ben ik ruim 25 kilo aangekomen maar omdat ik altijd een sporter ben geweest en de laaste jaren niks meer deed denk ik dat dit natuurlijk ook heeft meegespeeld.mijn bouw is nogal sportief dus mensen zeiden altijd tegen mij ach ja maar ja jij bent niet echt dik je bent stevig gebouwd en bla bla bla ondanks dat ik 25 kilo aangekomen was.met kerst ging ik kleren kopen en passte nergens in in de winkel toen was het voor mij de druppel en dacht ik ja iedereen kan me rug op met jij bent niet echt dik enzo het heeft me wel 25 kilo erbij gekost.zal mijn ongezonde leefpatroon van al die jaren nu ook meespelen met het afvallen dat het zo langzaam gaat?

    /   Reply  / 
 120. iemand

  hey ik ben 13 en bezig met het sonja bakker dieet. Ik ben nu 2 weken bezig en 2 kilo afgevallen. ik heb helemaal geen honger en ik eet eigenlijk meer dan dat ik van te voren deed. Ik ben er echt heel tevreden mee. alleen nu las ik net op voedingscentrum.nl dat het een erg `onveilige` methode is en dat het helemaal niet aansluit op de hoeveelheden van brood en groente die je zou moeten eten.

    /   Reply  / 
 121. Emelia

  Hallo , ik ben een meisje van 15 jaar en weeg 66 kilo en ben 1.74 m ik voel me slecht in mijn lichaam ik zie me dik in de spiegel maar mijn vriendinnen zeggen dak mager ben . ik wil 55 kilo wegen das dus 12 kilo afvallen , zonder van die soep en crcotten en noem maar op te gaan kopen . Ik eet amper vlees en groenten hebben we niet veel thuis en ik wil elke dag gaan lopen maar ik schaam me dood en ik heb geen jogings broek . Wie kan me helpen ? HELP ! Groetjes 15-jarige meisje .

    /   Reply  / 
 122. Ilse

  Hallo Emilia,

  Jij bent zoals je jezelf omschrijft zeker niet te dik! Ik ben 1.69 m lang en weeg 70 kilo, maar ik ben ook geen grammetje te dik! Op jonge leeftijd afvallen is slecht voor je groei, waar jij nog heel erg in zit!! Kunt beter gewoon gezond eten, minder snoepen, heel veel water drinken, met regelmaat bewegen en voldoende nachtrust is ook heel erg belangrijk!!!
  Ik hoop dat je er wat mee kunt!
  Succes ermee, groetjes ilse

    /   Reply  / 
 123. Christina

  Hoi,
  Ik ben drie weken geleden begonnen met Sonja Bakker. Vind het absoluut een goede methode. Ben de eerste week 2 kilo kwijtgeraakt, maar daarna wilde het niet meer. Ik heb teveel trek tussendoor en mis mijn brood enorm, ben echt een broodeter.. Wat ik het nadeel vind is dat ik de genoemde ingrediënten erg duur vind. Om goed en gezond te eten ben ik 2x zoveel kwijt met boodschappen doen en dat kan ik niet betalen. Nu zal ik proberen om alternatieven te zoeken zodat het toch ook goedkoper kan, maar zoals optimelproducten waar geen vet in zit, dat kun je toch haast niet goedkoper kopen, want daar zit altijd wel vet in.

    /   Reply  / 
 124. Ronald

  Ik ben morgen een week bezig, en heb continu een honger gevoel, ‘s nachts drink ik om in slaap te komen en de honger te vergeten.
  Dit moet wel werken, mijn stofwisseling werkt als een raket. Mijn normale energie behoeft is gemeten met een speciaal apparaat op de sportschool en bedraagd ca 3100 kcal.
  Lijkt me een heel goed dieet, ik ga het zeker 13 weken doen om vet te verbranden.
  Ik wil de honger nog niet onderdrukken met stackers maar het zou wel kunnen, ik vind het honger gevoel eigenlijk wel goed, dan weet ik zeker dat ik afval.

    /   Reply  / 
 125. noa

  hallo ik ben noa en ik ben 10 jaar ik voel me veel te dik en ikdenk dat sat ook zo is ik ben 1.64cm en ik weeg 60 kilo ia dat veel te veel en moet ik afvallen? kan iemand hier pliez een antwoord opgeven?

  -xxx-jes noa

    /   Reply  / 
 126. Marjolijn

  Hallo,

  Ik ben nu op dag 4 met het Sonja Bakker dieet en sinds twee dagen heb ik erg veel last van hoofdpijn. Ook ‘s nachts.
  Ik drink veel water en groene thee en geen koffie en denk dat het dus niet ligt aan vochtgebrek. Waardoor komt het dan?
  Ik wil maar 5 kilo afvallen, maar als de hoofdpijn zo erg blijft weet ik niet of ik het op deze manier volhoud.

    /   Reply  / 
 127. Elise

  Ik ben nu een week bezig met dit dieet en heb er ook hoofdpijn bij gekregen en ben ontzettend moe. Of dit er bij hoort of start verschijnselen zijn weet ik niet, maar het wordt wel moelijker om het vol te houden.

    /   Reply  / 
 128. marionne

  Beste mensen,ik heb al zoveel geprobeerd met dieten,maar ik heb niets anders dan lof over dit boek van Sonja.
  Het is juist een en al vitaminen en erg gevarieerd en voel me zeer zeker een stuk beter.
  Juist veel fitter en voldaner.
  Daarbij is het best goed vol te houden.
  Ook al heb je een keer een dag dat je even een uitje hebt ,met van alles wat niet goed en gezond is,maar als je de volgende dag weer oppakt,dan heb je die kilo er na twee dagen eraf.
  Dus ik ben blij met Sonja Bakker,want je leert ook nog eens wat andere eetgewoontes aan te nemen.
  Super Sonja ,bedankt !!!!

    /   Reply  / 
 129. Annemarie

  Ik heb 5 wken het Sonja Bakker dieet gedaan.
  Het was heel goed vol te houden en heb niet 1 keer gezondigd.
  Wat denk je 6 kilo aangekomen terwijl ik toch echt een overgewicht van 12 kilo heb.
  Geen idee hoe het kan maar ben er doodziek van.

    /   Reply  / 
 130. peetje

  Ik sta in vergelijking met jou lente en gewicht en heb net een week achter de rug en ben 5 kg kwijt, het kost mij voor de eerste keer in mijn leven geen moeite niet te zondigen dus kom op meid, jij kan dit ook!!! Veel succes!!!

    /   Reply  / 
 131. Mirjam

  Voor iedereen wil ik adviseren, kijk eens op de website van het voedingscentrum en denk er ook eens over naar een dietiste te gaan. Zij maakt een goed advies op maat en is de specialist op voedingsgebied. Zij leert ook hoe minder goede voedingsgewoonten verandert kunnen worden en geeft leefstijladviezen. Echt de moeite waard, wordt zelfs vergoed door de zorgverzekeraar met verwijzing van een arts.

    /   Reply  / 
 132. Petra (redacteur)

  Beste Mirjam,

  Jij hebt blijkbaar goede ervaringen gehad met een advies en begeleiding van een dietist.

  Goed om te horen!

  Groeten Petra, redacteur dieet.blog/ dietist

    /   Reply  / 
 133. Sanne

  Vraagje aan Petra:

  Ik volg nu al 10 weken het SB-dieet, maar niet voor de volle 100%. Zo gebruik ik bijvoorbeeld, op de linera-smeerpaté na, geen light-produkten (gewone jam ipv halvajam, bertolli-boter ipv halvarine, (karne)melk ipv optimel etc). Daarnaast eet ik dagelijks 3 tot 4 keer fruit ipv de voorgeschreven 2 keer.

  Wat ik mij afvroeg: als ik straks op mijn streefgewicht ben, moet ik dan contact opnemen met een dietiste om weer langzaam op “gezonde” hoeveelheden te kunnen komen zonder dat de kilo’s eraan vliegen, of kan ik binnen een paar weken geleidelijk overgaan op de hoeveelheden die door het voedingscentrum worden voorgeschreven?

  Groet,
  Sanne

    /   Reply  / 
 134. Petra (redacteur)

  Je kan inderdaad de hoeveelheden van het voedingscentrum weer langzaam opbouwen. Die hoeveelheden zijn ook ons uitgangspunt. Maar als je merkt dat je dan toch weer aankomt, kan je voor een persoonlijk advies contact opnemen met een dietist.

  Verder is het belangrijk om veel te (blijven) bewegen om op gewicht te blijven.

  Succes, Petra

    /   Reply  / 
 135. Sanne

  Bedankt!

    /   Reply  / 
 136. Petra

  Goedemorgen,

  Ik wil heel graag aan het Sonja Bakker dieet beginnen, ik weg nu momenteel 65 kg, en ben zo 1,60 meter lang. Nu is mijn vraag hoeveel ik mag afvallen. Er is een tijd geweest dat het niet zo goed met mij ging, Ik woog toen ook nog maar 50 KG. toen die tijd was ik nooit meer vrolijk en zat niet meer lekker ik mijn vel. Als ik weer ga afvallen ben ik bang dat het zelfde weer gebeurd. Mijn vriend vind mij helemaal niet dik, maar zelf voel ik me er niet lekker bij. Ik wil mijn buik kwijt. Ik sport ook 2 keer in de week. Kunt u mij vertellen wat ik moet gaan doen

  Dank u wel

    /   Reply  / 
 137. Lisa

  Ik heb in dit artikel: Sonja Bakker dieet helemaal niet goed op lange termijn in punten uitgelegd waarom het niet goed voor je is.

  Als je dat leest merk je dat het weer het zoveelste dieet is.

    /   Reply  / 
 138. Sara

  Het is toch algemeen bekend dat je door dieten uiteindelijk niet afvalt door het jojo-effect.

  Minder eten betekent langzamere vetverbranding en stofwisseling. Na het dieet weer als vanouds eten met je langzamere vetverbranding en stofwisseling en hoppa daar zijn de kilo’s weer!

  Kijk maar eens op getslim.nl, daar snappen ze het wel afvallen met je huidige eetpatroon!

    /   Reply  / 
 139. Alice

  Hallo ik sport 4 keer per week met veel plezier, alleen ik val niet echt af. Ik zou wel wat meer af willen vallen. Ik eet niet heel overdreven. Wat moet ik nu? Om toch af te vallen. Heeft er iemand tips?
  Bvd

    /   Reply  / 
 140. Sara

  hallo,
  morgen wil ik beginnen met het SB dieet. Ik wil graag ong. 5 kilo afvallen dat is niet heel veel, alleen het nodige:) Maar nu vraag ik me wat dingen af:
  Ik lust geen bloemkool, kan ik gewoon een andere groente nemen?
  Ik lust ook geen smeerkaas, hoe kan ik dat dan vervangen?

  Het is toch niet erg om eens wat meer brood te nemen? Ik eet namelijk veel brood en ik denk niet dat ik genoeg heb aan de hoeveelheid die staat aangegeven.
  Ik heb binnenkort wel een week met veel toetsen, kan het dieet daar invloed op hebben? Zeg maar dat ik me dan minder kan concentreren ofzo? Dat vraag ik me wel af. Ik hoop dat iemand me antwoorden kan geven.
  Alvast Bedankt
  Sara

    /   Reply  / 
 141. Liz

  Hallo,

  Ik wil ook graag beginnen met het SB dieet omdat ik heel erg jojo. Ik heb nog geen boek. Is het verstandiger om boek 1 of 2 te kopen? Ik lust geen kaas en appelstroop hoe kan ik dit vervangen?

  Groetjes Liz

    /   Reply  / 
 142. Liz

  Hallo!

  Ik heb inmiddels boek 3 gekocht.
  Ik ben 1.62 lang en weeg 58 kg ik wil graag 8 kg afvallen.
  Morgen ga ik beginnen. Weet iemand hoelang heb ongeveer duurt voordat die 8 kg eraf zijn?
  ps: Ik heb geen overgewicht.

  Gr Liz

    /   Reply  / 
 143. kriekj

  hééy ik zou graag een beetje afvallen
  ik ben 14.5 ben 1.65 m groot en weeg 65
  ik ben onlang 6 kg afgevallen zonder er echt iets voor te doen ik vind het echt verschrikkelijk dat ik zo dik ben ik heb geen overgewicht hoor maar ik zou toch niever mager zijn al mijn vriedninnen wegen rond de 50-55 kg en dan klagen ze over hun lijn wat moet ik dan niet zeggen soms hebik zoon zin om ze een mep te geven in hun gezicht
  ik kan er echt niet meer tegen ze weten niet hoe gelukkig ze zijn
  ik wil al mijn hele leven mager zijn maar ik kan het niet
  ik ben lang gepest geweest omdat ik dik ben en was ook en ik ben best wel een leuk meisje maar door mijn figuur val ik niet echt in smaak van jongens
  en ik wil zo graag een lief hebben
  waarom laat mijn gewicht mij zo ongelukkig zijn
  ik kots soms maar niet vaak 1 x per week
  help me aub

    /   Reply  / 
 144. Femke

  Hallo,

  Ik ben nu 3 dagen bezig met het Sonja Bakker dieet. Ik ben blij verrast over het feit dat ik nog geen hongermomenten gehad heb. Wel heb ik al drie dagen echt enorme hoofdpijn. Waar kan dit aan liggen? Zijn er meer mensen die hier last van hebben gehad, en gaat het vanzelf weer over?
  Ik ben nu al bijna 4 kilo afgevallen, meer dan een kilo per dag. Gaat dit niet veel te snel? Ik ben altijd erg slank geweest, tot ik 2,5 jaar terug een vervelende gebeurtenis heb meegemaakt en mezelf sindsdien vol heb gepropt met allerlei ongezonde dingen. Hierdoor ben ik in die twee jaar 25 kilo aangekomen. Kan het zijn dat ik zo snel gewicht verlies omdt het er ook zo snel aan is gekomen, en mijn lichaam daar helemaal niet op berekend was?

  groetjes, Femke

    /   Reply  / 
 145. S.

  Ik ben 15 jaar, 67 kilo en 1.71meter…
  Ik zou graag wat willen afvallen, maar zonder dieetiste ofzo. Is het sonja bakker dieet iets voor mij? Over 7 weken heb ik mijn eindgala, en zou graag een leuke jurk of iets aan willen. Wie kan me helpen met advies? x

    /   Reply  / 
 146. dymphy

  Dag bakkertjes!!!
  Ik ben Dymphy 23 jaar oud en 4 jaar geleden 25 kilo afgevallen met crackers en water en sporten, niet goed niet dus! vandaar 10kg erbij en die moeten er weer af.. ben 186 en weeg 84,5 wil weer 74 kg wegen..

  Ben van vandaag begonnen met bakkeren en wil t niet alleen doen? Wie heeft er zin om zijn gewicht en doelen, en hoe t gaat bij te houden??? laaat maar weten groetjes dymph102182

    /   Reply  / 
 147. Angela

  Hoi Dymphy ik ben op zoek naar personen zoals jij ik heb een eigen forum geopend waar ik met meerdere mensen elkaar wil steunen met bakkeren ook gaan we een lijst bijhouden van iedereen hoeveel ze zijn afgevallen.
  Ik ben zelf 19 maart begonnen.
  Zou het leuk vinden om je op mijn forum te zien. http://bakkeren.yourbb.nl

    /   Reply  / 
 148. Angela

  Mijn leeftijd is trouwens 22.

  Overigens is iedereen welkom op het forum ik heb veel meer mensen nodig.

    /   Reply  / 
 149. Netjje

  halloo allemaal,

  ik zit te kijken of ik nou 0ok het SB boek zal kopen en of het van me moeder mag ik hoop het wel ik wil namelijk best wel wat afvallen ik ben 14 jaar en 50 kilo ik ben niet heel erg groot en ik schaam me altijd ter pletter als ik in me bikini loop dus ik wil een beetje van me vetjes af;) maar ik weet dus niet of ik mag van mama ik hoop het ik ga het vanavond aan haar vragen!!

  grtz Netjjee

    /   Reply  / 
 150. Ilja Jobse

  hallo
  ik ben een meisje van 15jaar en ik weeg 67 dat ois te veel ?
  maar wat voor dieet kan ik nou als beste nemen doen?
  ilja

    /   Reply  / 
 151. Carla

  Hallo, ik ben nu aan mijn derde dag van SB. wel een hongerig gevoel, maar dat zal denk ik wel overgaan. Ik mag alleen GEEN fruit, omdat ik daarvoor allergies ben. Wie weet wat ik daar in de plaatst voor kan doen? Ik hoop dat ik op deze manier eindelijk mijn 25 tot 30 kilo kan kwijtraken.

    /   Reply  / 
 152. Jeanot

  Ik ben al 12 weken bezig met Sonja en er is al 12 kilo af!!
  Ik kom van 91 kilo en weeg nu 79.
  Dit is een heel varierend dieet en goed vol te houden
  het moet ook niet te snel gaan dan kan je lichaam aan de voedingswijze wennen.
  Voor ieder die aan deze manier van eten begint is het even wennen denk ik maar de moeite waard
  Ook ben ik al de 4e week aan het joggen en mijn conditie gaat goed vooruit.
  Ik wil naar 76 kilo toe en heb daar best wat weekjes voor over des te beter blijven de kilo’s er af

    /   Reply  / 
 153. fleur

  Hoi Noa,
  Voor jouw lengte is jouw gewicht perfect!
  Als je veel minder zou gaan wegen kom je al snel aan ondergewicht. Volgens het BMI is 55 kg voor jouw lengte je minimale gewicht. Maar dan ook echt op de grens!Dus ik weet niet of je dta wel moet willen. Succes in ieder geval
  Groetjes,
  Fleur

    /   Reply  / 
 154. S.

  Mag ik ook een antwoord?

    /   Reply  / 
 155. Stef

  Ik zal kort blijven,,,

  Ben nu 2 weken bezig en ben ruim 3 kilo kwijt. Vaak mag je 2 ons groeten en genoeg aardappelen + vlees of vis…de ontbijten en lunches zijn soms misschien wat mager,,,maar dit kan je zelf aanpassen als je dat wilt (wel gezond aanpassen uiteraard!) Verder zijn er 2 dingen erg belangrijk,,,eet gezond,,,en drink 2 liter water per dag,,,heb geen klagen met dit dieet,,,werkt super als je discipline hebt,,,!

    /   Reply  / 
 156. mounia

  AFVALLERS…….Ik ben een meisje van 18 jaar oud en ben 1.68 en weeg nu 58 kilo!!!.
  Ik woog op me 16e 63 kilo..totdat ik mezelf in werkelijk zag op een feest op camera ik herkende mezelf niet eens,totdat…ik me gezicht zag wist ik het zeker…Ik moest er wat aan doen..Ik ging naar sportschool ik sport nu 2 keer per week en ik voel me lekkerder in me vel…En ik heb mijn eetpatroon geswitst want daar lag het ook aan!! :3 maaltijden s’ochtends: een kom cornflakes of ontbijtkoek of boterham. /s’middags:2 boterhammetjes of salade s. avonds:vlees groente aardappels…..en tussendoortjes eet ik fruit ..en ik drink veel thee en water..ik merk echt het verschil ik had maat xl en nu m …
  Wat ik nu ook vermijd is koekjes en chocolade maar Af en toe mag je je zelf belonen anders kom je weer terug bij af…dus 1/2 keer per weer lekkernij….Je kanje zelf ook belonen door wat te kopen voor je zelf..altijd positief denkken!!

    /   Reply  / 
 157. wilma vree

  ik volg nu voor de zesde week het dieet,daar heb ik geen moeite mee.
  Maar ik ga net als daarvoor opnieuw vocht vast houden en heb last van opstipatie.
  de drie kiwies op de nuchtere maag met een glas water helpen wel maar daarna is het wel weer mis en kom daardoor weer aan.
  Iemand een sugestie?

  groetjes en sucses wilma

    /   Reply  / 
 158. iemand

  hOii ik ben iemand en ik wil graag dat mijn vriendin gaat afvallen wat mOet ik dOen ??
  ze is 14 jaar ik weet niet hoe zwaar

    /   Reply  / 
 159. laitjee

  hoeveel kilo moet je afvallen? als iemand van 13 42 kilo is.

  en wat kan je dan het beste doen om af tevallen? en diegene is een goeie vriendin en die weet dat ik er iets aan zou doen maar diegen is ca. 1.39 m

    /   Reply  / 
 160. laitjee

  hoeveel kilo moet je afvallen? als iemand van 13 42 kilo is.

  en wat kan je dan het beste doen om af tevallen? en diegene is een goeie vriendin en die weet dat ik er iets aan zou doen maar diegen is ca. 1.39 m

  p.s. sorry dt is de 2e x omdat k iets ws vergetn in te vullen

    /   Reply  / 
 161. anne

  me kind is 14jaar en weegt 60,5 kilo ik weet wat ik moet doen kun u me mishien een tip geven

    /   Reply  / 
 162. Lisa

  Het Sonja Bakker dieet blijft wel populair zo te zien :) Lukt het afvallen bij iedereen nog met die dieet?

    /   Reply  / 
 163. Deborah Pichel

  Ik ben 44 jaar weeg nu 65 kg, ben 1.64 m, voor mijn gevoel veel te zwaar.
  Als ik voel dat ik zwaarder begin te worden dan krijg ik het meestal benauwd en dan zit ik ook niet lekker in mijn vel. Ik heb aanleg om dik te worden. Welk dieet is voor mij geschikst en hoe kan ik 9 kg afvallen, want dat is mijn streven. Heb tevens een baan waarbij ik veel ploegendiensten draai. Doe wel elke dag buik- en been oefeningen, maar dat is niet voldoende.

    /   Reply  / 
 164. kriekj

  hééy ik zou graag een beetje afvallen
  ik ben 14.5 ben 1.65 m groot en weeg 65
  ik ben onlang 6 kg afgevallen zonder er echt iets voor te doen ik vind het echt verschrikkelijk dat ik zo dik ben ik heb geen overgewicht hoor maar ik zou toch niever mager zijn al mijn vriedninnen wegen rond de 50-55 kg en dan klagen ze over hun lijn wat moet ik dan niet zeggen soms hebik zoon zin om ze een mep te geven in hun gezicht
  ik kan er echt niet meer tegen ze weten niet hoe gelukkig ze zijn
  ik wil al mijn hele leven mager zijn maar ik kan het niet
  ik ben lang gepest geweest omdat ik dik ben en was ook en ik ben best wel een leuk meisje maar door mijn figuur val ik niet echt in smaak van jongens
  en ik wil zo graag een lief hebben
  waarom laat mijn gewicht mij zo ongelukkig zijn
  ik kots soms maar niet vaak 1 x per week
  help me aub

    /   Reply  / 
 165. fouad

  luister ik heb ook de zelfde probleem maar ik ben bezig :kijk je eet s’morgens brood met kaas je eet om 16:00uur en je eet om 20:00uur je moet in de avond trainen je doet warming up en dan zet je er een muziek er bij,dan blijf je maar bewegen en ik heb ook een blaadje geschreven met de dagen waneer ik train en moet eten ik ben zelf ook 14 jaar maar ik hoop dat het gaat lukken voor jou ,en je moet je zelf eerst wegen en een week niet wegen dan zie je de verschil wat je afgevallen bent maar het gaat je wel lukken wer ik hoop het voor je laterzzzzzzzzzz

    /   Reply  / 
 166. Sonja Bakker

  Beste Sonja Bakker afvallers.
  Hoe bevalt het dieet bij jullie? Ik hoorde dat Sonja bakker een nieuw boek ging uitbrengen. Die gaan wij thuis zeker ook weer aanschaffen.

    /   Reply  / 
 167. theaweijers

  ik ben begonnen met het dieet .kan best goed zijn, maar volgens mij krijg veel te wijnig binnen vooral vezels.mijn stoelgang is nul en heb het harstikke koud.wil toch graag doorgaan wat die ik verkeerd volg de eerste weekvan het dieet groetjes thea

    /   Reply  / 
 168. theaweijers

  valt mij op dat zoveel mensen hoofdpijn hebben ik zelf ook hoe kan dit?groetjes thea

    /   Reply  / 
 169. Lisa

  Ik zou niet weten hoe dat komt maar het ligt volgens mij niet aan het afvallen met het Sonja Bakker dieet.

    /   Reply  / 
 170. Nina

  haj ik ben Nina en ik ben 1,65 en ik weeg 57,4 is dat veel please krijg antwoord?

    /   Reply  / 
 171. adriana (62 jaar)

  Vanaf 23 oktober 2006 houd ik me aan de eetadviezen van Sonja Bakker.

  De eerste weken viel ik behoorlijk snel af, nu gaat het langzaam, maar mijn gewicht gaat wel naar beneden.Ben van 103.6 kg naar 80.4kg gegaan.

  Hier ben ik heel blij mee, maar er moeten nog vele kilo’s af voor een gezond BMI ik ben nl maar 1.53 m.

  Sinds een week of 3 beweeg ik veel minder ivm een ondergane operatie en dat duurt nog wel enkele weken, maar…………….we gaan gewoon op de ingeslagen weg verder en………..een geond gewicht hoop ik aan het eind van het jaar wel te bereiken, zonder al te veel moeite.

  En daarna……………ja deze leefwijze blijven volgen, maar dat weet ik al jaren, maar alles is zo lekker en die “zoetbehoefte”heb ik nu niet meer, al is het moeilijk door die gedwongen rust om niet op zoek te gaan naar iets lekkers.

  De aanhouder wint, dus volhouden allemaal!

    /   Reply  / 
 172. Marion

  Ik zou graag wat af gaan vallen maar ik geef mijn tweeling van 10 mnd nog steeds bv heeft hier iemand nog tips en kan het wel? Ik hoop op een reactie

    /   Reply  / 
 173. Bianca

  Ik ben 3 weken geleden begonnen met sonja bakker en ik ber er letterlijk ziek van geworden, trillen, hoofdpijn, het gevoel dat ik er niet meer bij ben, gevoel van flauw vallen etc etc. Ik volgde het dieet op de voet, 2 liter water, ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner en avond.
  Heb allerlei spullen gekocht om te voldoen aan het dieet en ik heb van ziekte op moeten geven.

  Ik heb contact gezocht met het voedingscentrum en zij adviseerde me of om te stoppen, of om meer te eten dan staat voorgeschreven.

  Ik hoor veel positieve verhalen en vind het geweldig dat deze mensen er baar bij hebben, maar helaas is sonja bakker niet voor iedereen gezond afvallen.

  Ik ga weer gewoon verder met een andere manier te vinden om mijn eetstijl te veranderen en op die manier af te vallen.

    /   Reply  / 
 174. Barbie

  Het Sonja-dieet is als richtlijn best okee. Maar het kan geen kwaad om het een beetje aan te passen. Ikzelf heb nooit de voorgeschreven lightprodukten gebruikt, maar nam bv gewone yoghurt ipv optimel, en had veel wortels, komkommers en fruit in huis voor als ik echt trek kreeg en ergens op wilde knabbelen, of als mijn lichaam aangaf dat het nu toch echt suiker nodig had.

  Je valt dan misschien wat minder snel af, maar wel op een gezonde manier. Bovendien gaat het Sonja er uiteindelijk om dat je je leefpatroon van ongezond voedsel eten verandert, en niet dat je jezelf doodhongert.

    /   Reply  / 
 175. Diana

  Ik kwam op een dieetblog over sonja bakker.Dit bericht is bedoeld voor Marijke Rober. Zij heeft m.s. en is in 2006 begonnen met de sb dieet.
  Ikzelf ben ook ms en kom dus ook niet veel aan bewegen toe. Ik zou graag willen weten of de dieet positief voor je was qua gewichtsverlies en klachten mbt ms.

    /   Reply  / 
 176. Petra (redacteur)

  Beste Marion,

  Als je borstvoeding geeft is het sowieso niet goed om af te vallen in verband met de afvalstoffen die vrij komen uit het vetweefsel. Die kunnen dan in de borstvoeding terecht komen wat niet goed is.

  Nog even geduld hebben dus.

    /   Reply  / 
 177. HANA

  hoi
  ik heb het boek sonja bakker gekocht,en ik ga beginnen ik moet 30 kilo avfallen ,ik ging 3 keer sporten en ik hoop dat het lukt

    /   Reply  / 
 178. Stephanie

  Hééj,Ik wou graag weten of ik niet te dik was ik ben 1m75 groot en weeg 63.5 en ik vind dat ik veel weeg en veel te dik ben want een maand gelede woog ik nog maar 57kg!
  En keb vreselijk dikke bene en dikke buik .HELP!

    /   Reply  / 
 179. Bettina

  Ik ben afgelopen vrijdag begonnen met deel 1 van Sonja Bakker, 6 weken geleden gestopt met roken en ongeveer 4 kilo aangekomen. Ik was eigenlijk al 4 a 5 kilo te zwaar toen ik stopte met roken, probeer nu van 71 kilo terug te komen op 63 kilo, een redelijk gewicht bij 1.68 lengte denk ik. Ik hoop dat het voor mij net zo werkt als voor vele anderen, dit zal over een aantal weken duidelijk worden. Ik denk dat het bij me past, eet altijd al volkoren brood, hou van groenten en fruit en salades enzo dus voor mij is het zeker geen straf, alleen een houvast om niet teveel en te vaak allerlei dingen te gaan eten en snoepen. Als je op je streefgewicht bent kun je er denk ik zelf heel creatief mee omgaan en veel recepten blijven gebruiken.

    /   Reply  / 
 180. shanna

  je bent niet te dik je bent gewoon mooi
  je moet niet gaan lijnen je bent volgens mijn gewoon goed zo

    /   Reply  / 
 181. sascha

  hallo

  ik ben nu een week bezig met sonja bakker en heb hiervoor al vele dieten gedaan. ik moet zeggen dat deze week mij helemaal niet tegenvalt en ik ben nu al 3 kilo kwijt, bij mij gaat het de eerste week altijd erg snel en daarna mindert het. het is goed vol te houden maar je hebt nog steeds de discipline nodig en dat mensen zeggen dat je geen honger hebt gaat voor mij niet op want ik heb deze week echt wel honger gehad. alleen het is gewoon even doorbijten…. wie mooi wil zijn moet pijn lijden denk ik altijd maar. bij mij moeten er 20 kilootjes af dus nog 17 te gaan. en ik denk dat ik het deze keer echt vol kan houden.

  ik kan het iedereen aanraden!

    /   Reply  / 
 182. arianne

  hallo,
  ik wou even zeggen dat ik ook nu ook sonja bakker dieet doet, ik heb vaker dieeten gedaan en datl ukt ook wel mar alsi k stopte kwam ik weer aan, maar sonja bakker kan ik volhouden ok al is het boek zeg maar uitm, dit zou ik mn hele leven vol kunne houden gewoon normale maaltijden eten, en fruit tussen door, water en snoep heeft een mens niet nodig dat is niet van levensbelang en een keer i sniet erg maar ik heb hier zoon goed gevoel over..
  ik merk ook duidelijk verschil aan mn kleding en dat geef me moed om niet op te geven:D

  ik kan het zkr ook iedereen aanraden

    /   Reply  / 
 183. Ilona

  Goed blog… begin nu ook al langzaam wat te zien van mijn “inspanningen” voor mij is discipline het toverwoord

  hou trouwens net als hier ook een weblogje bij alleen dan over SB: http://www.welij.nl

    /   Reply  / 
 184. talitha

  beste Petra
  Ik ben 15 en ben 1m68 groot en ik weeg 65 kg
  ik vind mezelf dus veel te dik
  ik heb al veel dieten geprobeerd dat hou ik niet echt lang vol maar ik vermager de eerste dag al zoveel maar dan komen die kilo’s er meteen dubbel bij
  ik heb ook eens heel lang weinig gegeten en als ik een vreetbui had heb ik meteen alles uitgekotst maar dat wil ik ook niet meer doen want daar krijg je lelijke tanden van en dat wil ik niet
  ik vertrek binnen enkle dagen op kamp en zou graag wat afvallen maar dat zal niet meer lukken denk ik maar ik ga het toch proberen ik heb ook al dieetdrank geprobeert maar zonder resultaat
  ik hoop dat u me kunt helpen ik wil snel tijdelijke kilo’s kwijt ik heb nog 3 dagen en wil 5 kg kwijt
  nu eet ik momenteel nog appels en drink water véél water en ik probeer ook elke dag 1 km te lopen maar wegens ons weertje lukt dat niet altijd
  ben ik goed bezig
  mvg talitha

    /   Reply  / 
 185. Arianne

  Hoi

  ik ben een meisje van 15 jaar en ik ben 1,70, het hoogste gewicht wat ik heb gewogen is 64. dat vond ik zelf ook te veel al is het wel goed voor mn lengte, ik wou afvalle ne ndat heb ik ook geprobeerd door te braken, en niets te eten maar dat hielp wel maar als ik weern ormaal ging doen kwamen ze er dubbel bij en dat was zonde voor al die tijd dat ik ze er af had gekregen. daarom ben ik sinds 10 april 2007 opnieuw begonnen en dat is me heel goed afgegaan ikwoog op 10 april 62 en nu weeg ik 55. ik ben er nog niet helemaal blij mee maar al wel blij dat ik dit heb gehaald ik wil naar de 50. maar ik doe dit op de volgende manier.

  Ontbijt – 2 boterhammen met beleg (ene keer kaas of worst andere keer pindakaas of jam)

  tussendoor – fruit

  lunch 2 boterhammen met beleg

  tussendoor – 1 klein koekje, of kaakje of stukje ontbijt koek of kauwgom mag je zelf weten

  diner – wat de pot schat niet te veel en niet te weinig.

  tussendoor – fruit.

  bij mij werk dit zo goed dat ik hier egt niet mee wil stoppen het is verantwoord en gezond. en hierdoor zijn mijn eetbuien ook over gegaan je moet je leren behheersen en hierdoor kan ik dat nu.

  je mag fruit ook omwisselen al heb je savonds een verjaarag dan neem je sochtend en smiddags fruit en savonds een koekje op de verjaardag ofzo. dat kan je zelf helemaal bepalen.

  ik hoop dat ik je zo genoeg geholpen heb en je kan me altidj mailen voor vragen.

  [email protected]

  Liefs, Arianne

    /   Reply  / 
 186. Ilona

  net gelezen over bier hierzo als dikmaker dit komt vooral door het koolzuur want verder is het niet ongezond het bier… ook andere alcohol niet perse mits met MATE ja ze zeggen het in de reclame ook al :)

    /   Reply  / 
 187. Wieke

  Ik ben vandaag begonnen en ik vind dat je nog wel genoeg binnenkrijgt met SB. Vooral het avondeten is genoeg.
  het is fijn om zo’n houvast te hebben aan een boek.
  Het is ook zeker een pluspunt dat je zelf dingen kunt vervangen
  zo had ik vandaag geen tartaar in huis en waren de winkels gesloten. toen heb ik ipv 75 g tartaar 75 g kipfilet genomen (het is bij mij dan wel een voordeel dat ik bijna alles lust)

  verder hoor ik veel mensen klagen over dat ze veel sporten en aan SB doen en toch weinig afvallen, misschien moeten hun er rekening meehouden dat de spiermassa ook toeneemt naarmate je meer sport en dit ook gewicht met zich mee brengt.

  mijn advies: kijk voornamelijk naar het uiterlijk ipv naar de weegschaal.
  je merkt vanzelf wel als je afvalt aan broeken die te groot zijn ect.

    /   Reply  / 
 188. Sonja Bakker fan Blog

  Volgens mij gaan sommigen van jullie echt veel te hard. Pas op voor het ‘jojo-effect’ !

    /   Reply  / 
 189. Ellen

  Ik zweer hierbij, maar moet er wel bij zeggen dat ik het ook niet altijd even serieus neem hoor. Ik wijk toch best wel vaak af van wat voorgeschreven wordt door haar boeken. Maar met resultaat al zeg ik het zelf: ben nu in 15 maanden 28 kilo afgevallen en ik kom niet meer aan als ik even niet zo streng doe. Ben er erg blij mee!

    /   Reply  / 
 190. Ilona

  Te snel afvallen? Wat een onzin als je je gewoon aan de recepten etc. houdt!

    /   Reply  / 
 191. Ilona

  Ik heb trouwens vandaag een grote lijst op mijn weblog gezet met alternatieve SB-producten. Stuk goedkoper :)

  Extra vervangende producten zijn van harte welkom om mijn lijst zo groot mogelijk te maken!

    /   Reply  / 
 192. vosje

  Wat ik tot nog toe mis in het dieet van SB is de oudere mens 65+ die iets mankeerd. Als COPD-patient kan ik geen sport doen ik fiets veel op mijn eigen tempo verder ben ik aleen en het zijn 4pers, porties, invriezen vind ik niet lekker en er zijn ook nog mensen die op voeding moeten bezuinigen omdat ze aleen maar AOW hebben. Een peperkoek is bij de aldi nueenmaal goedkoper dan een evergreen, dus varieren kost geld, je moet veel in huis hebben wat niet op tijd opgaat,waarna het weggegooit wordt. Nee, zaligmakend is dit dieet niet voor iedereen.

    /   Reply  / 
 193. alice

  hoi sonja bakker fans
  ik heb een vraag
  mijn man en ik willen ook gaan bakkeren
  nou heb ik gehoord dat je moet proberen het dieet te volgen maar kan je afwijken
  kan je groentens vervangen?
  omdat je gelijk dag 1 al moet bloemkool eten
  a we lusten het niet en b het is vrij prijzig in aanschaf momenteel

  graag hoor ik hier tips over of een cite waar ik het kan na lezen dank alice

    /   Reply  / 
 194. Sanne

  Hallo,

  ik ben 17 jaar en zou graag met mijn moeder mee dieeten volgens het boek “berijk je ideale gewicht” van Sonja Bakker. Ik ben op de hoogte van het boek voor kinderen én tieners. Maar ik vind het zonde om voor 1 jaartje dat boek ook nog te gaan kopen. Mijn vraag is: klopt het dat je onvruchtbaar kunt worden bij het volgen van een fout dieet? Volgens mijn biologielerares wel.

  Groetjes,

  Sanne

    /   Reply  / 
 195. kim

  hallo,

  ik heb een vraagje. mijn zus is al een week aan het sonjabakkeren. Ik wil ook mee gaan doen, maar het is natuurlijk wel gezellig om samen te kunnen eten. Mag ik ook in week 2 starten??

  Groet,
  Kim

    /   Reply  / 
 196. Sonja Bakker fan

  Heej Kim!

  dat kan best hoor, en sta er niet van te kijken als je hetzelfde of meer succes hebt als je zus straks

  hou je verder wel zoveel mogelijk aan de weken overigens

    /   Reply  / 
 197. thijs

  petra, ik doe zelf aan fitness/ kracht 5 keer per week en in de cut ben ik aan de sonja gegaan om voornamelijk mijn buik kwijt te raken. echter heb ik wel steeds een erg hongergevoel. Dit is voornamelijk na het sporten tegen 9-10 uur savonds. het probleem is dat volgens sonja de afbraak na 8 uur savonds laag is. wat kan ik het beste doen.

    /   Reply  / 
 198. thijs

  petra, ik doe zelf aan fitness/ kracht 5 keer per week en in de cut ben ik aan de sonja gegaan om voornamelijk mijn buik kwijt te raken. echter heb ik wel steeds een erg hongergevoel. Dit is voornamelijk na het sporten tegen 9-10 uur savonds. het probleem is dat volgens sonja de afbraak na 8 uur savonds laag is. wat kan ik het beste doen.

    /   Reply  / 
 199. Sonja Bakker fan

  Thijs, ik zou eigenlijk je buik eerder kwijt zien te raken door gerichte oefeningen als je toch al 5x per week sport. Je kan ietwat smokkelen door een gewoon tussendoortje in de avond te doen maar kijk uit, meestal krijg je alleen maar meer honger!

    /   Reply  / 
 200. Sonja Bakker fan

  Thijs, ik zou eigenlijk je buik eerder kwijt zien te raken door gerichte oefeningen als je toch al 5x per week sport. Je kan ietwat smokkelen door een gewoon tussendoortje in de avond te doen maar kijk uit, meestal krijg je alleen maar meer honger!

    /   Reply  / 
 201. Petra (redacteur)

  Ik hoor vaker dat mensen veel trek hebben als ze SOnja Bakker volgen. Aangezien de ene persoon meer beweging heeft en daardoor meer verbrandt, is het belangrijk om een individueel advies te volgen.
  Wat je kan doen is over de hele dag iets meer te eten van verantwoorde producten en zeker na het sporten nog iets eten. Je kan dan fruit of 2 crackers of 1 boterham nemen met mager beleg.

  Het is een fabel dat je na 8 uur niet meer mag eten.

    /   Reply  / 
 202. Petra (redacteur)

  Ik hoor vaker dat mensen veel trek hebben als ze SOnja Bakker volgen. Aangezien de ene persoon meer beweging heeft en daardoor meer verbrandt, is het belangrijk om een individueel advies te volgen.
  Wat je kan doen is over de hele dag iets meer te eten van verantwoorde producten en zeker na het sporten nog iets eten. Je kan dan fruit of 2 crackers of 1 boterham nemen met mager beleg.

  Het is een fabel dat je na 8 uur niet meer mag eten.

    /   Reply  / 
 203. Fleur

  Hallo Mijn naam is fleur, en ik ben sinds vandaag begonnen met de afslankkuur van een maand van REDOX (www.redoxslank.ch) en ik zie allemaal negatieve berichten op het internet staan, mensen die hartklachen hebben gekregen, dat je last van je lever kan krijgen en dat soort enge dingen. Ik wil het graag blijven gebruiken en de maand afmaken omdat het echt schijnt te werken. Maar is het nou echt zo slecht als wordt voorgedaan..Want als ik op mn streefgewicht ben en vervolgens in het ziekenhuis lig omdat ik last heb van mn hart vind ik het de moeite niet waard.
  Dus mijn vraag is; is het echt heel slecht?

  Groetjes Fleur

    /   Reply  / 
 204. Fleur

  Hallo Mijn naam is fleur, en ik ben sinds vandaag begonnen met de afslankkuur van een maand van REDOX (www.redoxslank.ch) en ik zie allemaal negatieve berichten op het internet staan, mensen die hartklachen hebben gekregen, dat je last van je lever kan krijgen en dat soort enge dingen. Ik wil het graag blijven gebruiken en de maand afmaken omdat het echt schijnt te werken. Maar is het nou echt zo slecht als wordt voorgedaan..Want als ik op mn streefgewicht ben en vervolgens in het ziekenhuis lig omdat ik last heb van mn hart vind ik het de moeite niet waard.
  Dus mijn vraag is; is het echt heel slecht?

  Groetjes Fleur

    /   Reply  / 
 205. Sonja Bakker fan

  Hmm Fleur, niet de juiste plek hier! Maar bij twijfel niet gebruiken en overleggen met je huisarts.

  Kijk alsjeblieft uit!!!!!

    /   Reply  / 
 206. Sonja Bakker fan

  Hmm Fleur, niet de juiste plek hier! Maar bij twijfel niet gebruiken en overleggen met je huisarts.

  Kijk alsjeblieft uit!!!!!

    /   Reply  / 
 207. sarah

  hou je bek bitch je moet dik en een hoer blijen

    /   Reply  / 
 208. jeanne

  Ik ben inmiddels aan het eind van mn tweede week met Sonja.Dit is gaaaf. Gewoon lekker eten en toch afvallen. Eindelijk iemand die het land bewust maakt van vet en verkeerd en overdadig eten.
  Ben in 1 week 1.4 kg afgevallen

  Sonja BEDANKT!!!

    /   Reply  / 
 209. ikke

  Hoi,

  Ik heb, na de scheiding van mijn ouders, (licht) overgewicht (7 kilo eraf en ik zit op mijn ideale gewicht). Aangezien dit voor mij de eerste keer zal zijn dat ik een dieet ga volgen hoop ik dat ik het kan volhouden. Ik moet namelijk altijd vroeg beginnen met werken en ben altijd laat thuis, dus ik heb nooit echt zin om nog uitgebreid wat te moeten gaan doen.
  Ik heb eigenlijk nog een vraag. Mijn moeder heeft licht ondergewicht en moet dus eigenlijk niet mee te doen. Hoe kan ik nu een gezonde maaltijd voor mij en voor mijn moeder maken, zodat ik afval en zij niet?

    /   Reply  / 
 210. Jaap

  Op http://www.afvallensonjabakker.nl/ kwam ik een lijst tegen met alternatieve producten voor Sonja Bakker. Ik erger mij namelijk aan de dure producten die Sonja voorschrijft.

  Weet iemand nog meer?

    /   Reply  / 
 211. Jaap

  Bedankt! Precies wat ik nodig heb

    /   Reply  / 
 212. Ghislaine

  Hoi, ik ben nu 3 dagen bezich met het bakker dieet en ik vroeg me af of ik ook moet sporten ik fiets alles bij elkaar 30 tot 40 minuten per dag en loop ook 15 minuten is dit genoeg?

    /   Reply  / 
 213. Ghislaine

  Ik kan in het boek niet vinden wat ik bij de maaltijden kan drinken of bij ontbijt in de eerste week.

  Ik ben 1,72 en wil 10 kilo afvallen ik zou het leuk vinden als ik wat reacties krijg voor de stimulans zeg maar (hahahahaha).
  Ik ben ook benieuwd hoeveel jullie zijn afgevallen in hoeveel weken.

  Groetjes ghislaine

    /   Reply  / 
 214. Petra

  1 Oktober..een mooie datum om te starten met het dieet van Sonja.
  Ik hoop het goed vol te kunnen houden en wil graag 20 kilo kwijt.
  Succes voor alle anderen,

    /   Reply  / 
 215. Ghislaine

  Hoi hoi, Ik begin nu aan mij tweede week en ben nu al 4,5 kilo afgevallen in 1 week dus als ik zo door ga komt t snel helemaal goed maar ik heb begrepen dat je in het begin veel vocht verliest en sneller afvalt.
  Op naar de tweede week.
  Jullie ook allemaal veel succes!!!!

    /   Reply  / 
 216. Petra

  Ik ben nu een paar dagen bezig en ik moet zeggen dat het goed vol te houden is.

    /   Reply  / 
 217. Sonja Bakker fan

  Heej wat leuk allemaal :) als jullie echt een goed verhaal hebben dan wil ik deze ook altijd wel lezen!!!

    /   Reply  / 
 218. Petra

  Gezellig welkom bij de club. Ik ben nu in m’n 2e week en al 2,5 kilo kwijt. Goed vol te houden nog steeds.

    /   Reply  / 
 219. Petra

  Mag je bij de lunch ook elke dag een beker optimel ofzo????

    /   Reply  / 
 220. Esther

  Hallo,

  3 weken geleden ben ik op maandag begonnen met het dieet, maar de eerste week kwam ik ongeveer 1 kilo aan, ik volgde het dieet precies zoals beschreven, mijn vraag is:
  is dus niet raar dat ik aankom in plaats van afval of komt dit in de eerste week vaker voor, graag zou ik hier een reactie op willen,

  groetjes van Esther

    /   Reply  / 
 221. Jiska

  Ik vind het sonja bakker dieet goed te volgen. De eerste keer dat ik het deed was ik na 3.5 week ruim 6.5 kilo kwijt. Ik ben toen gestopt omdat ik me echt licht in mijn hoofd voelde, en het zwart voor mijn ogen werd. ik zat ook helemaal niet goed in mijn vel,daar kwam het misschien ook door.Dokter gebeld, en de assistente vertelde dat ik gewoon wat meer kon eten, bijv een plak ontbijtkoek of een banaan. aangezien het wel erg weinig calorieen zijn, mag je echt wel wat meer, en val je echt wel af. zijzelf was evengoed door meer te eten, na 9 weken 11 kilo kwijt.Ik heb ook geen honger met het dieet. Het avondeten kan ik amper op. Ben nu gisteren weer begonnen, al 2.5 kilo kwijt. Maar dat is natuurlijk vocht en geen vet. Ben 1.77 en nu 82.5 kilo. Zou graag naar de 70 willen. Iedereen succes!

    /   Reply  / 
 222. Jiska

  Ik hoor van iedereen die het doet goede verhalen. Iedereen die het heeft gedaan is 10 kilo of meer afgevallen. Ik vind ook dat de dietisten sonja wel erg afbranden. Oke het is soms weinig, maar wel lekker gevarieerd. Ook krijg je nu tenminste je 2 ons groente en 2 stuks fruit binnen. Normaal vergat ik dat gewoon. Een vriendin van mij liep bij de dietiste en viel amper af, en had veel honger. Sonja gedaan en na 9 weken tien kilo kwijt en amper honger. Luister wel goed naar je lichaam. Wordt je flauw neem dan gewoon wat extra’s, kan geen kwaad.

    /   Reply  / 
 223. femke

  Zijn jullie allemaal bezig met het boekje van sonja bakker en dan voor kinderen en tieners enzo ? ik wil dit ook graag doen, dan koop ik morgen zon boekje .. kan iemand bij misshcien ook vertellen wat je moet eten op de 1e dag van het 1e weekmenu ?

    /   Reply  / 
 224. Petra

  Hallo allemaal,
  Ik heb nu 5 weken achter de rug en ben 6 kilo afgevallen. Vrijdag heb ik mezelf getrakteerd op een nieuwe spijkerbroek, en ja hoor een maatje kleiner.
  Goeie stimulans voor de komende weken.
  Succes allemaal,
  Groetjes Petra

    /   Reply  / 
 225. Robin

  Hallo,

  Ik heb de reactie’s gelezen en hier en daar wat goede verhalen qua afvallen gehoord,
  ik ga morgen denk ik ook een boekje ophalen.
  Ik moet zoiezo 40 kilo kwijt dus dat word nog een lange weg.
  Maar ik ga ervoor en hoop dat het bij mij ook zo goed gaat werken.
  Succes mensen met afvallen

    /   Reply  / 
 226. Petra

  Heel veel succes Robin.Leg de lat niet te hoog voor jezelf en bekijk het per 5 of 10 kilo is mijn tip.

  Groetjes Petra.

    /   Reply  / 
 227. jent

  Een vraagje drinken jullie ook allemaal strikt 2 liter water, ik wil morgen beginnen en zag zulke goede reacties, dus vroeg me dit af! Zou heel blij zijn met jullie reactie..

  Groetjes

    /   Reply  / 
 228. dick

  goedemorgen.

  U heeft een hele mooie site en daarom wil ik U vragen of U uw site aan zou willen melden bij mijn toplijst.

  Ik heb namelijk een toplijst aangemaakt: http://www.topsiteguide.com/top.asp?site=SeaBreeze
  Vergeet dan niet het script van één van de banners (A t/m D) over te nemen op uw site.

  Voor de duidelijkheid heb ik onderaan de mail een stappenplan opgenomen die U kan volgen.

  Mocht U nog vragen hebben, mail me dan even.

  Groeten,
  Dick
  http://www.dicks-rode-kanaries.nl

  =====================================

  Ga naar
  http://www.topsiteguide.com/top.asp?site=SeaBreeze
  Klik op Website toevoegen of wijzigen
  Vul vervolgens de gevraagde gegevens in (vergeet niet een link naar je eigen banner op te geven)
  Klik op Toevoegen Site
  Je krijgt een bevestiging en je kan vervolgens kiezen uit 4 formaten van mijn banner. Het bijbehorende script moet je kopieren en ergens op jouw site plaatsen.
  Zodra je dat gedaan hebt krijg je automatisch mijn banner op je site. Als je daar op klikt dan stem je als het ware op je eigen site.

    /   Reply  / 
 229. esmay

  hallo allemaal
  ik ben 2 weken geleden begonnen met sonja bakker en ben al 6 kilo kwijt nog zeker 15 klo te gaan om mijn ideale gewicht te hebben
  allemaal veel succes
  groeten esmay

    /   Reply  / 
 230. Fred de Roode

  Lieve Mensen,

  Ik vind Sonja Bakker super, het geeft ene grote variatie op je voedings gewoonte en je valt hierbij af.
  In Nederland heeft 50% van de mensen last van overgewicht.
  Waar we met zijn allen op moeten letten naast het gewicht, en dat is veel belangrijker dat is je vetpercentage!! in je lichaam. Een man mag tussen de 10 en 20% vet in zijn lichaam hebben en een vrouw tussen de 20 en 30% vet hebben. als je van een gemiddelde gewicht uit gaat van 75 kilo en een vet iemand heeft 10 % teveel vet in zijn lichaam dat is 7,5 kilo vet, en dat zijn 30 pakjes boter van 250 gram!!!!Laten we erbij stil staan dat het vet percentage in je lichaam bepalend is voor het voorkomen van welvaart s ziektes zoals diabetes 2, hart en vaart ziektes enz. Wat ik hierbij wil aangeven kijk niet alleen naar he=je gewicht maar ook naar je vetpercentage in je lichaam

    /   Reply  / 
 231. Afvallen

  Succes of niet, het blijft een dieet dus het behouden van het gewicht als je stopt blijft moeilijk…

    /   Reply  / 
 232. petra (bunnyfun)

  Binnen 1 dag was ik al een halve kilo kwijt en dat gaf toch de moed om lekker door te zetten.
  In Augustus ga ik trouwen en dan wil je er toch ook op je mooist uitzien.
  Ik ga er met volle vertrouwen tegenaan.
  En honger!!! NEE dat heb ik niet.

    /   Reply  / 
 233. Maarten

  Ha ha Petra…

  Die halve kilo die je die dag kwijt bent geraakt is echt geen vet hoor. Alleen als je op hetzelfde tijdstip (bij het opstaan bijvoorbeeld) over een langere periode (elke week of maand) meet kun je zien of je echt afvalt. Veel belangrijker is je vetpercentage.

  Afvallen is heel makkelijk, sporten, gezond en met mate eten en dat voor eeuwig vol houden.

    /   Reply  / 
 234. petra (bunnyfun)

  Hoi Maarten.

  Ja dat snap ik ook nog wel maar na 4 dagen ben ik toch 1,3 kilo kwijt voor mij genoeg om lekker door te zetten.
  En het belangerijkste is dat ik geen honger heb en niet de hele dag eraan moet denken om iets te eten.
  Maar sporten,gezond en matig eten is de belangerijkste regel.

    /   Reply  / 
 235. some one

  ik ben vandaag met mijn 7e week begonnen ben al 12.5 kilo kwijt en helemaal blij

    /   Reply  / 
 236. joyce

  even een berichtje voor linda! Erg goed dat je in je derde week zit en dat het zo lekker gaat! 5 kilo eraf is best veel (ga maar eens een hele dag rondlopen met een zak aardappels van 5 kilo!) en dat is echt niet alleen maar vocht!
  Ik ben zelf weer ” overnieuw begonnen met sonja (1e boek) na de kerstdagen moet er echt weer wat gebeuren!

    /   Reply  / 
 237. stel

  Hoiiiii ,
  ik wi moregn beginnen met sb , mag ik er savonds ook cola light bij drinken , zo niet wat wel bijv cristal clear ???

    /   Reply  / 
 238. petra (bunnyfun)

  cola light mag gewoon maar niet meer als 4 glazen per dag staat erin het boek van sonja.
  succes!!!!!

    /   Reply  / 
 239. bernard

  de stoelgang is inderdaad heel slecht als je
  de sonja bakker dieet volgt ,ik kon 4 dagen niet naar het toilet ,ook die darm drankjes gedronken ,dus midden in de nacht maar naar de dokter gegaan en laxeermiddel gehaald
  toen ging het weer ,

    /   Reply  / 
 240. bernard

  ik heb er ook last van ,4 dagen niet gekunnen
  veel water drinken en die andere drankjes
  en toch een opstopping ,dan maar laxeermiddel
  bij de dokter gehaald ,en toen ging het weer
  ben ook maar gestopt met bakkeren

    /   Reply  / 
 241. Jan-Willem

  Mijn vrouw en ik zijn nu bezig met de zesde week van het sonja bakker dieet. Het werkt echt als een speer! Mijn vrouw is nu al 13(!) kilo kwijt en ik al 7 kilo! Het bewegen naast het dieet is bijzonder bevordelijk voor het afvallen. Slechts 30 minuten wandelen of fietsen is al genoeg om het op de weegschaal te zien. Ook is het goed vol te houden door de (meestal) smakelijke, doch voedzame diners. De stoelgang was idd voor ons ook een probleem in de eerste paar weken. Ik neem aan dat dit een reactie is van je lichaam op een plotselinge opeenstapeling van vezels die je in je vorige voedingspatroon niet binnen kreeg. Dit gaat echter vanzelf wel weer over.

  Het dieet zien wij ook meer als een leidraad en leermoment mbt je eigen eetgedrag. Het maakt je bewust van de waar en onwaarheden van mbt de zogenaamde “gezonde” producten en van de dingen die je normaliter klakkeloos in je mond propt.

  Zodra de periode van 8 weken over is, gaan we weer van voor af aan beginnen!

    /   Reply  / 
 242. yasemin

  Hoi ik heb een vraag. Wat als je stopt met sb, kom je dan ook snel weer aan. Iemand ervaring mee?

    /   Reply  / 
 243. Herman Vijlbrief

  Voor het tv-programma Netwerk ben ik op zoek naar een gezin dat gebruik maakt van het boek ‘Bereik je ideale gewicht voor kinderen en tieners’ van Sonja Bakker. Wat zijn uw ervaringen? Zweert u bij dit dieet of heeft u uw bedenkingen? Heel graag zou ik met u in contact komen. U kunt mij bellen op 035-6555979 of mailen op [email protected]. Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Herman Vijlbrief
  NCRV Netwerk

    /   Reply  / 
 244. cindyvalkenburg

  Ik was om precies te zijn. 7 januari 2008, zo’n 89 kilogram, en ben 1,76 lang.
  Ik heb mijn boek van Sonja Bakker erbij gepakt, en ben begonnen, was toen even 2kg afgevallen, maar na een dipje, was ik weer gaan snoepen, enz en zat het er zo weer aan.
  Nu ik het programma xxl afvallers kijk, dacht ik, het kan best goed gaan, op dat moment belde een vriendin, met hetzelfde idee, en besloten samen te gaan sporten, 2x per week cardio, incl sonja nu weeg ik 82 kg en ben super gemotiveerd om verder te gaan, mijn eindpunt is 75 kg ik ga ervoor

    /   Reply  / 
 245. cindy

  heey allemaal,
  ik vind het allemaal heel leuk ik ben zelf ook 20 kilo afgevallen, maar wat zo raar is dat ik nu een hele slechte stoelgang heb en nu zoeen 1 keer in de 4 dagen voor de grote boodschap ga.
  ook snap ik niet dat als ik 1 dag te veel eet er ook gelijk een kilo aanzit waarik veel moeite voor moet doen om er af te krijgen. dit wil alleen zeggen dat ik nu voor de rest van me leven moet bljven dieten en nu niet meer rustig kan eten.

  ik zou graag reactie willen krijgen hierop
  heeft iemand misschieen een oplossing?

    /   Reply  / 
 246. Estell

  hOI,

  manlief en ik zijn nu 4 dagen bezig met SB , maar ik loop tegen mijn allergie aan. Diarree, buikpijn, misselijk en moe.
  Hoe varvang ik al die melkproducten en val toch af?
  Babyvoeding allergeen, opvolgmelk via de apotheek?

  wie weet het?

    /   Reply  / 
 247. Moisje

  Hallo allemaal

  Ik ben een vrouw van 45 en heb zeer ernstig overgewicht.
  Morgen begin ik met SB….terwijl ik in eerste instantie over een maagbandje nadacht.
  Toch heb ik besloten om eerst Sb te gaan volgen…er moet zeker 40 kilo af….
  Mede door jullie positieve reacties heb ik er onwijs veel zin in.
  Wordt vervolgd…en natuurlijk zijn alle tips van harte welkom

    /   Reply  / 
 248. Little_eve

  hallo allemaal,

  ik heb een probleem..
  ik moet 10 kg afvallen, maar het lukt me niet goed. Kan iemand me hier tips geven?
  eind deze week moet er sowieso al 3 af zijn.
  Het is heel belangrijk.

    /   Reply  / 
 249. zejna

  nou, waar zal ik eens beginnen,

  Ik ben ook bezig met afvallen, en weet je ik gebruik laxeermiddel en ben in week 6 kilo afgevellen. Ik vind het geweldig. Ik ben van de love handels af. !!! zo kan het ook,

  ( ik weet he het is slecht maar het helpt wel)

  gr zejna

    /   Reply  / 
 250. Lisa

  @Zejan: Als je je lichaam naar de klote wil helpen moet jedat vooral doen. Het is immers belangrijker dat anderen je mooi vinden dan dat je gezond blijft en oud wordt.

    /   Reply  / 
 251. kim

  hoi ik ben kim ik ben nu 160 kg en 29 jaar maar wil afvalen en ben op zoek naar hulp

    /   Reply  / 
 252. Katleen

  Hey zejna,
  ik heb is een vraagje; welk laxeermiddel gebruik jij dan ? :) x Groeten

    /   Reply  / 
 253. Brigite

  Voor mensen die normaal gesproken veel eten is beginnen met Bakkeren een behoorlijke klap voor het lichaam. Ik kan vrouwen echt aanraden om de mannenversie te proberen. Ook dat is al een grote verandering. Het gaat echt om het veranderen van je levenpatroon. En bij de mannen versie mag je iets meer en is misschien wel veel makkelijker vol te houden. Vooral in het begin.

  Zelf heb ik er heel veel baat bij. Tis echt wel knokken om vooral die eerste 3 weken door te komen. Maar daarna is het me wat makkelijker afgegaan.

  Ik ben alleen en dacht als ik dat allemaal moet volgen zal ik veel eten weg moeten gooien. Ze heeft het in het boek over “groepen” en daar heb ik mijn draai echt in kunnen vinden. Ik heb in mijn leven nog nooit zo weinig eten weggegooid. Ook daarin ben ik dus vooruit gegaan.

  Iedereen die het gaat proberen veel suc6 en anderen suc6 met je eigen methode!

    /   Reply  / 
 254. shi

  Hallo,
  Ik ben inmiddels al 13 weken bezig,eerst boek 1 gedaan en nu bezig met boek twee,maar stap morgen over na boek 1 weer,niet om het afval metode,maar heb het idee,dat boek 2 meer eten in staat,en ik dat wel volhou maar me te vol voe,en toch voor boek 1 kies.
  Ben inmiddels in die 13 weken,17 kilo afgevallen,heel goed vol te houden,maar je moet het wel zelf willen en er 100% achterstaan,zelf ben ik geen rauwkost mens,dus sla dit over,af en toe,heb je een dag er tussen,dat je toch smacht na wat anders,maar wees sterk en denk aan,wat je bereiken wil en ach ja,een keer zondigen,ook niets mis mee,dan dag erna,wat strenge zijn voor jezelf….
  Dus,voor mij een goed dieet,die als ik de 20 kilo bereikt heb,wil aanhouden,als bewust eten en opletten met eten,de methode dus aanhouden…maar dan zelf bepalen,zonder het boek….
  GRoetjes Shirley

    /   Reply  / 
 255. Brenda

  Als je SB plaatst naast de richtlijnen van het Nederlands voedingscentrum dan krijg je structureel voedingsstoffen tekort! Pas na de 9 weken (bij het stabiliseren) mag je zuivel en tussendoortje erbij gaan nemen. Op dát moment pas leef je normaal!
  Als je het vol kan houden, heb ik er bewondering voor hoor, maar je bent eigenlijk te streng voor jezelf. Je kunt er dus bovenstaande dingen bijnemen.
  Ik ben via voedingscentrum.nl 15 kg in nog geen half jaar kwijt geraakt. Ik leef vanaf de omslag dus zoals ik zou moeten leven. Dit lijkt me gezonder dan SB.

    /   Reply  / 
 256. shi

  Brenda,ik voel dat ik in al die weken niets te kort kom,zo gezond als een vis en voel me uitstekend,en daar gaat het dan toch om…En volhouden,dat heeft met je eigen kracht en instelling te maken,je wil het of niet….. ik weet wat ik wil en daar ga ik voor en mis geen tekorten ,krijg genoeg zuivel binnen etc etc…bedankt voor je reactie,maar goed dat elk mens anders in elkaar zit en ieder zijn eigen plan maakt,hoe ze willen bepalen op afval gebied…

    /   Reply  / 
 257. shi

  en ja brenda ik ben inderdaad streng en zal aan die zuivel produkten denken als ik eens zin heb,ben blij met je menimng hoor,niet verkeert bedoelt van mij uit…..tips zijn altijd welkom…hoor ik graag….hebben straks vakantie,dat wordt vechten…groetjes

    /   Reply  / 
 258. Tonia

  Belangrijk is dat je een dieet kiest wat bij je past. Er bestaat geen dieet dat bij iedereen hetzelfde succes heeft. Omdat we allemaal anders zijn. Hou je van voorgeschreven menu’s kies dan een dieet dat dit heeft. Hou je van zoete dingen let daar dan op bij je keuze. Zelf ben ik meer dan 30 kilo afgevallen met Atkins Low Carb. Lekker eten, geen honger. Altijd een hartig hapje voor tussendoor. En als je dan eenmaal afvalt is succes de beste motivatie om door te gaan. Of dat nu Sonja Bakker, SB Atkins of wat dan ook is maakt niet uit. Als je maar succesvol en gezond afvalt.

  Tonia
  http://www.lowcarbclub.nl

    /   Reply  / 
 259. shi

  Juist Tonia zo denk ik er dus ook over….doe waar je je het prettigste bij voelt,en goed zeg 30 kilo…ik wil tot 20 gaan en dan hetzelfde patroon aanhouden en zien waar het schip eindigt,in elk geval niet,het oude patroon,want vecht niet 13 weken voor niets….
  Succes verder….groetjes

    /   Reply  / 
 260. miranda

  hallo
  ik heb advies nodig mijn zoon is 11 jaar oud
  hij weegt op dit moment 54 kilo te zwaar dus want zijn lengte is 1.39 ben bij een dietiste mar vind het niets heeft iemand advies voor mijn zoon
  mvg miranda

    /   Reply  / 
 261. jeroen

  @ Miranda.
  Het enige advies dat ik je kan geven is te zorgen dat je zoon een normaal voedingspatroon gaat aannemen, en normalte porties eet. Buiten letten op de voeding is beweging ook essentieel. Je zoon zal wellicht ook vaker achter de Playstation (of iets dergelijks) zitten dan buiten spelen en dus makkelijk een snack verorberen in plaats van energie te verbranden.

  De diëten van Sonja Bakker en al haar collega auteurs zullen best werken, maar kun je zelf eigenlijk niet ook bedenken wat wel en niet gezond en goed is? Ik adviseer om vooral zelf na te denken en te luisteren naar wat je lichaam voor een signalen afgeeft. Ik maak me nooit druk om enig dieet en ben toch leurig op gewicht. Dat is vooral en kwestie van luisteren naar de behoefte van je lichaam. Als ik behoeft voel aan zoetigheid, schrok ik een zak drop naar binnen, bemerk ik een zout tekort dan ga ik voor chips of een cup-a-soup. Maar daarnaast is bewegen natuurlijk super belangrijk. Eet niet meer calorieën dan je kunt verbranden, maar verbrandt meer calorieën dan je eet. Dat is de enige manier om af te vallen.

    /   Reply  / 
 262. Rita

  Hallo, ik ben nu 2 en een halve week bezig met het ‘sonja bakkeren’ Het bevalt me in de zin dat ik wel afval maar ik heb wel soms nog enorme honger! Ik ben nu 8 kilo afgevallen Daar ben ik wel heel erg blij mee! Wat bij mij ook nog al een klacht is dat ik enorm veel zweet vooral als het een beetje warmer is! Het is net of mijn lichaam al het vocht eruit gooit. Heeft er iemand ook zulke klachten?? Is dat ‘normaal’?

  Groetjes Rita

    /   Reply  / 
 263. suzan

  hoi hoi

  ik heb een vraagje..
  ik zit nu in de 9e week van sb ben 11.5 kg kwijt waar ik erg blij mee ben..
  kan alleen sinds 3 weken niet naar de wc om mn grote boodschap weg te brengen rampzalig is dat.. heb de kiwi;s al geprobeerd wat sonja voorschrijft in het sb boek en dat helpt niet ook een glas lauw water helpt niet.. laxeer tabletten helpen wel maar daar wil ik er niet teveel van gebruiken voor je het weet ben je verslaafd aan die troep en dat wil ik niet ik wil graag zonder dat spul normaal naar de wc kunnen..
  hebben jullie tips voor mij?

  mail het mij dan aub.. dan ben ik je dankbaar als het helpt..

  groetjes suzan

    /   Reply  / 
 264. Renate

  Ik ben vorig jaar september begonnen met sonja bakker omdat ik te veel woog ik ben 23 jaar mijn lengte is 1.53 en woog 67 kilo is te veel in 3maanden tijd ben ik op mijn streef gewicht gekomen 50 kilo dat was prima en ben gestopt met sonja bakker want ik merkte dat ik te snel aan het afvallen was ik ben met mijn eigen patroon begonnen zoals voor sonja bakker en ben in de tijd tot nu nog kleine 5 kilo kwijt dus 45 kilo dat is wat te weining en vreet me kapot aan alles als ik op de dag wat minder eet als de ander dan moet ik zorgen dat ik dan meer moet eten dan bedoel ik echt VRETEN en vooral savonds moet ik eten want de dag er na ben ik weer een halve kilo weer af…kan mij iemand helpen of moet ik toch naar een dokter gaan?
  Groetjes Renate

    /   Reply  / 
 265. Rita

  Ik denk dat je dan idd even beter langs de dokter kan gaan die kan je altijd wat meer vertellen en misschien wel naar een dietiste sturen (om aan te komen)

  Groetjes Rita

    /   Reply  / 
 266. irma

  Tomaten zijn officieel fruit!

    /   Reply  / 
 267. miranda

  hallo jeroen
  nou dat zeg je wel jou zoon zal dan wel veel op de plastaion zitten
  dus echt niet he
  plenty engergie heeft hij je gelooft het niet
  hij kan skaleren als de beste
  zit op motor cros
  hij is acctief
  gr miranda

    /   Reply  / 
 268. Paul Bos

  Het mooie en goede van Sonja Bakker is dat ze ook een sportief/actief programma aanraadt naast het verantwoord eten.

  Door het lekkere maar caloriearme dieet zal je vliegen de kilo’s eraf en als je ook nog eens een beetje aan krachttraining doet, gecombineerd met cardio-workouts dan mogen Paris Hilton, Nicole Richie en al die andere skinny beroemdheden nog voor je uitkijken!

    /   Reply  / 
 269. Vera

  Ik wil graag beginnen met Sonja Bakker omdat ik mezelf echt te ‘dik’ vind….

  Ik vind het alleen erg moeilijk omdat ik verslaafd ben aan chips & nootjes enz…

  Iemand tips om me te helpen beginnen en het vol te houden? De vorige keer dat ik Sonja Bakker’de verloor ik in 1 maand 4 kilo!

  Groetjes Vera

    /   Reply  / 
 270. Dineke

  Ik ben benieuwd hoe het nu is met de mensen die het SB dieet gevolgd hebben en afgevallen zijn. Zijn ze nog op het zelfde gewicht? Hebben zij hun eetgewoontes aangepast? Indien zij zijn aangekomen hoe lang duurde het voordat zij aankwamen?

    /   Reply  / 
 271. Marijke

  Ik heb al verschillende mensen in mijn omgeving zien Sonja Bakkeren. Echter zodra ze stoppen met het strikt volgen van het dieet komen de kilo’s er weer bij. Na 10 weken dieten en 6 weken stoppen is 60% van het verloren gewicht weer terug. Het Sonja Bakker dieet werkt zolang je het strikt volgt, het voorkomt het jojo effect niet.
  Een betere aanrader vind ik persoonlijk het nononsense dieet. Dit leert je daadwerkelijk anders om te gaan met je eten. Het geeft aanwijzingen, een richtlijn voor het menu (bv zelf de groente invullen, kiezen uit verschillende soorten broodbeleg).
  Voor mij geen Sonja Bakker.

    /   Reply  / 
 272. sandra

  ik wil ook graag afvallen er moet zeker rond de 25 kilo af maar ben bang op overhangend vel :(
  is er iemand die echt veel is afgevallen of t goed gaat?
  ben al bij een dieteste geweest maar dat hielp niks ook heb ik een knieblesure waardoor ik nu weinig beweging krijg moet erg oppassen dat ik mn knieeen niet staat want dan kan ik in een rolstoel komen en ben ik nog verder van huis…

    /   Reply  / 
 273. Radna

  per slot van rekening maakt het niet uit welk dieet je volgt

  Het gaat om die ene knop in je hoofd die je alleen met wilskracht kan omzetten en houden!

  Dat laat je afvallen en niks anders
  Jij, jezelf en you alleen NIKS ANDERS

  Je moet het willen!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 274. angelique

  Hallo
  ik wil graag een paar kilo of 6 afvallen,ik sport wel geregeld en doe dan aan rpm lessen,ik weet als ik te weinig tot mij neem dat ik erg duizelig ga worden want dat is al vaker gebeurt als ik weer 1 of ander dieet ging volgen,,het is gewoonweg lastig als je een uur op die fiets zit en je veel energie kost om dan zoo weinig s,morgens te eten zoals beschreven in het boekje ,zijn er mensen die er al ervaring meehebben,te sporten en dan ook nog sonja bakkeren,ik sport 2 tot 3 keer in de week een uur in de ochtend.

  groetjes angelique

    /   Reply  / 
 275. angelique

  Hoi ik sport 2 a 3 keer in de week en doe aan rpm lessen,,ik weet als ik te weinig tot mij neem voordat ik aan spinning doe 1 uur lang in de ochtend dat ik erg duizelig ga worden omdat ik al vaker weinig ging eten voor die tijd,,ben erg fanatiek in de sportlessen volgen en mijn vraag is als ik zie wat je mag eten sochtends of ik dat wel ga trekken?;-( wie heeft ervaring met geregeld sporten en dieet van sonja bakker?

  hoor het graag
  groeten angelique

    /   Reply  / 
 276. griet

  hallo allemaal,

  ik ben met sonja bakker 20 kilo afgevallen maar ook weer 10 aangekomen(in 2 maanden). dus denk er goed over na als je eraan begint. je kan nooit meer iets lekker eten want anders kom je weer aan!!!!!!

    /   Reply  / 
 277. Toonchi& Brenda

  Sonja helpt slechts die mensen die toch al aan de slanke lijn wilden doen. Wij, Toonchi & Brenda, willen echt een lans breken voor de strijd tegen obesitas. Sonja schrijft over voeding en calorieën, wij schrijven over confrontatie met het eigen lijf, met het eigen gezondheidsprobleem en nemen de mensen mee naar een oplossing van hun probleem. Alles onder de noemer “Carpe Diem “, of wel pluk de dag, wees vrolijk.

  Ons standpunt:
  Wij zijn best wel lovend over Sonja Bakker, bij ons thuis noemen we het plakje ontbijtkoek ‘s morgens bij de koffie, ‘de koek van Sonja’.Maar we willen een aantekening maken en ons standpunt laten weten. Wij, Toonchi & Brenda, bekijken de afslankproblematiek veel meer volgens een filosofie, n.l. wij zeggen: “het leven is mooi, maak het leven mooi, het is waard om geleefd te worden. Je kunt een fijn en prettig leven hebben , een leven dat heeft te maken met een gezonde geest in een gezond lichaam.”

  Ga voor meer info naar http://toonchi-brenda.hyves.nl/

    /   Reply  / 
 278. bambino

  hoi ik doe ook aan sonja bakker dieet en ben in een week 2 kilo afgevallen nog 18 te gaan bedankt sonja het werkt echt en ik hoef niet te denken aan wat ik ga eten

    /   Reply  / 
 279. Dorinda

  Beste allemaal, ik ben 4 mnd bezig geweest met Sonja’s menu’s en ben 24 kg lichter. Af en toe weer een weekje menu’s volgen en je blijft op gewicht. Je eetpatroon aanpassen voor de lange duur is gewoon de oplossing. Daarbij had ik mijn hele leven al blaren in mijn mond en is het nu zo goed als over. Kun je zien wat goede voeding met je doet! Mijn energie is terug, je moet even doorzetten tijdens het afvallen, ik was er erg moe van maar voel me vervolgens veel beter. Fijn dat er zoveel mensen mee geholpen zijn, en ik daar bij mag horen! Het is erg fijn dat mijn gezin gewoon (hun eigen porties) mee kan eten in dit patroon. Ik ben inmiddels een jaar verder en zit prima in m’n vel. Wens iedereen veel succes!

    /   Reply  / 
 280. zeynep

  ik ben 13 jaar en ik weeg 58 kilo en ik ben 1.64m en ik weet niet wat ik moet doen om af te vallen

    /   Reply  / 
 281. SIbel

  Ik wil graag afvallen, want ben sinds een week gestopt met roken en kom steeds meer bij. Ben nu 65 kilo geworden niet dik maar begint erop te komen? Wie heeft er tips.

    /   Reply  / 
  1. Klaas

   Ook ik ben ruim 3 jaar geleden gestopt met roken, resultaat na een jaar 22 kg erbij.

   Dus let op!

     /   Reply  / 
  2. Gerda

   Ga naar een dietist.

     /   Reply  / 
 282. patty

  Sorry Sonja,

  Ik ben ooit begonnen met het dieet van Sonja Bakker.
  De hele dag had ik honger en voelde me echt ziek worden.Toen ontdekte ik Gillian Mc Keith en nu begrijp ik pas wat gezond eten en leven betekend.
  Ik heb nooit meer honger , maar eet gewoon gezond …dus ook geen light producten.
  Voor mij dus geen Sonja bakker meer.

    /   Reply  / 
 283. christiane

  I heard about the diet of Sonia Bakker in Germany, but in France I cannot get any information. The men had loosed 12 kg and was enthousiastic about . Can someone tellme if teh book does exist in english or if some made atranslation of the methode.
  Thank’s a lot
  christiane

    /   Reply  / 
  1. zirus

   I think you could try this book, it’s better than Sonja Bakkers. It is called, “The makers diet” by Jordan Rubin.
   The base of this book is getting your health back and as a resultr of that you get your ideal weight.
   It is Written in englisch and you probably can get it at a american bookstore.
   In the netherlans is [email protected] or http://www.abc.nl

     /   Reply  / 
 284. Snel afvallen

  Prima methode. Wil je echter Snel afvallen bijvoorbeeld voor de zomer, dan kun je beter je heil zoeken in andere methodes.

    /   Reply  / 
 285. Gezonde Afvaller

  Ik vind het korte termijn planning … regelmatige beweging en goede voeding is lange termijn afvallen

    /   Reply  / 
 286. kimmie

  ik ben sinds een week aan het sonja bakkeren en ik ben in de eerste week tweeenhalf kilo afgevallen.. ik wil in het totaal vijftien kilo afvallen.. k.ben benieuwd hoelang ik er over ga doen.. wie doet er met mij mee???

    /   Reply  / 
 287. MetaBool

  @Kimmie: Sonjabakkeren werkt prima, voor een enkele maand, misschien voor een halfjaar. Daarna ben je weer snel op je oude gewicht en als het een beetje tegenzit met een enkel kilootje extra. Waarom dat zo werkt kun je langzamerhand overal lezen. Wil je blijvend resultaat, dan kun je beter met een professionele diëtist in zee gaan voor een kilo of zes, zeven minder maar de kans dat je op dat gewicht blijft is wel stukken groter. Ga je voor meer gewichtsverlies dan zou ik zeker een koolhydraatnarme dieetvariant overwegen. Het gaat er bij overgewicht overigens meer om lichaamsvet te verliezen dan gewicht. De meeste mensen zien er stukken beter uit als ze kans zien hun spiermassa te vergroten ten opzichte van de hoeveelheid lichaamsvet.

    /   Reply  / 
 288. Helma

  Nou MetaBool ik ben met Sonja 34 kilo afgevallen en die zijn er ook af gebleven hoor! Ja tuurlijk je moet niet terugvallen in je oude patroon, maar mijn manier van nadenken over eten is totaal verandert door Sonja. Ben er ook achter gekomen dat veel dingen lekker en gezond kunnen zijn!

    /   Reply  / 
 289. MetaBool

  @Helma: Wie ben ik om jouw succes te misgunnen? 34 kg is een superprestatie! Echter, Sonja Bakker is en blijft een crashdieet met meerdere ongezonde aspecten. Dat is wetenschappelijk op een rijtje gezet evenals de uiteindelijke resultaten, die niet erg hoopvol zijn. Dat Sonja Bakker soms toch goed kan uitpakken heb ik in mijn eigen omgeving ook kunnen constateren. Je geeft zelf al een zeer plausibele reden aan. Het dieet heeft jou getriggerd om beter naar je lichaam te luisteren, niet in je oude patroon terug te vallen en de baas te worden over je eigen eetpatroon. Als dat bij iedereen zo zou werken zou je mij niet horen maar dat is absoluut niet het geval. Helaas behoor jij tot de uitzonderingen die de regel bevestigen. Niet om jouw prestatie af te zwakken, hoor, maar mijn vrouw is op haar geheel eigen wijze, absoluut onwetenschappelijk, een kilo of 40 kwijtgeraakt. Haar ‘dieet’ was in zoverre gezond dat ze alle junkfood (snoep, koek etc. maar ook fabrieksvoer en alle halva- en lightsurrogaten) de toegang tot ons huis ontzegde. In plaats daarvan volwaardige voeding, volkoren en zo min mogelijk bewerkt, dus ook geen halvarine maar gewoon roomboter en volle melk en kaas etc. Naast dat iedereen in huis zich daar beter bij voelde gaf het haar weer grip op wat ze naar binnenwerkte aan voedsel. Dat zou bij diëten wel eens de belangrijkste factor kunnen zijn waardoor het toch ook een beetje maatwerk is en de methode die je kiest bij je moet passen. Maar je moet wel effectief hongergevoel zien te voorkomen. Anders ga je vroeger of later toch weer voor de bijl. Geraffineerde koolhydraten veroorzaken hongergevoel, evenals kunstmatige zoetstoffen, omdat je in een vicieuze cirkel komt door de aanmaak van te veel insuline die de bloedsuiker te veel verlaagt waardoor je honger krijgt, gaat eten, etc. Tel uit je winst als je die snelle koolhydraten kunt vermijden.

    /   Reply  / 
 290. Nora

  Een goede anier om af te vallen is gewoon 3x per week naar de sportschool gaan er goed op je voeding letten. Gewicht kwijtraken is makkelijker dan je denkt. Als je je voorneemt om af te vallen met een Sonja Bakker Dieet, geef ik je als advies mee dat dieten tijdelijk werken. Je kan beter goed aan beweging gaan doen.

    /   Reply  / 
 291. MetaBool

  Laten we even voorop stellen dat lichaamsbeweging altijd goed is, ongeacht je gewicht. Maar dat je er per definitie gewicht door verliest is gewoon niet waar. Je moet ten eerste ook iets doen aan je voeding en je moet op de juiste manier bewegen. Anders krijg je hele sterke spieren onder een hele dikke vetlaag. :-)

    /   Reply  / 
 292. Slanker_dan_voorheen

  Ik wil hier hetvolgende over kwijt: 2 jaar geleden zijn mijn vrouw en ik begonnen met Sonja Bakker. Ik woog toen ruim 111 kilo. In 5 maanden tijd ben ik 18 kilo kwijt geraakt, mijn vrouw 16 kilo. Het was hard nodig. Ons eetpatroon was verkeerd en risico’s voor allerlei welvaartsziekten lagen op de loer. Ik voelde me goed maar deed verder niets aan sport. Wat gebeurde was dat we langzaam maar zeker onze grenzen weer gingen oprekken en langzaam werden we steeds makkelijker in ons eetpatroon.

  Nu zijn we weer 6 weken bezig. Ik zat weer net boven de 100 kilo en had daarmee een belofte aan mezelf verbroken om nooit meer boven die grens van 3 cijfers te komen.

  Wat ons bij de vorige poging vooral tegenstond was de continue druk. Nu sport ik 3 keer in de week en hebben met elkaar afgesproken dat we, als we dat willen, 1 x per week een SAS dag hebben zonder ons daar schuldig over te voelen.

  Inmiddels ben ik weer 7 kilo kwijt en zit veel lekkerder in mijn vel. Dat komt met name door het sporten. Het gaat me nu ook niet zozeer om de kilo’s maar op het wegwerken van de “zwemband”. Wegen is slechts een graadmeter. Volhouden zit ‘m in zelfdiscipline en aanpassen van je eetpatroon.

  Sonja Bakker geeft dat extra duwtje in de rug om het vol te houden maar zelf kunnen bepalen wat je eet is toch ook prettig.

  succes iedereen.

    /   Reply  / 
 293. Manuel

  Vraag aan petra:
  Hallo, ik ben 17 jaar en weeg 88 kilo terwijl ik maar 1,78m ben. Hoeveel moet ik ongeveer afvallen om een gezond gewicht te hebben. Ik dacht zelf aan 15 kilo, klopt dit?

  MVG Manuel

    /   Reply  / 
 294. sharon

  Halo,

  Ik heb van de week het boek bestelt en ik vroeg mij af hoeveel ik nou precies moet afvallen om op een ” normaal” gewicht te komen?
  Ik ben 19 jr. 75 kilo en 1.68 lang.
  groetjes

    /   Reply  / 
 295. afvallen zit tussen de oren

  Beste Jessica

  Afvallen zit tussen de oren. Ga niet moeilijk doen met uithongeren en moeilijke recepten. Kijk eens op mijn website en lees de informatie,je leven zal veranderen door onze Mentale dieet emails die je kunt krijgen gratis. Succes en groetjes conny

    /   Reply  / 
 296. Herbalife

  Mijn poging om snel af te vallen is gelukt met behulp van de producten van Herbalife. Ik vond het met deze producten makkelijker om mijn levensstijl aan te passen, want daar gaat het uiteindelijk om. In slechts 4 weken was ik al 5 kilo kwijt!

    /   Reply  / 
 297. marloes

  Ik heb ongeveer een 3/4 jaar geleden Sonja Bakker dieet gevolgd, maar kon het niet echt goed vol houden. Ik ben inmiddels helemaal gelukkig met mezelf. Want afvallen moest ik ook, want ik voelde me niet meer happy met mijn lijf. Via het internet kwam ik in kontakt met het Mentale Dieet Plan . En zeer doeltreffend kan ik zeggen, ik ben weer helemaal mezelf.

  Het Mentale Dieet Plan heeft mijn leven aanzienlijk verandert. Je wordt geholpen met afvallen en die hulp werkte voor mij voortreffelijk. De 1e maand was ik reeds 7 kg kwijt, de 2e maand 5 kg en na 3 maanden was ik op mijn streefgewicht (17 kg lichter inmiddels). En dit was ca 5 maanden geleden, waarbij ik nooit terugviel in gewicht en mijn oude eet en ‘snaai’ gedrag. Echt een aanrader dus!!

    /   Reply  / 
 298. katja

  Ik ben 19 jaar en ga vandaag weer beginnen met SB. Ik heb dit ruim een jaar geleden ook gedaan en daardoor 10 kilo afgevallen (mijn streefgewicht 64 bereikt). Het zit er nu allemaal weer aan. Dit komt omdat ik veel eetbuien (vreetbuien) heb ontwikkeld. Tot nu toe heb/had ik ze nog steeds. En dan ging ik de volgende dag weer leven van 400 kcal, waardoor ik alleen maar weer een eetbui kreeg. Ging een beetje een eetprobleem ontwikkelen! En dat wil ik natuurlijk echt voorkomen. Daarom ben ik nu weer begonnen met SB en ga weer regelmatig en gevarieerd eten! Ik wil het 9 a 10 weken volgen en hopelijk heb ik dan zo’n 12 kilo kwijt. (Terug op mijn streefgewicht).. Die eetbuien had ik voordat ik met SB nog niet trouwens. Nou kan je natuurlijk denken dat het misschien niet verstandig is om SB te volgen. Maar ik heb van mn fout geleerd en weet dat ik totaal niet lekker in mn vel voel met die overtollige kilo’s. Ik ga er voor 100% voor en hopen op een positief effect.
  Heeft iemand ook ervaringen met eet/vreetbuien en verollgens SB gedaan.
  Ik hoop op een reactie!

  Veel succes allemaal!

    /   Reply  / 
  1. conny

   Hallo Katja

   Zoals ik jou hoor over vreet buien,zit jouw afslank probleem toch tussen de oren.

   Sonja Bakker is leuk en aardig maar daarmee ben je teveel bezig met eten en calorieen tellen.

   Kijk eens even op mijn website en lees meer over het Mentaal Dieet Plan.Hiermee krijg je per email ook persoonlijke begeleiding en tips en ga je blijvend afvallen.
   Laat mij horen als ik je kan helpen.

   Groetjes conny
   http://www.gezond-afslanken.com

     /   Reply  / 
  2. hen3jet

   ik ben erg benieuwd naar hoe het nu met je is.
   ik herken je verhaal helemaal!
   het lijkt wel of ik het geschreven heb.
   ik moet de knop omzetten, maar het lukt me nu niet! balen!

     /   Reply  / 
 299. katja

  Hoi Conny,
  Bedankt voor je reactie. Maar Sonja Bakker vind ik er prettig. Ik hoef juist niet calorien te tellen. Ik weet namelijk dat ik daarmee kan afvallen en dan tel ik die calorien niet meer. Wat ik dus wel doe als ik het zelf ga bepalen. Maar wat houdt dat precies in dat Mentaal Dieet Plan?

  Groet, Katja

    /   Reply  / 
  1. Mentaal Dieet Plan

   Hoi Katja

   Ik zou zeggen,kijk even op de website,en schrijf je Gratis in,dan ontvang je in ieder geval de Gratis emails. Zo kun je erachter komen of het Mentaal Dieet Plan,wat voor je is.

   Succes,Conny
   http://www.gezond-afslanken.com

     /   Reply  / 
 300. Grada

  In Mentaal Dieet Plan staat een “Godendrankje” met daarin onderandere een pompelmoes. Ik gebruik medicatie tegen hoge
  bloeddruk en de pompelmoes zou de werking van de medicatie kunnen verstoren.

  Vraag: wat kan ik in de plaats van pompelmoes gebruiken???

  m.vr.gr.
  Grada

    /   Reply  / 
 301. Nazanin

  Nou ik ben benieuwd, ik ga namelijk maandag beginnen en moet 8 kilo kwijt! ik heb skielers en een nieuwe fiets gekocht dus WE GAAN ERVOOR!!!! wish me luck! als jullie nog advies voor me hebben hoor ik het graag! gr Nazanin

    /   Reply  / 
 302. sarah

  hallo ik ben al 11 jaar en ik vindt me zelf te klein en te dik ik heb een dikke lichaam ik wil een mooie vorm krijgen maar hopelijk weet u daar iets op
  gegroet, sarah

    /   Reply  / 
 303. Gómez

  Voor mijn verjaardag heb ik het boek van Sonja Bakker gekregen. Ik ben 43 jaar oud, 1.72 en vorige week maandag woog ik 95.8 kg. Ik ben vorige week maandag begonnen met het boek van Sonja Bakker, ik vind het best goed vol te houden. Gisteren, een week later, ben ik op de weegschaal gaan staan en ik woog 92.5. Het is maar een week en ik ben al 3 kg. lichter. Ik hoop dat dit werkt en als het zo is zal ik het nog een keer achteraan doen. Ik moet minstens 20 kg. af en dat is niet niets. Ik hoop bij dit boek het kracht te kunnen vinden om door te gaan.

    /   Reply  / 
  1. Laura

   Beste Gómez,
   Wij zijn 2 meiden van 16 jaar en we moeten een profielwerkstuk maken. Ons onderwerpen zijn de dieten van Sonja Bakker en dr. Frank. Wij willen graag een aantal dingen weten van mensen met ervaring met deze diëten. Het zijn vragen die gaan over het dieet, het zijn verder geen persoonlijke vragen en het is volledig anoniem. Wij zouden het ontzettend fijn vinden als u ons wilt helpen.
   Als u dat wilt, neem dan even contact met ons op, dan sturen wij de vragen naar u toe.

   Vriendelijke groeten,
   Nadia Bersee en Laura Heemskerk

     /   Reply  / 
 304. peter

  Ik ben bezig met iemand van 170 kilo die met prodimed nauwelijks afviel nu eet ze gewoon maar dan iets minder koolhydraten (vooral sávonds) 20 minuten voor dr maaltijden neemt ze steeds 1 xocai power x square.
  Nu na 6 weken is deze mevrouw al 20 kilo afgevallen.
  Mail mij voor info.
  Ik ben zelf van 111 kilo in januari tot 1 mei 11 kilo afgevallen.
  Dit product wordt oa geroemd in the O2 diet van de dieet goeroe van de USA en vaste spreker bij nbc health network google maar eens op the O2 diet of kijk op youtube. Succes mijn info site http://www.xocohealth.biz

  suc6 met afvallen allemaal!
  ik geef garantie dat het werkt!

    /   Reply  / 
 305. Imogene Word

  Reading this article Afvallen met Sonja Bakker | Dieet reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I’ll forward this article to him. Fairly positive he will have an excellent read. Thank you for the information you post.

    /   Reply  / 
 306. Jane

  Mijn schoonouders van 88 en 84 hebben vorig jaar het Sonja Bakker dieet gedaan. Ze zijn allebei ongeveer 12 kilo afgevallen. Maar ze hebben natuurlijk wel heel veel discipline, want dat heb je wel nodig bij dat soort dieten. Zelf hou ik niet zo van al strenge gedoe. ik kan het wel een dag of 2 volhouden, maar dan ga ik de mist in. ik zag laatst een leuke site met tips over afvallen. Dat leek me wel makkelijk: http://www.afvallenhoedoejedat.nl (dan even naar de gratis tips gaan).

    /   Reply  / 
 307. Afvallen na bevalling

  Een dieet waarbij je alles kant en klaar wordt voorgeschoteld is natuurlijk handig, maar hou in de gaten dat je genoeg essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze zijn belangrijk voor een gezond en vitaal lichaam.

    /   Reply  / 
  1. Jerry

   bas,
   kijk eerst ff op http://www.ejaculeren.net/ dan kun je veel langer doorgaan tussen de lakens en val je daardoor nog sneller af!

   de Mazzel

   Jerry

     /   Reply  / 
   1. Coen

    jaja of je kijkt ff op http://www.orgasmeondercontrole.org Hoe vaker je de liefde kunt bedrijven des te meer kilo’s zul je dan uiteindelijk verliezen he, of denk ik net als Jerry nu weer veel te simpel?

    See Ya! Coen

      /   Reply  / 
 308. zirus

  Voor een gezondheidsdieet houdt ik het op makersdiet en dat automatisch op je ideale gewicht komt is een prettig bijverschijnsel.

    /   Reply  / 
 309. Ikvalaf.nl

  Ik heb op zich best goede ervaringen met Sonja Bakker. Maar het is gewoon wel zo, dat als je weer vervalt in je oude gewoonten, je kilo’s er zo weer aan zitten. Zo zonde!

    /   Reply  / 
 310. Dieet

  Minn ervaring leert me dat veel dieeten je af kunnen laetbn vallen. het meest belangrijk is echter wat er daarna gebeurd. Hoe is je voedingspatroon aangepast aan je nieuwe gewicht. Heb je nog steeds genoeg lichaamsbeweging etc etc.

    /   Reply  / 
 311. Vetpercentage

  Naar mijn idee is dat mensen vooral verder gaan op hun overgewicht, wat op zicht niet slecht is, maar heb je al eens gedacht dat het ook wel aan je vetpercentage zou kunnen liggen? Na het berekenen van uw vetpercentage kan je concreet beslissen hoeveel vet je wil verbrander en daarna jouw streefgewicht gaan bereiken op een efficiënte manier. Dit is 100% vrijblijvend, maar voor gratis tips kan je terecht bij Vetpercentagevrouwen

    /   Reply  / 
 312. Jessica

  Afvallen kan vandaag de dag nog veel makkelijker!
  En dit zonder honger te lijden, zonder zware fitness en zonder JOJO-effect!
  Leer in 7 stappen VET te verbranden en je gewicht op pijl te houden!

  Ik ben zelf nu al 8KG KWIJT in 5 weken tijd en het gaat veel makkelijker dan wel dieet of vreselijke afslankpillen waar je na een paar uur weer suf en futloos voelt!
  Nooit verwacht dat dit zo goed zou werken heb eindelijk gevonden wat ik al die tijd al zocht en ik hoop nog 6KG te kunnen afvallen om op mijn IDEALE gewicht te komen..!

  Probeer het nu zelf ook: http://www.paypro.nl/producten/Het_Mentale_Dieet_Plan_en_TURBO_Actie_Plan/819/15203

  Veel succes met afslanken en hopelijk werkt het voor jou ook net zo goed als bij mij!

    /   Reply  / 
 313. yvonne

  Mijn chtgenoot en ik zijn 4 weken geleden begonnen aan het boek BEREIK JE IDEALE GEWICHT en tot nu toe gaat het prima. Mijn man is 4 kg afgevallen en ik 5 kg. Super en vast van plan door te gaan na deze 8 weken met het volgende boek totdat ik mijn streefgewicht van 69 kg heb bereikt. Nog 12 kg te gaan dus dat moet lukken. Chapeau voor Sonja Bakker!

    /   Reply  / 
  1. Peter Langelaar

   Alleen als je stopt met sonja kom je weer aan het probleem is dat je juist de goede calorieën wel moet nemen eerst lever en nieren reinigen dit doe je niet door mindere of mager te gaan eten maar door te detoxen daarna valt je zelf af met een beetje beweging.

   Sonja is al weer achterhaald zeker als je blijvend slank wilt blijven.
   Ontgiften met cacao die raw is en normaal gezond eten.

   http://www.thepowerofchocolate.org en http://www.xovital.com

   Onderzoek dit maar eens en google maar eens op harry mens gezonde chocolade.

   Suc6 !

   Peter Langelaar

     /   Reply  / 
 314. Evelien

  Allereerst wil ik iedereen heel veel succes wensen in de strijd tegen de kilo’s Wat ik wil mee geven is dat wie wil afvallen echt moet letten op de hoeveelheid calorieen die je tot je neemt, eet je meer dan je verbruikt slaat je lichaam dit op! klinkt heel logisch en dit is ook presies de rede waarom er steeds meer mensen in Nederland zijn met overgewicht. Om het nog allemaal duidelijker te maken moet je maar eens kijken op http://calorieentabel.org/ op deze site staat kinderlijk eenvoudig hoeveel calorieen waar inzitten en wat je moet doen op die calorieen weer te verbranden.

  Nogmaals heel veel succes

  Liefs Eef

    /   Reply  / 
  1. Vera

   Mooi verhaal Eef,
   en als ik heel rijk wil worden moet ik zeker naar http://www.miljard.net/

   mzzl Vera

     /   Reply  / 
  2. Cees

   Beste Evelien (Eef)

   Als je nog eens een betoog wilt houden voor afvallers, wil ik je ook op de site http://www.koolhydratentabel.eu wijzen.

   Veel Succes in de strijd tegen kilo’s iedereen. En hou de goeden voornemens vast

   groeten Cees

     /   Reply  / 
 315. Jessica

  Het Mentale Dieet Plan blijft in mijn ogen nog geweldig! Heb er een kort verslag over geschreven voor de mensen zodat ze weten wat ze kunnen verwachten.
  Voor meer informatie over Het Mentale Dieet Plan klik hier: http://mentale-dieet-plan.blogspot.com/

    /   Reply  / 
 316. David

  Ik lees veel positieve reacties over het Sonja Bakker dieet. Ik ga dit binnenkort ook zeker proberen!

    /   Reply  / 
 317. katjamentaledieet

  Geweldig al die reacties hier. Ik hoorde al een aantal
  over het mentale dieet plan. Natuurlijk is het ieder
  voor zich welk dieet hij/zij volgt maar ik heb onlangs
  een Nieuw! filmpje hierover geupload. neem snel een kijkje..
  http://www.youtube.com/watch?v=JxBSk0m9SsQ

  groetjes ;D

    /   Reply  / 
 318. afvallen

  hallo beste bloggers

  een dieet van sonja is een goed plan maar er zijn mensen die daar geen behoeften aan hebben en wat moeten die mensen dan doen? een leuk idee is een plan te volgen zonder een dieet toe te passen

    /   Reply  / 
 319. Afvallen zonder dieet

  In mijn ogen werkt het mentale dieet plan het beste. Puur omdat het een mentaal plan betreft en je dus niet zoveel hoeft te dieten. Meer bewegen en iets minder eten. Gewoon gezonder leven! Iedereen kan het.

    /   Reply  / 
 320. John

  He luitjes,
  Hier de goude tip van ome John: bestel digitale televisie op bijv. http://www.digitale-televisie.net en je kunt de gehele dag voedingsprogramma’s, sportprogramma’s(waarbij je voor de TV kunt meedoen) bekijken, zo krijg je die extra kilo’s wel af dit jaar! Daar komt bij dat je natuurlijk ook gewoon kunt genieten van de nieuwste films en series! Heel veel succes komende jaar!

  gr. John

    /   Reply  / 
 321. david

  He Lui, het volgende ik ben m.b.v. http://www.gevolgenvanroken.net eindelijk gestopt met roken, maar waar ik nu heel bang voor ben is dat de kilo’s eraan gaan komen, zeker ook omdat ik nogal aanleg heb zeg maar om dikk te worden. Mijn oproep is dan ook: Wie heeft er ervaring met stoppen met roken maar niet aankomen in gewicht?

  Alvast bedankt!

    /   Reply  / 
 322. Percy

  Lieve Mensen,

  Ik vind Sonja Bakker super, het geeft ene grote variatie op je voedings gewoonte en je valt hierbij af.
  In Nederland heeft 50% van de mensen last van overgewicht.
  Waar we met zijn allen op moeten letten naast het gewicht, en dat is veel belangrijker dat is je vetpercentage!! in je lichaam. Een man mag tussen de 10 en 20% vet in zijn lichaam hebben en een vrouw tussen de 20 en 30% vet hebben. als je van een gemiddelde gewicht uit gaat van 75 kilo en een vet iemand heeft 10 % teveel vet in zijn lichaam dat is 7,5 kilo vet, en dat zijn 30 pakjes boter van 250 gram!!!!Laten we erbij stil staan dat het vet percentage in je lichaam bepalend is voor het voorkomen van welvaart s ziektes zoals diabetes 2, hart en vaart ziektes enz. Wat ik hierbij wil aangeven kijk niet alleen naar he=je gewicht maar ook naar je vetpercentage in je lichaam

    /   Reply  / 
 323. Simone

  Hallo, ik ben simone en ben 14 jaar ik ben 1.70 en weeg 66 kilo. ik vind me billen en me borsten goed. alleen vind ik myn buik te dik. ik fiets en hardloop goed maar eet veel chips. ik heb geen overgewicht en me BMI is goed maar toch wil ik 55 / 58 wegen. maar hoe kan ik dat doen zonder dat me billen en me borsten afvallen? ik volg nu al 1 week het sonja dieet. alleen krijg ik hoofdpyn van het weinig suikers die ik binnen krijg. ik eet ochtend middag avond en ‘savonds fruit. hoe kan ik dit doen?????

    /   Reply  / 
 324. Lisa

  Hallo,

  Ik ben nu 1,5 week bezig met het Sonja Bakker dieet en ben gewoon 0,0 afgevallen! Naast het volgen van Sonja Bakker sport ik ook 3x in de week 1 uur.
  Ik snap er niks van maar wil toch wel heel erg graag binnen de 7 weken die er nu nog over zijn op z’n minst 8 kilo afvallen.
  Is er iemand die mij kan helpen?
  Dit is namelijk erg frustrerend en totaal niet motiverend.

  Groetjes.

    /   Reply  / 
 325. Jolanda

  Hallo allemaal,

  Ik had zelf ook 12 kilo overgewicht
  die heb ik er met gemak af gekregen
  Willen jullie weten hoe?
  kijk dan eens op
  http://www.snelgezondvermageren.nl

  Groetjes Jolan

    /   Reply  / 
 326. jeremy

  het mentale dieet plan blijft succes boeken. Hoor veel goeie verhalen van mensen, vind dit super als mensen ook echt afvallen door dit programma.

    /   Reply  / 
 327. Eva P

  Ik heb Sonja Bakker lang geprobeerd, maar ik vind het toch niet echt een heel bevredigend dieet. Nu bezig met het Atkins dieet – tot zover gaat het goed!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>