Waar lunch jij op je werk?

Waar lunch jij? Uit onderzoek blijkt dat 20% van de Nederlanders achter hun bureau de lunch op eet. Zo`n 50% pauzeert ergens anders en gaat echt weg van het werk.

Wat ik aan mijn cliënten probeer mee te geven is dat het belangrijk is om bewust te eten. Dus als je achter een computer zit, probeer dan toch je aandacht bij het eten en drinken te houden. Dit kan je helpen om een beter verzadigingsgevoel te krijgen. Hierdoor kom je later op de dag minder in de verleiding om te gaan snoepen.

Probeer om lekker een stukje te wandelen in de pauze. Dan heb je meteen weer een stukje beweging te pakken.  Neem je je eigen lunch mee? Of haal je ergens iets te eten? Als je ergens iets gaat eten, dan hangt het ervan af wat de keuzemogelijkheden zijn. Je zou bijv. kunnen kiezen voor een meergranenbroodje met rosbief, rucola en pijnboompitten en een klein beetje mosterd. Evt. met een salade erbij.
Als je graag advies zou willen over een gezonde lunch op het werk of thuis, dan zou je misschien eens samen met een diëtist kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

MB/TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>