Helpt sporten op een lege maag bij vetverbranding?

fitnessHeel vaak hoor je om je heen dat het goed is om op een nuchtere maag te sporten. Maar is dat wel zo? Er is een diëtist, Patrick Somai, die daar literatuuronderzoek naar heeft gedaan. Veel beweringen over nuchter sporten zijn niet bewezen.

De onderzoeken die er zijn hebben als conclusie dat er geen positief effect is op het lichaamsgewicht, de vetverbranding of de prestaties. Er werden juist negatieve effecten gevonden bij intensief trainen of krachttraining. Er komen dan stresshormonen vrij die leiden tot spierafbraak en dit wil je juist niet. Je spieren hebben brandstof in de vorm van koolhydraten nodig.

Als je het moeilijk vindt om te ontbijten voor het sporten, neem dan iets kleins, zoals een stukje fruit. Wil je toch nuchter sporten doe dit dan maximaal 1 uur en niet te intensief. Anders kun je last krijgen van prestatieverlies, moeheid en gebrek aan energie.
De diëtist kan voedingsadviezen geven over voeding voor, tijdens en na het sporten, rekening houdend met je persoonlijke voorkeuren.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>