Drink thee niet te heet!

theeEr zijn diverse oorzaken van keelkanker, waarvan de bekendste tabak en alcohol zijn. Nu blijkt uit recent Iraans onderzoek dat ook het drinken van te hete thee (dat wil zeggen boven de 70 graden) mogelijk ook keelkanker kan veroorzaken.

Het onderzoek is voor zover ik weet niet wetenschappelijk onderbouwd en onder ongeveer 900 personen gehouden, waarvan 300 mensen met keelkanker en 600 gezonde personen. De conclusie is dat je je thee (of andere hete dranken) beter even kunt laten staan en afkoelen of je doet er wat koud water bij.

Voeding kan ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van kanker. Veel onderzoeken hebben bewezen dat bepaalde bestanddelen, zoals anti-oxidanten, in voedingsmiddelen de werking van kankerverwekkende stoffen tegen kunnen gaan. Daarom is het van belang om een gezond eet- en leefpatroon te hebben. Om te zorgen dat alle belangrijke voedingsmiddelen genuttigd worden kan het beste de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voeding gehanteerd worden. Mocht kanker al aanwezig zijn, dan kan de diëtist allerlei tips, zoals bijv. bij misselijkheid na chemokuur,  geven om de voedingstoestand zo optimaal mogelijk te houden. Hierbij kan ook gedacht worden aan dieetpreparaten, waartoe de diëtist gemachtigd is om voor te schrijven.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>