Ongezonde leefstijl vooral onder jonge vrouwen

Jonge vrouwen van 20 t/m 40 jaar eten te weinig groente en fruit en bewegen niet voldoende. Dit blijkt uit onderzoek onder 8000 deelnemers. Daarnaast roken ze meer dan vrouwen van boven de 40 en geven aan meer last te hebben van stress. Hierdoor hebben jonge vrouwen die een ongezonde leefstijl hebben, meer kans op overgewicht en hart- en vaatziekten. Momenteel zijn er meer dan 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in Nederland,  van wie er per dag ruim 100 aan hun ziekte overlijden. Zo’n 90% van deze ziektes wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. Het heeft er denk ik mee te maken dat er in die leeftijdsperiode veel stress is door de combinatie van het willen opbouwen van een carrière en het krijgen van kinderen. Hart -en vaatziekten komen helaas steeds vaker voor bij vrouwen, maar juist als de kinderen klein zijn hebben ze (net als hun vader natuurlijk), een voorbeeldfunctie als het gaat om gezond eten, bewegen, alcohol en roken, aldus cardioloog Leonard Hofstra.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>