Dry January helpt echt!

 

 

 

Een maand niet drinken wordt steeds populairder, maar tot nu toe was nog niet onderzocht hoe effectief zo’n voornemen is. Als mensen dat in de maand januari doen, noemen ze dat ook wel `Dry January`. Ook was nog altijd niet duidelijk waardoor mensen er wel of juist niet in slagen het niet-drinken een maand vol te houden en wat de gevolgen op langere termijn zijn. Dankzij een recent verschenen onderzoek, verschenen in Health Psychology, is er nu nu meer inzicht. Twee derde van de vrijwillige stoppers houdt het een maand vol. Vooral mensen die matig drinken bleken weinig moeite te hebben met de tijdelijke stop. Na een half jaar bleken alle deelnemers minder te drinken en minder vaak dronken te worden, zelfs degenen die het geen maand volgehouden hadden. Ook vonden ze het gemakkelijker een drankje af te slaan.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>