De gouden tip voor afvallen

Mensen die bij mij komen om af te vallen geef ik altijd de tip om voor elke maaltijd 1-2 glazen water te drinken. Dit geeft alvast een voller gevoel en helpt mee om gedurende de dag voldoende te drinken. Nu blijkt ook uit Brits onderzoek bij mensen met obesitas dat het daadwerkelijk helpt om af te vallen. Het onderzoek duurde 12 weken en is gehouden onder 84 volwassenen met obesitas. Degene die een halve liter water dronken voor de maaltijd vielen 1,2 kg meer af dan de controlegroep.

In de praktijk vinden mensen het vaak lastig om het toe te passen, omdat ze het vergeten. Het duurt vaak even voordat het in je  `systeem` zit. Wat kan helpen is om met flesjes van 0,5 liter te werken of om een kan water op het aanrecht of op je bureau neer te zetten. Voor sommigen helpt het om een reminder op hun telefoon te zetten. Wat helpt jou?

MB

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De gouden tip voor afvallen

  1. Marta

    Hallo allemaal :) Ik heb net echt een topsite gevonden. De tips die ze geven zijn echt heel handig en ben nu al een paar kilo’s kwijt. Ik heb deze site gebruikt http://hoeveelweegt.nl/afvallen Nu doorzetten haha

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>