Voedselverspilling door te grote verpakkingen

34% van de mensen die wel eens eten weggooit, doet dat omdat er te veel in de verpakking zit. Uit nieuw onderzoek van GfK, in opdracht van het Voedingscentrum, blijkt dat vooral bij verpakte groenten, vlees en brood de verpakkingsgrootte een probleem is.
Het Voedingscentrum roept consumenten op om voorbeelden  van verpakkingen die te groot zijn te delen op social media met #lastpak. Het Voedingscentrum hoopt zo fabrikanten te stimuleren om aan de slag te gaan met oplossingen en wil consumenten tegelijkertijd gerichte tips geven om voedselverspilling tegen te gaan.

Vooral jongeren tot 29 jaar, hogeropgeleiden en alleenstaanden worstelen met te grote verpakkingen, zoals voorverpakte sla, vers brood en pastasaus. Een ruime meerderheid van de consumenten (72%) geeft aan het erg te vinden eten te moeten weggooien vanwege de verpakkingsgrootte.

Consumenten kunnen minder verspillen door bijvoorbeeld voor de aankoop goed na te denken of ze het wel op krijgen en wat ze met het restant van een product kunnen doen. Invriezen is bij een heel brood bijvoorbeeld een goede optie. Praktische tips die consumenten kunnen helpen om goed om te gaan met eten staan op www.voedingscentrum.nl/minderverspillen.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>