Zuivel in relatie tot kanker

Het wetenschappelijk bewijs over de consumptie van zuivel en het risico op kanker spreken elkaar tegen, aldus het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de consumptie van zuivel het risico op kanker beïnvloedt.

 

In 2007 en 2011 waren er onderzoeken  die lieten zien dat de consumptie van melk en calcium kan beschermen tegen colorectale kanker. Het rapport stelde dat een consumptie van 200 mg calcium per dag 4% verlaagd risico op colorectale kanker kan betekenen. In dit opzicht is onze calciuminname dus positief.

Er zijn daarentegen aanwijzingen dat een hoge calciuminname mogelijk het risico op prostaatkanker verhoogt. Maar is er geen noodzaak om een specifiek zuiveladvies te adviseren in relatie tot kankerpreventie. Het verband is namelijk nog niet onomstotelijk  bewezen. Een hoge calciuminname kan mogelijk de productie remmen van een bepaalde vorm van vitamine D, wat mogelijk kan leiden tot een verhoogde celproductie in de prostaat.

Bron: http://www.wkof.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>